[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Ако някой си изкрва комплексите, то това е оново момченце.Не му е за пръв път да пуска подобни коментарчета.И за други неща се е заяждал.
- Seniorita
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
Мен пък ме кефи. Оригинално е. : )victoriamars написа:Честно казано не беше кой знае кво.Даже като видях,че имам 5.13 супер мнг се очудих кви простотии ли са писали останалите хора,че аз да имам 5.Сравнявах мола с джунгла ама някво плоско си беше...описвах мацките като хищни хиени,а на по-слабите им остава да гледат как по-силните си отиват с плячката дори и тя да е ботушки на намаление.Срявнявах food court-a с оазиса,около който се събират животните,за пенсионерите,които не могат да си позволят живота в мола и за тва са изчезващ вид. Единствената разлика,която писах беше,че в мола жените си търсят мъж,а не обратното...абе тъпо беше направо ме е срам да го напиша.Явно са им ниски критериите на проверяващите.
...лудата, която цял живот събира възглавници... и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...
Връзки с обществеността - I курс ; )
Връзки с обществеността - I курс ; )
-
Neuromancer
- В началото бе словото
- Специалност: No
Разбирам ви, ако аз имах 2.00, предполагам, че щях да съм на същото диредже. Най-малкото, след самия изпит, написах един мрънкащ и негативен пост, и повечето неща, които съм писал тогава, все още ги мисля. Но повярвайте, страшно смешно изглежда от страни, така като мрънкате, че преподавателите ви виновни, щото, разбираш ли, не са ви прочели есето.
Глупости.
Сами сте си виновни и мисля, че е време да го приемете. А и на всеки би трябвало да му е ясно, че това е най-субективно оценяващият се изпит въобще.
Ама вече да си мислите, че не са ви чели работите и са ви писали 2-ки от мързел, т'ва е тъпотия от висш пилотаж. Веднага ще ви контрирам с един факт - аз самият пиша ужасно грозно. Пиша на мой се език, който трябва да се дешифрова с часове. Господинът ми по История, с когото сме заедно от почти година, и който е чел буквално стотици страници мои творения, все още ми разчита трудно и се напъва. Той самият каза, че сигурно ще имам 2-ки на всички изпити, защото хората няма да си играят да ми четат работата (и като нищо ще имам 2-ка на темата за Крум). На всичкото отгоре на изпита писах в пъти по-грозно, защото трябваше да си преписвам беловата за около 30 минути. Та, представете си 5 страници плътен текст, ужасно грозен, почти неразчетим, с много драскане и ужасно офромление. Ей това беше моето есе. Ама оценката ми е 5.00. Мислите ли си, че щях да имам такава оценка, ако не си бяха направили труда да ми четат йероглифите? Щом са прочели моята, адски грозно и нечетимо написана, работа, значи са прочели и вашите.
Така че - стига мрънкахте, че не са ви били погледнали работите.
Глупости.
Сами сте си виновни и мисля, че е време да го приемете. А и на всеки би трябвало да му е ясно, че това е най-субективно оценяващият се изпит въобще.
Ама вече да си мислите, че не са ви чели работите и са ви писали 2-ки от мързел, т'ва е тъпотия от висш пилотаж. Веднага ще ви контрирам с един факт - аз самият пиша ужасно грозно. Пиша на мой се език, който трябва да се дешифрова с часове. Господинът ми по История, с когото сме заедно от почти година, и който е чел буквално стотици страници мои творения, все още ми разчита трудно и се напъва. Той самият каза, че сигурно ще имам 2-ки на всички изпити, защото хората няма да си играят да ми четат работата (и като нищо ще имам 2-ка на темата за Крум). На всичкото отгоре на изпита писах в пъти по-грозно, защото трябваше да си преписвам беловата за около 30 минути. Та, представете си 5 страници плътен текст, ужасно грозен, почти неразчетим, с много драскане и ужасно офромление. Ей това беше моето есе. Ама оценката ми е 5.00. Мислите ли си, че щях да имам такава оценка, ако не си бяха направили труда да ми четат йероглифите? Щом са прочели моята, адски грозно и нечетимо написана, работа, значи са прочели и вашите.
- seven_hills
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Рядко коментирам изказвания тук, но сега просто не се сдържам - разбира се, че тези, които имат оценки над 5.00 ще си ги харесат и ще ги е яд на тези, които нямат тяхния "късмет",или каквото там е.Аз също имам 5, макар и не кръгло - 4.75, не се задоволявам с тази оценка - ще отида пак на изпит, не ми е проблем. Дразня се на тези,които имат по-високи оценки на предварителния и са придобили по-голямо самочувствие, радвам се, че имате високи оценки, но не демонстрирайте такова пренебрежително отношение към нас "по-нисшите".Да,ако и вие имахте по-слаби оценки от 5.00, и вие щяхте да се дразните, глупаво постъпвате, демонстрирайки превъзходство, не е гаранция, че ще сте по-добри след редовния изпит ще ви се извиня, ако отново имате такива резултати 
The basic thing is that everyone wants happiness, no one wants suffering. And happiness mainly comes from our own attitude, rather than from external factors. If your own mental attitude is correct, even if you remain in a hostile atmosphere, you feel happy.
