[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
martoplayd
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от martoplayd »

Няма смисъл да се караме и завиждаме, щом сме отишли на възможно най-субективния изпит. Гледаме напред и на следващия изпит пишем по-оригинално и по-стилно и изкарваме по-добри оценки ако ли не значи не сме за ФЖМК. Късмет на всички.
Аватар
Christopher
Пишете, о, братя
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Christopher »

Ок , хубаво го казваш , следващият път повече , но като се има предвид , че повечето нямаме възможност да си видим работите и грешките , как да се ориентираме за редовния ...това е най-тъжното , че не знаем къде бъркаме и какво бъркаме ..
Public relations and Advertising..
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Christopher написа:Ок , хубаво го казваш , следващият път повече , но като се има предвид , че повечето нямаме възможност да си видим работите и грешките , как да се ориентираме за редовния ...това е най-тъжното , че не знаем къде бъркаме и какво бъркаме ..
Рецензиите не бяха изключително насочващи и надали щяха да повлияят по различен начин на подготовката ти. Единственото изречение, което може да се приеме като грешка на момиче с 4 беше "тезите са маркирани" :roll: Масово правописни грешки (но не да свалят оценката повече от 50 стотни) и липса на стабилна аргументация. Но оригинални идеи и различен поглед качваха оценките. (правя си заключение от няколкото работи, на които видях рецензиите и съответните оценки към тях)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Christopher
Пишете, о, братя
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Christopher »

Ами добре де , идеята ми бе да създам разказ по модела на Смирненски "Приказка за стълбата" ! Не е ли оригинално ? Мисля , че съм направил добро изложение и теза и получих супер слаба оценка .. Как е възможно ?! И аз съм писал както другите с високите оценки , обвързал съм мола с ценностите /т.е. в мола има магазини , в които има всичко , но се търгува с ценности и морал / , направил съм метафоричен разказ ии....едно голямо НИЩО ..!
Public relations and Advertising..
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Герасимов, как така си успял да видиш рецензии на много работи -ти да не си вътре в кампанията?
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Не точно - бяхме в залата с приятелката ми, която е пореден номер с една единица преди моя :) Отделно с нас имаше още едно момиче, завързахме познанства и с други хора... С две думи - хората не се притесняваха да споделят :)

Иначе добра политика за това как да изкараш повече на редовен изпит поне на този изпит при много нисък резултат на предварителния е да пишеш коренно-различни неща а.к.а тоталните глупости :mrgreen:
Аватар
lips_of_angel
В началото бе словото

Мнение от lips_of_angel »

Моята рецензия беше точно едно изречение- " Направено е опит да се обвърже с актуални теми, но текстът е нефокусиран " :bounce: :bounce: :bounce:
Не сте изпуснали много тези, които няма как да си видите работитe. По моята нищо не беше поправено, освен тук- там някоя подчертана дума(каквото и да означава това).
Една моя приятелка, която беше с мен на изпита има 5, а аз 3, и сме писали почти едно и също- в нейната рецензия пише, че е е направена добра "социална рефлексия"- това, което при мен е отчетено като нефокусираност върху едно единствено нещо :) Така че, много зависи от нас, но и много от проверяващите.
Успех и много оригинални идеи да ви спохождат :salute:
"След тебе злото диша като хрътка.
(Доброто е обществено понятие.)
Разтвориш ли ръцете за прегръдка,
ти вече си удобен за разпятие."
Добромир Тонев
яворов
В началото бе словото
Специалност: журналистика

Мнение от яворов »

Neuromancer, брато,ако мислиш че Яворов и Славейков са депресари', ме плашиш, постовете ти са предимно интелигентни
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

нефокусиран, социална рефлексия ... абе тия рецензии не мислят ли, че ще ги четат тинейджъри?!
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Всъщност не тийнейджъри а зрелостници :) Щом си се насочил към СУ най-малкото трябва да успееш да разчетеш и разбереш рецензията си ;)
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от Philip »

До Christopher-аз също писах за приказка за стълбата и духовните ценности и имам ниска оценка!
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Герасимов, все повече си мисля, че си от другата страна на бариерата, вътрешен човек... Принципно си прав, обаче само принципно - реалността е друга, сори. В епохата на Глория и Виктория други бръмбари има в главата на един Наистина тийнейджър - това е до 19 години. Хиперболизирах и знам, че ще ми отговориш, че с такива бръмбари да си седи в къщи и да не мърси Алма Матер, обаче забивам ножа директно и поемам целия риск.
А колкото до това, че даващите информация по оценките били обикновени служителки - нищо подобно, проверяващи са си! Обратното твърдение е просто кандидатстудентска партенка тип "киселото грозде на лисицата"
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

За женицата във ФЖМК зала 29 от вчера нищо не мога да кажа защото не ми се е налагало да я питам :) Не съм вътрешен човек, най-малкото защото наистина не мисля, че на някой отвътре му пука какво става навън - за момента сме просто кандидат-студенти, след няколко месеца вече някои от нас ще бъдат обвързани морално, физически и финансово със СУ :)

Колкото до това какъв е съвременният човек на 18-19-20 години - да, масово е така. За съжаление. Но аз предпочитам да съм от хората, които са "емигранти в собствената си държава" :roll: И най-важното - вярвам, че СУ и хората вътре никога няма да стигнат до това ниво да пишат рецензии "Много чук работа ама куца ..." ;)
Аватар
Моридин
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от Моридин »

Силата на университетът е в това, че те кара ти да се съобразяваш с него, а не той с теб (като това не пречи да дава и много по-голяма свобода и самостоятелност, отколкото сме имали в училище...). Това си има както хубавите, така и лошите страни. В конкретния случай - не виждам какъв е проблемът с нефокусираността и социалната рефлексия. Ако социална рефлекция не можеш да измъдриш какво означава... нали, к'во го дириш на кандидатстудентски :roll: И не ми се засягайте, понеже като влезете, нещата няма да станат по-лесни.

едит: И да се зъбиш, няколко знака по-назад съм го написал правилно, значи не е от незнание, сещаш се :big_boss:
Последно промяна от Моридин на 21 Апр 2011, 00:08, променено общо 1 път.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Моридин написа:Силата на университетът е в това, че те кара ти да се съобразяваш с него, а не той с теб (като това не пречи да дава и много по-голяма свобода и самостоятелност, отколкото сме имали в училище...). Това си има както хубавите, така и лошите страни. В конкретния случай - не виждам какъв е проблемът с нефокусираността и социалната рефлексия. Ако социална рефлекЦия не можеш да измъдриш какво означава... нали, к'во го дириш на кандидатстудентски :roll: И не ми се засягайте, понеже като влезете, нещата няма да станат по-лесни.
:x
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”