така че, всеки по своему може да е прав
За клишетата...
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
на мен не ми харесва битуващото мнение, че жените не стават за научна работа. уви, и в днешно време попадам на много мъже, които са на това мнение. винаги се казва - погледни в историята, почти няма жени учени, хора на изкуството и т.н. така е, но как да има като тогава на жените въобще не им е позволявано да се образоват и т.н. те е трябвало да си стоят вкъщи.
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
да, с това съм напълно съгласен, има много здраво закрепен сексизъм, особено на изток...twiggy написа:на мен не ми харесва битуващото мнение, че жените не стават за научна работа. уви, и в днешно време попадам на много мъже, които са на това мнение. винаги се казва - погледни в историята, почти няма жени учени, хора на изкуството и т.н. така е, но как да има като тогава на жените въобще не им е позволявано да се образоват и т.н. те е трябвало да си стоят вкъщи.
жените на запад отдавна са доказали себе си, но също така едва ли скоро жена ще стане президент на САЩ или на друга демократична държава...
според мен все още се държи на дискриминационното схващане, че жените са "неподходящи" за някои дейности и постове...
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Ха, сега ще ви забия всичките в земята 
аз нямам нищо против жената да си стои у дома и да си гледа децата докато са малки а междувременно и да готви. Та това дори са изключително приятни неща - какво по-хубаво от това да виждаш как децата ти растат пред очите ти, как прохождат, как проговарят, как се цупят, какво им харесва - как откриват светът всяка минута. Това е много ценно за една жена и всяка жена трябва да го изпита. Така че какво толкова - няколко години по-малко кариера. Естествено, това може да си го позволи човек, само ако съпругът му изкарва достатъчно пари, за да издържа цялото семейство.
След като минат тези няколко години, в които децата растат - жената вече си е свикнала с домакинската работа и е част от ежедневието и няма реален проблем защо да не започне работа, ако има желание да го направи. Така че според мен този предразсъдък никак не ни ощетява нас - жените. И аз не бих страдала особено от това.
Другият предразсъдък свързан със жените - за някой професии наприемр. Научна работа - е по-скучна работа от това просто нема!
Аз и не бих искала да се занимавам с наука - йхаресва ми да има екшън и много пари. Какво да се ровя из прашните книги в прашни библиотеки - мерси! И жена шофьор - не че нещо, но аз съм жена и о, да аз шофирам, но нямам нищо против да ме возят - даже ми е много гот - мога да си зяпам наляво, надясно, напред, назад, накъдето ми е кеф и да си тананикам, за какво ми е да се тормозя да карам, едни съединители, едни чудеса, а пък ако не заапали, пък ако угасне, пък онзи кретен как караааа - и като се почне едно псуване. Айде, нема нужда - може да си се возя 
(повечето клишета са доказани с времето истини - нашето общество се е развратило и затова ги отрича, но всъщност няма нищо лошо в тях... )
аз нямам нищо против жената да си стои у дома и да си гледа децата докато са малки а междувременно и да готви. Та това дори са изключително приятни неща - какво по-хубаво от това да виждаш как децата ти растат пред очите ти, как прохождат, как проговарят, как се цупят, какво им харесва - как откриват светът всяка минута. Това е много ценно за една жена и всяка жена трябва да го изпита. Така че какво толкова - няколко години по-малко кариера. Естествено, това може да си го позволи човек, само ако съпругът му изкарва достатъчно пари, за да издържа цялото семейство.
След като минат тези няколко години, в които децата растат - жената вече си е свикнала с домакинската работа и е част от ежедневието и няма реален проблем защо да не започне работа, ако има желание да го направи. Така че според мен този предразсъдък никак не ни ощетява нас - жените. И аз не бих страдала особено от това.
Другият предразсъдък свързан със жените - за някой професии наприемр. Научна работа - е по-скучна работа от това просто нема!
(повечето клишета са доказани с времето истини - нашето общество се е развратило и затова ги отрича, но всъщност няма нищо лошо в тях... )
I keep every tear like an ocean
For every day that my fortune
Kept me from being with you
I cradle your faith that reveals me
Grows like a flower then heals me
Fills me with promise anew
For every day that my fortune
Kept me from being with you
I cradle your faith that reveals me
Grows like a flower then heals me
Fills me with promise anew
как може да знаеш дали е скучна научната работа без да имаш въобще идея с какво се занимават ученитеKoral написа:Научна работа - е по-скучна работа от това просто нема!Аз и не бих искала да се занимавам с наука - йхаресва ми да има екшън и много пари. Какво да се ровя из прашните книги в прашни библиотеки - мерси!
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
да, естествено, че има...но и мъжки случаи има болРосен Тимчев написа:За шофьорлъка и аз не съм съгласен! Познавам жени, които карат почти толкова добре, колкото супер запален автофен. даже им давам колата си да ме возят. Но, че има трагични случаи не може да се отрече
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
въобще не е вярно това за жените-учени - мама е учен и много я биваtwiggy написа:на мен не ми харесва битуващото мнение, че жените не стават за научна работа. уви, и в днешно време попадам на много мъже, които са на това мнение. винаги се казва - погледни в историята, почти няма жени учени, хора на изкуството и т.н. така е, но как да има като тогава на жените въобще не им е позволявано да се образоват и т.н. те е трябвало да си стоят вкъщи.
дразни ме, защото това не са правила, наложили се обективно от времето - това са правила, наложени от мъжете. и историята няма нищо общо - естествено, че като са държали жените затворени, няма как да има история на успелите жени, тя сега се създава...
а жени учени има, и то много добри, това че са малко, не означава нищо, така че туиги, въобще не ги слушай. дразня се, че хем ми надуват главата, как жените за нищо не стават, хем бягат от мен като от огън, да не би случайно да се почувстват по-глупави... ходи че разбери мъжката логика
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Но женските са най-абсурдни.Пример с мен:На едно място бях спрял така,
че трябваше да излизам назад.От другата страна пък беше спряла една
жена, която също трябваше да излиза на заден ход.Аз започнах да
излизам бавно, а в този момент започва да излиза и тя - без да се обръща!
Как може да караш назад и да гледаш напред!?Свирнах й няколко пъти,
защото щеше да ме удари.А ако ме беше ударила, щях да й надуя
безподобно тъпата глава...Както и да е...Добре че отстрани минаваха хора
и един от тях й каза да спре.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Паган, мога да ти дам аналогичен пример с мъжПаган написа:Но женските са най-абсурдни.Пример с мен:На едно място бях спрял така,
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не е вярно!Когато ни учиха да караме коли ни казваха да пазим
не само себе си, но и другите, защото те не го правят...Е повечето
мъже пазят и другите участници в движението, но ените са толкова
предпазливи и внимателни, че пазят само себе си....И така докарват
проблеми на другите водачи на МПС (
)