[КСК 2011] Кандидати за Право

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: [КСК 2011] Кандидати за Право

Мнение от svetlio.varna »

:arrow: http://www.law.uni-sofia.bg/SemR/DocLib ... D1%81.aspx

Ако имаш нужда някой да ти я разкодира, свиркай :mrgreen:
Facebook
Изображение
BlagovestHristov
Драскач

Мнение от BlagovestHristov »

svetlio.varna написа::arrow: http://www.law.uni-sofia.bg/SemR/DocLib ... D1%81.aspx

Ами ,ако ти се занимава давай.
А спорт няма ли през тези 5 години ? Отделно да питам.Наистина ли се изучава английски и латински ??? На кой му е потрябвал латински :x
Аватар
what_is_love
Драскач
Курс: трети

Мнение от what_is_love »

BlagovestHristov написа:
svetlio.varna написа::arrow: http://www.law.uni-sofia.bg/SemR/DocLib ... D1%81.aspx

А спорт няма ли през тези 5 години ? Отделно да питам.Наистина ли се изучава английски и латински ??? На кой му е потрябвал латински :x
Спортът е 4 години и ти си избираш какъв да е. Гледаш си програмата и виждаш, че имаш 1 час и 15 минути свободно време и го слагаш там ;) Трябва да имаш 10 присъствия на семестър и вторият семестър оценка, т.е минал си някакво подобие на изпит. Преди това разбира се трябва да си заверил.
Латински имаме един път седмично и на него ходят тези, които искат. Скоро някои от колегите правиха и контролна, но разбира се само тези, които искаха и се чувстваха подготвени.
За английски език нищо не се е чуло, нито видяло.. За това отпада като евентуален предмет, поне на този етап. Иначе ще е хубаво да имаме юридически английски език,немски или френски :)
Реторика имахме 1-вият семестър, за този не съм чука някой да ходи...
Е, това е! :)
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
BlagovestHristov
Драскач

what_is_love написа:
BlagovestHristov написа:

Спортът е 4 години и ти си избираш какъв да е. Гледаш си програмата и виждаш, че имаш 1 час и 15 минути свободно време и го слагаш там ;) Трябва да имаш 10 присъствия на семестър и вторият семестър оценка, т.е минал си някакво подобие на изпит. Преди това разбира се трябва да си заверил.
Латински имаме един път седмично и на него ходят тези, които искат. Скоро някои от колегите правиха и контролна, но разбира се само тези, които искаха и се чувстваха подготвени.
За английски език нищо не се е чуло, нито видяло.. За това отпада като евентуален предмет, поне на този етап. Иначе ще е хубаво да имаме юридически английски език,немски или френски :)
Реторика имахме 1-вият семестър, за този не съм чука някой да ходи...
Е, това е! :)
Е как така ? Мога да завърша и без да уча английски и латински,така ли ?
А спорта от кой курс почва ?
Аватар
what_is_love
Драскач

Мнение от what_is_love »

Спортът започва още от 1-ви курс, 1-вият семестър- до 4курс, 2-рият семестър ;)
И относно латинския- да, можеш. Лично аз съм ходила само един път, защото часовете са в много лошо време и тогава ме хваща липсата :)
Латинският се води факултативен предмет и не е задължителен. Не ти влиза нито в балообразуването за стипендия, ни то за общежитие. Чуждият език и реториката са на същия принцип.

BlagovestHristov
Драскач

what_is_love написа:Спортът започва още от 1-ви курс, 1-вият семестър- до 4курс, 2-рият семестър ;)
И относно латинския- да, можеш. Лично аз съм ходила само един път, защото часовете са в много лошо време и тогава ме хваща липсата :)
Латинският се води факултативен предмет и не е задължителен. Не ти влиза нито в балообразуването за стипендия, ни то за общежитие. Чуждият език и реториката са на същия принцип.
Ох,мноо сложна история.
Аз си представям всичко както в училище.Имаш си 10 предмета и си ходиш на всички.Както и да е,мерси.Дано се наложи да разбера как точно стоят нещата :P
Аватар
what_is_love
Драскач

Мнение от what_is_love »

Споко и ние по някои дисциплини гледаме още като гърмяни зайци, защото сме си такива.
Но в началото на годината дойде една жена и ни разясни тези неща и ни каза ако ходим на латински, да не се явяваме на изпит, защото нямаме никаква полза от оценката. Същатата тази жена аз я питах кога имаме латински и тя каза само 2-рия семестър, а то се оказа, че почнахме от първия. Заради това изпуснах доста и латинският отиде към "мъртвите за мен езици"

BlagovestHristov
Драскач

А на колко групи сте разделени и колко човеека има в една ?
Аватар
what_is_love
Драскач

Мнение от what_is_love »

1-ви поток- 1-8 вкл.
2-ри поток- 9-16 вкл.
Броят на хората е различен. Аз съм в 3-та и сме 17 души. Мисля, че групи с този брой хора се водят за големи... Не знам ще те излъжа.
Като отидеш да се записваш те питат в коя група и ти си казваш, т.е. въпрос на лично желание ;)
Например аз бях последната, която се записа в моята група и бях много радостна, защото исках да съм в 3-та. Бях се уговорила с една приятелка да сме заедно в една група и така стана.