- andi.borisova
- В началото бе словото
Аз ще спря да пиша мнения тук.Даже мисля да не влизам,за да не се ядосвам от това какви връстници имам.
Явно негативни хора ще има винаги.
Мислех,че тези неща форумите са,за да си споделяме да се питаме един друг, а става нещо друго.
Няма да изпадам в подробности,за да не ставам груба и да не засегна някой,но не прекалявайте.
Не се знае на редивния дали колелото няма да се завърти,тогава пак ще си говорим.
Явно негативни хора ще има винаги.
Мислех,че тези неща форумите са,за да си споделяме да се питаме един друг, а става нещо друго.
Няма да изпадам в подробности,за да не ставам груба и да не засегна някой,но не прекалявайте.
Не се знае на редивния дали колелото няма да се завърти,тогава пак ще си говорим.
"Life isn't about finding yourself.
Life is about creating yourself" - George Bernard Shaw
- andi.borisova
- В началото бе словото
Въпреки че въпросният господин по-горе не е споменал имена, се засегнах,защото и аз съм от тези с двойките.
Но да ми казва някой си ,че сама съм си виновна за това,без да знае колко време съм се готвила,как пиша,какви усилия съм положила и.т.н. - НЯМА ДА СТАНЕ.
ЛЕКА ВЕЧЕР И УСПЕХ НА ВСИЧКИ !!!!!!!
Но да ми казва някой си ,че сама съм си виновна за това,без да знае колко време съм се готвила,как пиша,какви усилия съм положила и.т.н. - НЯМА ДА СТАНЕ.
ЛЕКА ВЕЧЕР И УСПЕХ НА ВСИЧКИ !!!!!!!
"Life isn't about finding yourself.
Аз лично не си харесвам есето.И си очаквах чисто 3.00.Мрънкам, защото писах грамотно, структурирах си текста, а имам 2.00.Разбирам го така - не са харесали една конкретна част от текста, някое мое разсъждение и т.н. и са ми лепнали директно слабата оценка.Явно дори не се опитват да прикрият колко е необективен прегледът.Ако беше обективен, щях да имам 3.00.Ами, представете си да напиша нещо свястно на редовния, но да ме скъсат пак заради конкретна позиция, която им се е сторила "наивна" например ... пак 2.00.Няма да ме грее кой знае колко, ако имам тройка, но поне ще съм сигурен, че работата ми наистина не струва.
Ако имам 2.00, нека да пише:
Пише неграмотно, има неясна и неаргументирана теза.При положение, че първото няма как да го има ... Надявам се сте ме рабрали.
Ако имам 2.00, нека да пише:
Пише неграмотно, има неясна и неаргументирана теза.При положение, че първото няма как да го има ... Надявам се сте ме рабрали.
Последно промяна от Judas на 19 Апр 2011, 22:44, променено общо 1 път.
- Моридин
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: втори
Само че е факт, както сам отбеляза, че ти също му тегли едно голямо мрънкане веднага след изпита. Ненужно е да вадя нещата, които беше написал. Защото е лесно да гледаш от камбанарията на някой, който няма да се явява отново на изпит по тази дисциплина. Нагло е да говориш на хората как трябва да спрат да се оплакват и да се вземат в ръце. Естествено, че ще го направят, но не си им нужен ти да ги поучаваш. Много интересно беше как след изпита си изписа осмиването на целия процес по явяването ти, после млъкна в очакване на оценката и като видя, че е висока - хайде скок във форума да даваш акъл. Супер, яко есе си написал, вдъхновено, оригинално, добре разгърнато, whatever.Neuromancer написа:Разбирам ви, ако аз имах 2.00, предполагам, че щях да съм на същото диредже. Най-малкото, след самия изпит, написах един мрънкащ и негативен пост, и повечето неща, които съм писал тогава, все още ги мисля. Но повярвайте, страшно смешно изглежда от страни, така като мрънкате, че преподавателите ви виновни, щото, разбираш ли, не са ви прочели есето.
Глупости.
Но сега прояви малко... достойнство и спри да пишеш, освен ако не желаеш да помогнеш някому с нещо конкретно. Приятелски ти го казвам, без лоши чувства. Като ще ставаш член на "четвъртата власт", хубаво е и на малко дипломация да се научиш.
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Редовният изпит ще покаже истината. Ако на предварителния имаш 2.00 и на редовния отново 2.00,то значи толкова си можеш и оценяването е обективно,ако изкараш 5.00,то значи си показал потенциала си и предходната оценка наистина е била ''голяма обърквация''
Затова,отиваме всички на редовен и тогава ще стане ясно колко можем и знаем 
martina_teodorova написа:Редовният изпит ще покаже истината. Ако на предварителния имаш 2.00 и на редовния отново 2.00,то значи толкова си можеш и оценяването е обективно,ако изкараш 5.00,то значи си показал потенциала си и предходната оценка наистина е била ''голяма обърквация''Затова,отиваме всички на редовен и тогава ще стане ясно колко можем и знаем
Ако имам 5.00, пак ще смятам, че първата ми работа не става за нищо ( поне според мен, а и според проверяващите).Просто не е за 2.00
-
Neuromancer
- В началото бе словото
Аз самият не отричам, че мрънках точно след изпита. Дори си го казах в поста. Все още смятам, че темата беше малоумна и, че целият изпит всъщност е малоумен. Не съм особено горд с оценката си (освен първия ден де) и не искам се фукам с това, при положение, че има хора с много по-добри оценки. Просто идеята ми беше, че е глупаво да обвинявате, че хората не са си направили труда да ви прочетат работите, при положение, че са разчели моите апокрифни писма. Не съм искал да обидя някого или да изглеждам горд и надменен, заради това, че имам по-висока оценка от някого. Ако съм ви оставил с такова впечатление - извинявам се.
