[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: [КСК 2011] История

Мнение от svetlio.varna »

Legolassss написа:Обърках наследникът на Тервел (писах Кормесий, вместо Кормисош).
То наследникът на Тервел Е хан Кормесий. Кормисош въобще не е от рода Дуло и управлява по-късно. Всъщност не знам дали някой историограф въобще поддържа днес тезата, че Кормисош е наследник на Тервел или пък че Кормесий и Кормисош са един и същ човек. :wink:
Facebook
Изображение
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

martina_teodorova написа:Как се сформира бала за специалността "История" Изпита по история х 3+ оценка от дипломата по история или матурата по история или Изпита по история х 3+ оценка от дипломата по история или матурата по история+оценката от матурата по БЕЛ?
Плс отговорете ми
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

3 по изпита + диплома/ДЗИ история + ДЗИ БЕЛ

:arrow: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... t/istoriya
Facebook
Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

G.Gerasimov написа:
alter ego написа:Баси лесните теми! Догодина сигуно ще има само за Аспарух и Тервел. Мисля, че СУ незаслужено си подценява кандидатстудентите. :roll:
Все повече кандидат-студенти отиват в УНСС или НБУ веднага щом чуят за формата на изпита в СУ. Ако нещата останат същите, за съжаление подобно сваляне на летвата или дори промяна във формата са неминуеми...
Не мисля, че СУ трябва да става като УНСС или НБУ - да събира хора от кол и въже само и само да се напълнят бройките и да влизат пари.Стабилното учене на теми за кандидатстването е добра подготовка за следването, където това, което го учиш цяла година за кандидатстудентството, е около половината от това, което трябва да научиш за една сесия.Ако не си изградиш навици да четеш сериозно, ставаш студент, колкото за пред хората...

Проблема на темите,обаче,е че масовото се учи само Средновековие и то 4-5 теми и изпита се превръща в някакъв вид хазарт, където, ако си "заложил" на изтеглените теми, печелиш (демек влизаш).Този навик се пренася и в университета, където не учиш всички въпроси от конспекта, а само част от тях, и се молиш да се падне това, което знаеш.Е, лесно е да се предвиди какви "специалисти" ще излязат от университета..
avv
В началото бе словото

Мнение от avv »

така като ви слуша човек, всичките сте вече с шестиците по история на изпита.. малко ме съмнявате обаче хах : ) но да не ставам лош пророк
Unnamed
В началото бе словото

Мнение от Unnamed »

Кога да очакваме резултатите ?
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от goblinwfi »

Unnamed написа:Кога да очакваме резултатите ?
след 14-15 дни :lol:
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

happyswift написа: Проблема на темите,обаче,е че масовото се учи само Средновековие и то 4-5 теми и изпита се превръща в някакъв вид хазарт, където, ако си "заложил" на изтеглените теми, печелиш (демек влизаш)
Да върнат обратно тегленето на една тема е частично решение - много е съмнително дали един раздел ще върши работа тогаз. Аз съм с две ръце да въведат формата на олимпиадите, но разбира се с ниво, съобразено с кандидатстудентското. Там те разтягат като локум на целия материал, а освен това си тестван и по различен начин - тест със затворени и отворени въпроси, работа с извори, логически задачи и накрая развиване на минитема. Много по-цялостна представа за подготовката и знанията на кандидата се извличат. Доц. Калинова миналата година на наши лекции се нахвърли върху сегашния формат с добре познати и верни аргументи.
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

happyswift написа: Проблема на темите,обаче,е че масовото се учи само Средновековие и то 4-5 теми и изпита се превръща в някакъв вид хазарт, където, ако си "заложил" на изтеглените теми, печелиш (демек влизаш)
[/quote]

Да върнат обратно тегленето на една тема е частично решение - много е съмнително дали един раздел ще върши работа тогаз. Аз съм с две ръце да въведат формата на олимпиадите, но разбира се с ниво, съобразено с кандидатстудентското. Там те разтягат като локум на целия материал, а освен това си тестван и по различен начин - тест със затворени и отворени въпроси, работа с извори, логически задачи и накрая развиване на минитема. Много по-цялостна представа за подготовката и знанията на кандидата се извличат. Доц. Калинова миналата година на наши лекции се нахвърли върху сегашния формат с добре познати и верни аргументи.

Иначе хората като влязат бързо ще се приучат на учене, в противен случай гърмят отраз. Изпит като този създава някакви навици, но те се развиват цялостно през първите 2-3 сесии. Не е болка за умиране, ако си го минал входния по история тънко - вътре или се стягаш поне малко, или си аут бързо. :D
Последно промяна от GBog на 18 Апр 2011, 12:17, променено общо 1 път.
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Да, но никой нищо не прави по въпроса ;)

Иначе, и аз съм привърженик на формат, индентичен с този от олимпиадата
Аватар
Never
Драскач
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Аз пък съм привърженик на системата `влизаш лесно, излизаш трудно`(обратното на това, което е тук и сега), но това е съвсем друга тема.
It's never too late
for a twist of
fate.
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Някой каза, че няма репортаж от изпита. :D

http://www.bnews.bg/article-26641
Deadwing
В началото бе словото
Специалност: Право,Дай боже!

Мнение от Deadwing »

''За да получат отлична оценка, кандидатите трябва да опишат подробно и точно фактологията на събитията, да нямат правописни грешки и да покажат добро историческо мислене. Проверяващите ще оценяват как са описали контекста на събитията, както и изводите, които са направили при анализа на историческите личности и последиците от управлението им.''

:joker:
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

GBog написа:
Би трябвало.В пъти повече знания се показват. :wink:
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Never написа:Аз пък съм привърженик на системата `влизаш лесно, излизаш трудно`(обратното на това, което е тук и сега), но това е съвсем друга тема.
А аз съм привърженик на системата "трудно влизаш, трудно излизаш", както е във всички елитни университети по света
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”