То наследникът на Тервел Е хан Кормесий. Кормисош въобще не е от рода Дуло и управлява по-късно. Всъщност не знам дали някой историограф въобще поддържа днес тезата, че Кормисош е наследник на Тервел или пък че Кормесий и Кормисош са един и същ човек.Legolassss написа:Обърках наследникът на Тервел (писах Кормесий, вместо Кормисош).
[КСК 2011] История
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: [КСК 2011] История
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Плс отговорете миmartina_teodorova написа:Как се сформира бала за специалността "История" Изпита по история х 3+ оценка от дипломата по история или матурата по история или Изпита по история х 3+ оценка от дипломата по история или матурата по история+оценката от матурата по БЕЛ?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
3 по изпита + диплома/ДЗИ история + ДЗИ БЕЛ
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... t/istoriya
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Не мисля, че СУ трябва да става като УНСС или НБУ - да събира хора от кол и въже само и само да се напълнят бройките и да влизат пари.Стабилното учене на теми за кандидатстването е добра подготовка за следването, където това, което го учиш цяла година за кандидатстудентството, е около половината от това, което трябва да научиш за една сесия.Ако не си изградиш навици да четеш сериозно, ставаш студент, колкото за пред хората...G.Gerasimov написа:Все повече кандидат-студенти отиват в УНСС или НБУ веднага щом чуят за формата на изпита в СУ. Ако нещата останат същите, за съжаление подобно сваляне на летвата или дори промяна във формата са неминуеми...alter ego написа:Баси лесните теми! Догодина сигуно ще има само за Аспарух и Тервел. Мисля, че СУ незаслужено си подценява кандидатстудентите.
Проблема на темите,обаче,е че масовото се учи само Средновековие и то 4-5 теми и изпита се превръща в някакъв вид хазарт, където, ако си "заложил" на изтеглените теми, печелиш (демек влизаш).Този навик се пренася и в университета, където не учиш всички въпроси от конспекта, а само част от тях, и се молиш да се падне това, което знаеш.Е, лесно е да се предвиди какви "специалисти" ще излязат от университета..
така като ви слуша човек, всичките сте вече с шестиците по история на изпита.. малко ме съмнявате обаче хах : ) но да не ставам лош пророк
-
Unnamed
- В началото бе словото
Кога да очакваме резултатите ?
- goblinwfi
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: goblinwfi
след 14-15 дниUnnamed написа:Кога да очакваме резултатите ?
Да върнат обратно тегленето на една тема е частично решение - много е съмнително дали един раздел ще върши работа тогаз. Аз съм с две ръце да въведат формата на олимпиадите, но разбира се с ниво, съобразено с кандидатстудентското. Там те разтягат като локум на целия материал, а освен това си тестван и по различен начин - тест със затворени и отворени въпроси, работа с извори, логически задачи и накрая развиване на минитема. Много по-цялостна представа за подготовката и знанията на кандидата се извличат. Доц. Калинова миналата година на наши лекции се нахвърли върху сегашния формат с добре познати и верни аргументи.happyswift написа: Проблема на темите,обаче,е че масовото се учи само Средновековие и то 4-5 теми и изпита се превръща в някакъв вид хазарт, където, ако си "заложил" на изтеглените теми, печелиш (демек влизаш)
1968 - 1999 - 2008 - ?
[/quote]happyswift написа: Проблема на темите,обаче,е че масовото се учи само Средновековие и то 4-5 теми и изпита се превръща в някакъв вид хазарт, където, ако си "заложил" на изтеглените теми, печелиш (демек влизаш)
Да върнат обратно тегленето на една тема е частично решение - много е съмнително дали един раздел ще върши работа тогаз. Аз съм с две ръце да въведат формата на олимпиадите, но разбира се с ниво, съобразено с кандидатстудентското. Там те разтягат като локум на целия материал, а освен това си тестван и по различен начин - тест със затворени и отворени въпроси, работа с извори, логически задачи и накрая развиване на минитема. Много по-цялостна представа за подготовката и знанията на кандидата се извличат. Доц. Калинова миналата година на наши лекции се нахвърли върху сегашния формат с добре познати и верни аргументи.
Иначе хората като влязат бързо ще се приучат на учене, в противен случай гърмят отраз. Изпит като този създава някакви навици, но те се развиват цялостно през първите 2-3 сесии. Не е болка за умиране, ако си го минал входния по история тънко - вътре или се стягаш поне малко, или си аут бързо.
Последно промяна от GBog на 18 Апр 2011, 12:17, променено общо 1 път.
1968 - 1999 - 2008 - ?
- happyswift
- Флъдзила
Да, но никой нищо не прави по въпроса 
Иначе, и аз съм привърженик на формат, индентичен с този от олимпиадата
Иначе, и аз съм привърженик на формат, индентичен с този от олимпиадата
- Never
- Драскач
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз пък съм привърженик на системата `влизаш лесно, излизаш трудно`(обратното на това, което е тук и сега), но това е съвсем друга тема.
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
-
lacuna_coil
- Писаружяк
-
Deadwing
- В началото бе словото
- Специалност: Право,Дай боже!
''За да получат отлична оценка, кандидатите трябва да опишат подробно и точно фактологията на събитията, да нямат правописни грешки и да покажат добро историческо мислене. Проверяващите ще оценяват как са описали контекста на събитията, както и изводите, които са направили при анализа на историческите личности и последиците от управлението им.''

Би трябвало.В пъти повече знания се показват.GBog написа:Да върнат обратно тегленето на една тема е частично решение - много е съмнително дали един раздел ще върши работа тогаз. Аз съм с две ръце да въведат формата на олимпиадите, но разбира се с ниво, съобразено с кандидатстудентското. Там те разтягат като локум на целия материал, а освен това си тестван и по различен начин - тест със затворени и отворени въпроси, работа с извори, логически задачи и накрая развиване на минитема. Много по-цялостна представа за подготовката и знанията на кандидата се извличат. Доц. Калинова миналата година на наши лекции се нахвърли върху сегашния формат с добре познати и верни аргументи.happyswift написа: Проблема на темите,обаче,е че масовото се учи само Средновековие и то 4-5 теми и изпита се превръща в някакъв вид хазарт, където, ако си "заложил" на изтеглените теми, печелиш (демек влизаш)
- happyswift
- Флъдзила
А аз съм привърженик на системата "трудно влизаш, трудно излизаш", както е във всички елитни университети по светаNever написа:Аз пък съм привърженик на системата `влизаш лесно, излизаш трудно`(обратното на това, което е тук и сега), но това е съвсем друга тема.