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Аз ако имах 5.80,самочувствието ми щеше да се покачи драстично 
- Christopher
- Пишете, о, братя
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Много е лесно да се говори след като си изкарал 5-ца ! Поставете се на нашето място - простосмъртните , които явно не са попаднали на проверяващ , защото , четейки мнения из форума виждам , че е имало доста оригинални идеи , които не са оценени достойно!Жалко е да говорите по този начин , че мрънкаме и се оплакваме ! Да ! Оплакваме се , защото само ние си знаем какви усилия сме положили ! Само ние си знаем колко сме се лишавали и ограничавали , от някой неща , само ние си знаем колко страници сме изписали ! Много е тъжно да обвиняваш другия , който няма никаква вина за своята оценка , защото в есето няма грешно и правилно , просто някой очилат чичка е решил , че не е съгласен с нас и хоп - 3-ка или 4-ка за стимул , за да не посърнем изцяло ! Е , уважаеми , мнението ми за СУ и за преподавателите вече не е същото , което беше , независимо каква оценка ще изкарам на редовния .. изведнъж ореолът , който стоеше над СУ , се сгромоляса главоломно и падна в КАЛТА !
Public relations and Advertising..
-
Neuromancer
- В началото бе словото
Виж са, пич. Повтарям - не се гордея, че имам 5-ци, не се надувам и фукам с този факт. А и 5-цата не е ОСОБЕНО висока оценка. Дори не се знае дали ще вляза с нея, нали се сещаш, че приемат 20 момчета? Повтарям - аз самият не съм доволен от изпита и ти казвам, че много добре знам какво е да имаш слаба оценка, защото по литература изкарах 3.00. А аз искам да уча и Право. Така че - това означава цяло лято четене за Яворов, Славейков, Дебелянов и прочее депресари. Забавно, а? Аз също мрънах и продължавам да мрънкам в темите по Литература, миналата по Журналистика и тази по История. Не ме обвинявай, че не ви разбирам, защото аз самият съм в същото положение. На изпита по Литература писах 8 страници, мисля, че писах грамотна, мисля, че съпоставих горе-долу добре двата автора и, че обхванах цялостната им проблематика, но резултата ми е слаб. Тъпо ми стана, ама какво мога да направя, освен да се стегна и уча за лятната сесия?
От постовете ви излиза, че сте написали гениални творби, но нищожните хорица не са били достойни за тях и са ви написали слаби оценки... Просто не е така. Познатите, които ходиха тази година на изпита, нямат оценка под 4.50, а някои имат и доста по-висока оценка от моята. Говоря за около 10 души от няколко града, едва ли всички сме случили на еднакви проверяващи. Всичко, което исках да кажа е, че е абсурдно да обвинявате само проверяващите, заради слабата си оценка. Да, изпита е наистина субективен, но ако си написал един грамотен текст, с добра теза, добри аргументи и си показала аналитични способности - дори мнението ти тотално да не се припокрива с това на проверяващия - ще имаш хубава оценка.
Хайде, със здраве и не ми се нахвърляйте, не искам да се правя на "много голям" или нещо такова, просто няма смисъл да обвинявате другите, заради ниските си оценки. И успех на втората сесия.
От постовете ви излиза, че сте написали гениални творби, но нищожните хорица не са били достойни за тях и са ви написали слаби оценки... Просто не е така. Познатите, които ходиха тази година на изпита, нямат оценка под 4.50, а някои имат и доста по-висока оценка от моята. Говоря за около 10 души от няколко града, едва ли всички сме случили на еднакви проверяващи. Всичко, което исках да кажа е, че е абсурдно да обвинявате само проверяващите, заради слабата си оценка. Да, изпита е наистина субективен, но ако си написал един грамотен текст, с добра теза, добри аргументи и си показала аналитични способности - дори мнението ти тотално да не се припокрива с това на проверяващия - ще имаш хубава оценка.
Хайде, със здраве и не ми се нахвърляйте, не искам да се правя на "много голям" или нещо такова, просто няма смисъл да обвинявате другите, заради ниските си оценки. И успех на втората сесия.
- divanova
- В началото бе словото
Why so serious ??? 
Neuromancer е прав. Да мрънкаш е безсмислено, затова се стягайте за редовната сесия!
Успех!
Neuromancer е прав. Да мрънкаш е безсмислено, затова се стягайте за редовната сесия!
Успех!