Самоубийствена толерантност - 6 април/Ст. Националисти/

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Заключено
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Re: Самоубийствена толерантност - 6 април/Ст. Националисти/

Мнение от Zahariev »

youarescum написа:Синонимът на Национализъм е Родолюбие, а не крайно-десен национал-социализъм. Щом не го разбирате, очевадно сте идиоти.
Синонимът на родолюбие е патриотизъм. А патриотизъм и национализъм са две различни неща. Оправи си терминологията.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
youarescum
В началото бе словото
Специалност: Идиотология
Курс: семестриално завършил

Мнение от youarescum »

Zahariev написа:
youarescum написа:
Zahariev написа:
youarescum написа:Синонимът на Национализъм е Родолюбие, а не крайно-десен национал-социализъм. Щом не го разбирате, очевадно сте идиоти.
Синонимът на родолюбие е патриотизъм. А патриотизъм и национализъм са две различни неща. Оправи си терминологията.

Ти трябва да си оправиш терминологията, макар че това ти е най-малкият проблем.

Патриотизъм, колега, идва от патриа - отечество, т.е. , да си обичаш родната земя/не непременно хората/, а национализъм идва от нацио - народ, т.е. , да обичаш рода, народа.
Тук идва и причината само 1-2 сектанти да ви обръщат внимание, а сравнително образованите хора да ви приемат за ала-бала (за което съм изключително радостен). Ако не можеш да направиш разлика между двете понятия, то... без коментар.

Предполагам, че за това е виновен тайният заговор на юдео-масоните, които са се обединили срещу България още преди раждането на Христос.

Единият сектант излиза, че си ти, освен това явно си запознат с дейността и стремежите на юдео-масонството :idea:
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

youarescum написа: Ами помисли сам кои са въпросните антибългарски фактори, работещи от векове.
Eми аз лично не виждам къде по света ще има "фактор" с вековна фикс идея да затрие българското в 5-6 милиона души на Балканите. Какво ще спечели този "фактор" от това да заличи националното самосъзнание на една шепа най-обикновени хора? Никаква логика няма в това.
Strength and honor.
Аватар
youarescum
В началото бе словото

Мнение от youarescum »

Bagatur написа:
youarescum написа: Ами помисли сам кои са въпросните антибългарски фактори, работещи от векове.
Eми аз лично не виждам къде по света ще има "фактор" с вековна фикс идея да затрие българското в 5-6 милиона души на Балканите. Какво ще спечели този "фактор" от това да заличи националното самосъзнание на една шепа най-обикновени хора? Никаква логика няма в това.

Фактът, че не виждаш логика говори, че тези хора добре си вършат работата. Колкото и невероятно да изглежда днес, българите са били хора с владетелска психика, а не слугинска. Освен това са съзнавали, че са носители на определен цивилизационен модел, остро противопоставящ се на този, който са изповядвали и изповядват други племена, секти и т.н.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

youarescum написа:Жалко, че човек, пишещ се "Багатур" поставя така въпроса, сякаш Багатурите са някаква приказка от далечното минало или компютърна игра, а не идеал за Българско войнство и готовност за борба срещу враговете ни, независимо къде и кога.
Маниак си. На 1 пост разстояние си да кажеш, че сме най-древната нация в света и сме изобретили всичко и всички велики люде са реално българи. Надушвам такъв пост и тръпна в очакване.
Фактът, че не виждаш логика говори, че тези хора добре си вършат работата.
---- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

youarescum написа: Фактът, че не виждаш логика говори, че тези хора добре си вършат работата.
Доколко съм повлиян от тях е съвсем отделен проблем... аз те питам кои са тези хора? Посочи ги на мен и на останалите от форума и нека дискутираме по въпроса.
Strength and honor.
Аватар
youarescum
В началото бе словото

Мнение от youarescum »

Bagatur написа:
youarescum написа: Фактът, че не виждаш логика говори, че тези хора добре си вършат работата.
Доколко съм повлиян от тях е съвсем отделен проблем... аз те питам кои са тези хора? Посочи ги на мен и на останалите от форума и нека дискутираме по въпроса.

Не, въобще не е отделен въпрос доколко си повлиян от тях. Ако не съзнаваш, че има проблем, няма как да дискутираш по него. Ефектът "отродяване и оскотяване" върху други участници от форума е вече на финална фаза - те са фактически маймунизирани, неспособни да идентифицират своя враг, приемащи слугинството и подлизурковщината си за нормално състояние. Какво ще дискутират като мозъците им са тежко увредени? Добре че има и "фашисти" щото иначе съвсем ще я закъсаме.
Аватар
youarescum
В началото бе словото

Мнение от youarescum »

Отворено писмо на Студентите Националисти до Ректора на Софийския университет

[15 април 2011]

До Ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Иван ИЛЧЕВ

Копие: Декана на Историческия факултет на Софийския университет доц. д-р Пламен МИТЕВ

Уважаеми проф. Илчев,

През изминалата седмица Софийският университет бе замесен в неприятен случай, в който бе погазена свободата на словото – забраната на дискусията “Самоубийствена толерантност” , както и прожектирането на едноименния филм, създаден от Студентите Националисти – студенти от СУ “Св. Климент Охридски” . Мотивите за забраната от Ваша страна бяха, че филмът насажда нетолерантност и противоречи на “демократичните ценности”.