BlagovestHristov
Драскач

what_is_love написа:1-ви поток- 1-8 вкл.
2-ри поток- 9-16 вкл.
Броят на хората е различен. Аз съм в 3-та и сме 17 души. Мисля, че групи с този брой хора се водят за големи... Не знам ще те излъжа.
Като отидеш да се записваш те питат в коя група и ти си казваш, т.е. въпрос на лично желание ;)
Например аз бях последната, която се записа в моята група и бях много радостна, защото исках да съм в 3-та. Бях се уговорила с една приятелка да сме заедно в една група и така стана.
Какво ще рече 1ви поток и 2ри поток ?
И искаш да кажеш,че сте цели 16 групи ? :shock:
Аватар
what_is_love
Драскач

Мнение от what_is_love »

А ти колко очакваше? ;) Сега, ако увеличат и броят на студентите за специалност Право, нищо чудно да се стигне и до 20 групи :)
Ами потоците- това е как ще ви делят за лекции и съответно при кои професори и асистенти ще сте.
Аз съм първи поток и тази година по ОТП съм при проф. Милкова, ОТД- проф. Вълчев, ОИТ- гл.ас. Русинова.
Но например на лекции като МО, РЧП и ИБДП сме 2та потока заедно.Също така и по избираемите предмети на лекции сме 2-та потока заедно.
По време на сесия по ОТД бяхме разделени на групи- 1-4 първият час, 5-8- вторият. Сега на колоквиума след Великден по ОИТ също ще бъдем разделени по този начин.
Някой път се оказва, че тези,които сме в първи поток и особено по-първите групи, минаваме по-рано на изпитите и съответно нямаме много време за подготовка. Тази сесия не беше така. След първия изпит по МО имахме близо 10 дни никакъв изпит, а през това време групите от 2-ри поток се явяваха на ОТД при проф.Дачев. След тези 10-12 дни ни беше вторият изпит(ОТД), а същата събота и неделя по ППУ(избираемият- на него се явяват тези, които искат- за това е избираем). През това време 2ри поток се явиха на ИБДП и за тях сесията приключи успешно, къде не.Нашият поток де факто 4 седмица на сесията се явяваше на този предмет и съответно имахме след това по-малко ваканция. Дори групата ми по ИБДП изкара 8 6-ци :P
Но, както споменах всичко това е относително за потоците и изпитите. Ролята на това деление на потоци за мен само заради лекциите.

RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Потоците са си от голямо значение,защото изискванията на професорите на различните потоци не се припокриват.Миналата година по ОТП изпитът при Ташев беше на 3 етапа(тест,писмен,устен),при Милкова-само устен.С две думи-все един от потоците е прецакан :wink: По-често се случва първи поток да е в неизгодна позиция,но понякога и втори поток са онеправданите.В крайна сметка винаги съм считал това за един от абсурдите в нашия факултет,методът на изпит трябва да е един и същ и при двата потока,но на практика не се случва така.
Deadwing
В началото бе словото
Специалност: Право,Дай боже!

Мнение от Deadwing »

На колко човека ще се вдига правото? Досега са 250 + 50 задочно нали?
Поздрави :reindeer:
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

what_is_love написа:1-ви поток- 1-8 вкл.
2-ри поток- 9-16 вкл.
Това се води малка група, големите минават 30 човека :D
И Даниел Вълчев все още беше доцент до към края на първия семестър, освен ако нещата не са се променили рязко през последните 2 месеца и аз не съм останал в неведение :mrgreen:

Другото е така. :)
Facebook
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Групите винаги са 16 на брой. На вас може 300 души да ви се виждат много, но нашия и горния курс (сегашни 3 и 4) вече сме над 400, отивайки към 500 души. Разделяш това на 16 и получаваш бройката на хората в една група. Нашият курс от самото начало беше по 26 души в група, 13 момичета и 13 момчета, вече сме по 30 и нагоре в някои случаи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”