[КСК 2011] История
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Deadwing
- В началото бе словото
- Специалност: Право,Дай боже!
Re: [КСК 2011] История
Аз лично пиша по - широко(около 10тина думи на ред),но не мисля,че това има някакво значение за оценката..имаше едно момче в мойта зала, който пишеше по 50 думи на страница ама..
Аз знам, че се пише именно така-ПресиАн.Но не смятам, че има особено голямо значение.Neuromancer написа:Така. И аз съм що-годе доволен от изпита. Писах 17 страници, като тези 17 страници са сбити, с нормален почерк и без големи полета. Мразя хората, които пишат по 5 изречения на страница, за да правят обем. В темата си съм включил всичко - фактология, анализири, разсъждения, легенди, тактики и прочее, и прочее. Имам добър увод и заключение. Обхванал съм що-годе всичко, като имам съвсем дребни пропуски.
Единственото, което много ме притеснява е, че съм сложил двама западни летописци в темата си за Крум, а те нямат работа там - това са Хв. Регино и Зигеберг. Освен това съм писал, че битката на Омуртаг с Тома Славянина започва от 820, както пише в моята тема. И съм писал ПресиАн, а не Пресиян. Дали според вас това са съществени грешки или се филмирам излишно?
-
Katrinchenceto
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз пък в началото пиша сбито, но накрая започвам да бързам и пиша по-разкрачено. Винаги го правя този номер, колкото и да се старая да пиша равномерно 
-
kristyy
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
ПресиАн и ПресиЯн са дублетни форми,на някои места е с Я а на други с А...
Миналата година на същата тема бях писала Персиан,защото така ми беше в темата и учителят ми от Софийския каза,че така било най-правилно.Като отидох да си видя писанията името не беше поправено.Проверяващите са наясно специално за това име под какви вариации е в източниците така че дерзайтееее

Миналата година на същата тема бях писала Персиан,защото така ми беше в темата и учителят ми от Софийския каза,че така било най-правилно.Като отидох да си видя писанията името не беше поправено.Проверяващите са наясно специално за това име под какви вариации е в източниците така че дерзайтееее
Добри са темите, все пак средновековната тема е приятна и е с ясна структура. Грехота е на изпит по история да се ходи без тя да е научена. Стамболов като тема е централният въпрос от Новата история; също се учи с повишено внимание. От любимото ми Възраждане този път нищо. Желая успех на всички! 
1968 - 1999 - 2008 - ?
-
Unnamed
- В началото бе словото
Ох , май май не се справих особено добре...Допуснал съм сериозни грешки , вместо за франкската империя , писах , че е немска , объркал съм и тук - там някое име и направо...А синът на Никифор , СтаврАкии ли е или СтаврИкии
Ставракий! 
- lordivan
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
Миналата години за това сгрешаване режеха със 16 стотниUnnamed написа:Ох , май май не се справих особено добре...Допуснал съм сериозни грешки , вместо за франкската империя , писах , че е немска , объркал съм и тук - там някое име и направо...А синът на Никифор , СтаврАкии ли е или СтаврИкии
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Баси лесните теми! Догодина сигуно ще има само за Аспарух и Тервел. Мисля, че СУ незаслужено си подценява кандидатстудентите. 
Into the endless we ride... 
- Legolassss
- В началото бе словото
- Курс: втори
А аз такива глупости съм писалааа :Д Направо се комплексирам, като гледам оптимистичните коментари тук.
Обърках наследникът на Тервел (писах Кормесий, вместо Кормисош).
Писах, че Крум умира през 924.
Писах, че битката при Върбишки е на 26 март, а не юли. -.-
Писах, че Омуртаг загива в битка (от къде ми дойде това, не знам о.0).
Обърках Филипи при Пресиян с Филипопол при Маламир.
Да не гооворим за разните пропуски, които съм направила по вътрешните и външните политики на Омуртаг и наследници (едно че нямах време и друго, че не ги помнех много
)
Може би и аз съм оптимистична, но 4 дали ще вържа, как мислите?
ПъСъ - И април ще бъде юли, да
Дано обаче не и по успех -.-
Да не гооворим за разните пропуски, които съм направила по вътрешните и външните политики на Омуртаг и наследници (едно че нямах време и друго, че не ги помнех много
Може би и аз съм оптимистична, но 4 дали ще вържа, как мислите?
ПъСъ - И април ще бъде юли, да
Where now the horse and the rider? where is the horn that was blowing?...
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Все повече кандидат-студенти отиват в УНСС или НБУ веднага щом чуят за формата на изпита в СУ. Ако нещата останат същите, за съжаление подобно сваляне на летвата или дори промяна във формата са неминуеми...alter ego написа:Баси лесните теми! Догодина сигуно ще има само за Аспарух и Тервел. Мисля, че СУ незаслужено си подценява кандидатстудентите.
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- what_is_love
- Драскач
- Курс: трети
Споко... някои от тях наистина са съществени грешки, но проверяващите са се натъквали и на по-фрапиращи от рода на "хан Крум запушил Върбишкия проход с предните си и задни части" ( не си го спомням как беше, но нещо от този вид)Legolassss написа:А аз такива глупости съм писалааа :Д Направо се комплексирам, като гледам оптимистичните коментари тук.
Да не гооворим за разните пропуски, които съм направила по вътрешните и външните политики на Омуртаг и наследници (едно че нямах време и друго, че не ги помнех много)
Може би и аз съм оптимистична, но 4 дали ще вържа, как мислите?![]()
ПъСъ - И април ще бъде юли, даДано обаче не и по успех -.-
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
А защо Кормесий да е Кормисош? Срещала съм го и в двата вариана, но в темата ми от ОТ си беше навсякъде Кормесий и аз така го писах. Както и СтаврИкий. Да не говорим, че някъде видях нагоре за Средец, че трябвало да е Сердика. Аз си го писах Средец, и Адрианопол си го писах Одрин, въобще не се усетих.
Ще е доста кофти да ме орежат накрая за грешки, които всъщност са дадени така по темите...

Ще е доста кофти да ме орежат накрая за грешки, които всъщност са дадени така по темите...
she'd started smoking poetry
Хехе, само аз ли съм писал по Стамболов? Няма ли и други негови поддръжници тука? :]
Право - II курс, 2-ри поток
- enjkrkhjtrj
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Еми,батка,те темите се теглят на случаен принцип.alter ego написа:Баси лесните теми! Догодина сигуно ще има само за Аспарух и Тервел. Мисля, че СУ незаслужено си подценява кандидатстудентите.