Балообразуване за общежитие

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Unnamed
В началото бе словото

Балообразуване за общежитие

Мнение от Unnamed »

Простете ми ако има таква тема , но силно се интересувам как се образува балът за общежитие...По-конкретно за ПРАВО ме вълнува :)
Последно промяна от Unnamed на 29 Апр 2011, 12:25, променено общо 1 път.
Аватар
GBog
Драскач

Re: Балообразуване за общежитие

Мнение от GBog »

Всеки отделен факултет има квота за настаняване на новоприети студенти и класиранията се извършват вътре в рамките на всеки факултет. За ЮФ ще участват приетите в специалностите Право и Международни отношения. Класацията на новоприети студенти е отделна от тази на студентите от втори курс нагоре. В това класиране се участва с бал, формиран от бала, с който сте приети в специалността, разделен на пет. Пример: Приемен бал: 27,5; сега се дели на 5 (27,5:5= 5,5); участва се с този бал от 5.5. Миналогодишният бал в ЮФ за новоприети студенти е бил 5.48. За общежитие е хубаво да се постараете да изкарате високи оценки на входните изпити. :D

А това е сайтът на Комисията по общежитията (Поделение Социално-битово обслужване)
http://www.uni-campus.net/news.php
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
what_is_love
Драскач
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от what_is_love »

Ако случайно не ви стигне балът, подавате документи за т.нар. Трета класация. Тя е по доход и предимство имат децата на безработни родители, разведени и т.н. Но на тази класация се състезавата с всички студенти, които са подали документи, независимо в кой курс са и в кой фаултет.
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Tази година ще има значителни промени като цяло при калсацията, особено на първи курс. Има предложение абсолютно всички първокурсници да бъдат приемани на общежитие, но идеята не беше посрещната особено добре, особено от Студнетския съвет и от др. хора.

Има идея да бъдат оптимизирани сроковете за класиране, понеже до миналата година последните класации излизаха месец-два след началото на учебната година, което е една абсурдна ситуация - започваш лекции, а не знаеш дали ще получиш общежитие.

За ненастанените имаше възможност да бъдат прехвърлени в общежитие на друг уничерситет чрез т. нар. разменно писмо, която възможност обаче по самоинициатива на изпълнителния директор на ПСБО беше едностранно ограничена само за студнети на СУ под предтекст, че така му е наредено от МОМН, за което не представи особено убедителни доказателства. Така, практически, само студентите на СУ не могат да се възползват от тази възможност.

Добрата новина е, че ще бъдат увеличени самите места за прием по общия ред, тай като от следващата година в блок 8 студентите ще бъдат настанявани по нормалната процедура (досега беше нещо като хотелски режим с ненормално високи наеми). Това означава поне 250-300 места повече.

Ще има и още промени, но за тях като му дойде времето.
Facebook
Изображение
ImUrNightMare
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ImUrNightMare »

Аз примерно искам да съм на общежитие с един приятел, който ще е право. Има ли такава възможност или не ?
Аватар
what_is_love
Драскач

Мнение от what_is_love »

Да, имате. Само трябва да посочите в документите, когато ги поълвате, че искате да сте заедно.

Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Но все пак не е 100% сигурно. Зависи от свободните стай и т.н., но ако случайно не сте класирани в една стая може после да се преместите :wink:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Всъщност за първокурсниците няма никакъв проблем, тъй като вие не си запазвте стаи от миналата година, така че по принцип няма проблем да ви настанят в една и съща стая. Въпросът е, че това създава допълнителна работа на Комисията по настаняването и ако не бъдете настоятелни пред тях да си свършат работата, може и да не се осъществи желанието ви :wink:
Facebook
Изображение
BlagovestHristov
Драскач

Мнение от BlagovestHristov »

Ох ... супер !
Дано има място за всички и да падне бала,защото 27,5 бал за общежитие няма как да изкарам. :evil:
Аватар
what_is_love
Драскач

Мнение от what_is_love »

На мен 0.05 не ми стигна да бъда класирана, а разбираше имаше колеги с 0.01 под минималния бал. Според мен на година падат баловете за общежитие с 0.10-0.15...

brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Някаква нова информация?
Доколкото разбрах, за 1ви курс се взема балът, с който сме влезли, нали така?
Да кажем 4.40 от изпит по математика и 5 от матурата по математика (в най-лошия случай ... i hope so) имам ли шанс за общежитие към ФМИ?
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Зависи от факултетът и от бала на записалите се :roll:
Ето минималния бал за общежития 2010/2011.
Аватар
victoriamars
В началото бе словото

Мнение от victoriamars »

А може ли аз като ще съм първи и приятелят ми втори да живеем заедно?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Не може. Курсът не е проблем, но в стая се настаняват студенти от един пол :!: Момиче и момче може да са заедно единствено, ако са брат и сестра или ако иматт сключен брак.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Извън рамките на Правилника винаги може да се измисли нещо :P Примерно може да поискаш да те настанят в една стая с момиче, което е решило да не се възползва от правото си на общежитие (защото е предпочела квартира, примерно) и да сте с приятеля ти, като вие ще й плащате и нейния наем или както се разберете там.
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”