Наясно сме, че основна причина за Вашето решение да забраните дискусията, бе натискът на някои неправителствени организации, начело с Хелзинкския комитет. Въпросният комитет излезе с открито писмо до Вас, в което обяви дискусията за “фашистка и расистка пропаганда” и Ви призова да забраните събитието. Единствено основание на “правозащитниците” да ни нарекат “фашисти” , бе заглавието на филма - “Самоубийствена толерантност” . Тези хора дори не са гледали въпросният филм, но в писмото си до Вас, пишат : “ Не е нужен прецизен анализ на цитираната обява, за да се види, че както тя, така със сигурност и филмът, който се рекламира чрез нея, са расистки и проповядват омраза и нетърпимост към една голяма група български граждани – ромите. “

Проф. Илчев, ние протестираме срещу грубата и безцеремонна намеса на Хелзинкския комитет в работата на Вашата администрация и в очевадният стремеж на ХК да Ви диктува какви събития да позволявате или забранявате на територията на Софийския университет. Явно е, че въпросната организация вече има самочувствието на наддържавна институция и последна инстанция, решаваща кое може и кое не може. Това е голям позор не само за Софийския университет, а и за държавата, която е позволила на организации с тъмни и прикрити цели да раздават правосъдие в обществото ни.

Уверяваме Ви, че всички родолюбиви студенти, загрижени за бъдещето на България и Софийския университет в частност, са възмутени и разгневени от наглостта на тези, които наричат родолюбието “фашизъм” и които искат забраната на филм, който дори не са гледали.

Разрастването на циганския проблем е истински бич за обществото, резултат от неадекватната политика на редица правителства. Затова и този въпрос е твърде важен и актуален, за да бъде премълчаван повече. Напълно нормално е да се постави на дневен ред и в университета, където се предполага, че има повече хора, ангажирани с обществените проблеми в България.

Г-н Ректор, призоваваме Ви решително да се противопоставите на подобни вмешателства в администрирането на Софийския университет, като това, извършено от самозабравилият се Хелзинкски комитет. Надяваме се, че в бъдеще ще се ръководите от интересите на студентите, а не на самонарочили се за “правозащитници” организации и кръгове, дразнещи се от проявите на родолюбие в СУ “ Климент Охридски” .
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

youarescum написа:Ами помисли сам кои са въпросните антибългарски фактори, работещи от векове. Жалко, че човек, пишещ се "Багатур" поставя така въпроса, сякаш Багатурите са някаква приказка от далечното минало или компютърна игра, а не идеал за Българско войнство и готовност за борба срещу враговете ни, независимо къде и кога.
Аз ще попитам пак, понеже на предната страница не получих отговор. Би ли бил така учтив да ни споделиш кои точно са тези антибългарски фактори, назови ги с имената им. Мерси. :D
Изображение
Аватар
wizard
В началото бе словото

Мнение от wizard »

Мисля, че се отклонявате в една тема, която....не се знае къде ще избуе :) проблемът на българите е в самите българи, а не в някой друг.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Zahariev написа:Синонимът на родолюбие е патриотизъм. А патриотизъм и национализъм са две различни неща. Оправи си терминологията.
Патриотизмът е гадно нещо! :pukeright: Още Ботев го е видял това. Ти си опряви понятията. :mrgreen:

ПАТРИОТ http://www.litclub.com/library/bg/botev ... atriot.htm
Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.

И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква затуй ходи,
че черквата й търговия!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
залага си и жената.

И е човек с добро сърце:
не оставя сиромаси;
но не той вас, братя, храни,
и вий него със трудът си!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
изяда си и месата.
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
youarescum
В началото бе словото

Мнение от youarescum »

Да, като допълнение за положението с "патриотите" може да добавим завършека на " В механата" :
Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти,
аз вече нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Така е, когато чуем репликите "не, не, аз съм патриот, а не националист" и "модерният националист не трябва да е..." , става ясно кои са днешните еквиваленти, към които се обръща Ботев.
:mrgreen:
Аватар
youarescum
В началото бе словото

Мнение от youarescum »

Baggins написа:
youarescum написа:Ами помисли сам кои са въпросните антибългарски фактори, работещи от векове. Жалко, че човек, пишещ се "Багатур" поставя така въпроса, сякаш Багатурите са някаква приказка от далечното минало или компютърна игра, а не идеал за Българско войнство и готовност за борба срещу враговете ни, независимо къде и кога.
Аз ще попитам пак, понеже на предната страница не получих отговор. Би ли бил така учтив да ни споделиш кои точно са тези антибългарски фактори, назови ги с имената им. Мерси. :D

Те са вече доста очебийни и със съжаление констатираме, че има хора, които питат кои са. Я писах, ама ще повторя - замислете се например от какви индивиди е изграден Хелзинкският комитет, с кои други организации са свързани, кой може да стои зад тях, в чий интерес, с кои се съюзяват и т.н.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

youarescum написа:Да, като допълнение за положението с "патриотите" може да добавим завършека на " В механата" :
Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти,
аз вече нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Така е, когато чуем репликите "не, не, аз съм патриот, а не националист" и "модерният националист не трябва да е..." , става ясно кои са днешните еквиваленти, към които се обръща Ботев.
:mrgreen:
Mного знаеш ти, Ботев кво има предвид... :mrgreen:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

youarescum написа:Те са вече доста очебийни и със съжаление констатираме, че има хора, които питат кои са. Я писах, ама ще повторя - замислете се например от какви индивиди е изграден Хелзинкският комитет, с кои други организации са свързани, кой може да стои зад тях, в чий интерес, с кои се съюзяват и т.н.
За трети път питам. Явно за мен не са очебийни. Така че умолявам те, НАЗОВИ ГИ ЯСНО И ТОЧНО, въпросните антибългарски фактори. Комитети ли са, какво са ? Защо ни мислят злото? Сподели. :wink:
Изображение
Заключено

Обратно към “Новини”