[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
what_is_love
Драскач
Специалност: Право
Курс: трети

Re: [КСК 2011] История

Мнение от what_is_love »

То не толкова, колкото да се пишат годините на императорите, а ами да се пишат годините на управление на владетелите без грешка. Това е едно от първите впечатление, която ще направите на проверяващите. Не можете да напишете цял роман за обсадата на Сердика или на Константинопол или да цитирате Свидас, а да не знаете кога е управлявал хан Крум...
Когато писах на тази тема имах грешки и очаквах ниска оценка, но накрая резултатът беше друг.
Явих се на редовния и писах за Иван Асен. Проверих си- всичко беше ок и излизам щастлива с мисълта за една хубава оценка, а накрая бях много разочарована.
Това, че сте написали по 24 страници, 707080 листа и т.н. е формално, защото:
1. всеки пише с различен почерк, а проверяващите не са вчерашни и са наясно, че тези, които пишат с размер 6777 и оставят по 5 пръста място между редовете, се стремят само към обема. (наприер във Велико Търново една пред мен се спука да пише, само прелистваше листи и си мисля тази колко много пише... като се измести гледам,че и тя е до там, докъдето съм и аз.Почерка и беше СУПЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕРСКО ОГРОМЕН)
2. вярно е, че като предадеш тема с приемлив обем над 5 листа е друго срванение с тази от 2 листа. Но най-важното е какво сте писали вътре, защото може да изпишете 5 листа само за биографията на някой и нищо съществено по темата.
Сега сте превъзбудени от изпита (всички сме били така) и за това се успокойте и се отдайте на Великденски празници и не мислете за евентуални грешки или оценки.След 10 дни всичко ще знаете ... :)
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
BlagovestHristov
Драскач

Мнение от BlagovestHristov »

А как е правилно Енревота или Енравота ?
Аватар
FlaMe_DarKneSS
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от FlaMe_DarKneSS »

BlagovestHristov написа:А как е правилно Енревота или Енравота ?
Енравота
Don't walk as if u rule the world. Walk as if u don't care who rules the world...!
BlagovestHristov
Драскач

Мнение от BlagovestHristov »

FlaMe_DarKneSS написа:
BlagovestHristov написа:А как е правилно Енревота или Енравота ?
Енравота
8) Мерси.Стискам палци за всички.
Neuromancer
В началото бе словото
Специалност: No

Мнение от Neuromancer »

Така. И аз съм що-годе доволен от изпита. Писах 17 страници, като тези 17 страници са сбити, с нормален почерк и без големи полета. Мразя хората, които пишат по 5 изречения на страница, за да правят обем. В темата си съм включил всичко - фактология, анализири, разсъждения, легенди, тактики и прочее, и прочее. Имам добър увод и заключение. Обхванал съм що-годе всичко, като имам съвсем дребни пропуски.
Единственото, което много ме притеснява е, че съм сложил двама западни летописци в темата си за Крум, а те нямат работа там - това са Хв. Регино и Зигеберг. Освен това съм писал, че битката на Омуртаг с Тома Славянина започва от 820, както пише в моята тема. И съм писал ПресиАн, а не Пресиян. Дали според вас това са съществени грешки или се филмирам излишно?
Аватар
what_is_love
Драскач
Курс: трети

Мнение от what_is_love »

Филмираш се ( особено за Преси А/Я н ) :))
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

Neuromancer написа:Така. И аз съм що-годе доволен от изпита. Писах 17 страници, като тези 17 страници са сбити, с нормален почерк и без големи полета. Мразя хората, които пишат по 5 изречения на страница, за да правят обем. В темата си съм включил всичко - фактология, анализири, разсъждения, легенди, тактики и прочее, и прочее. Имам добър увод и заключение. Обхванал съм що-годе всичко, като имам съвсем дребни пропуски.
Единственото, което много ме притеснява е, че съм сложил двама западни летописци в темата си за Крум, а те нямат работа там - това са Хв. Регино и Зигеберг. Освен това съм писал, че битката на Омуртаг с Тома Славянина започва от 820, както пише в моята тема. И съм писал ПресиАн, а не Пресиян. Дали според вас това са съществени грешки или се филмирам излишно?
ще имаш 5.65
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от goblinwfi »

lips_of_angel написа:
goblinwfi написа:
victoriamars написа:Неочаквах точно тези теми,но добре,че не се падна нова история поне =)
Има ли някой,който беше в химическия?
Аз бях в 210 квестора ни беше много сладък приличаше на един от "Развитие в застой"

Аз бях в химическия на последния етаж 604 стая и също квесторите и тримата бяха прекрасни :) обикаляха постоянно и създаваха условия за писане :lol:

И аз бях в тази стая :) Още 9 и 30 си излязох обаче :?

Ти ли беше тази на която пожелах късмет като си излезе на 20-тата минута :Д Аз бях тва момче дето мъжа квестор викаше ако имаш пищови по суитшърта ги извади :lol: на втория ред до прозорците бях :Д
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

Как се сформира бала за специалността "История" Изпита по история х 3+ оценка от дипломата по история или матурата по история или Изпита по история х 3+ оценка от дипломата по история или матурата по история+оценката от матурата по БЕЛ?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Neuromancer написа:Единственото, което много ме притеснява е, че съм сложил двама западни летописци в темата си за Крум, а те нямат работа там - това са Хв. Регино и Зигеберг.
Регинон освен за покръстването на българите и за Преславския събор, разказва и за разгрома на Никифор от Крум :wink: Зигеберт също ни дава сведения за управлението за Крум, така че не виждам какво може да те притеснява :D

Facebook
Изображение
Аватар
Verka
Драскач
Курс: втори

Мнение от Verka »

Хубави темички са ви се паднали, но тези които са избрали да пишат за Стамболов определино ще са с преференции според мен. Все пак успех на всички :D
Аватар
lips_of_angel
В началото бе словото

Мнение от lips_of_angel »

goblinwfi написа:
lips_of_angel написа:
goblinwfi написа:
victoriamars написа:Неочаквах точно тези теми,но добре,че не се падна нова история поне =)
Има ли някой,който беше в химическия?
Аз бях в 210 квестора ни беше много сладък приличаше на един от "Развитие в застой"

Аз бях в химическия на последния етаж 604 стая и също квесторите и тримата бяха прекрасни :) обикаляха постоянно и създаваха условия за писане :lol:

И аз бях в тази стая :) Още 9 и 30 си излязох обаче :?

Ти ли беше тази на която пожелах късмет като си излезе на 20-тата минута :Д Аз бях тва момче дето мъжа квестор викаше ако имаш пищови по суитшърта ги извади :lol: на втория ред до прозорците бях :Д

Аз май бях точно зад теб, но не съм сигурна :) На третия ред, с бял слуичър и шалче :) Обаче май ти е широк гърба и нищо не виждах на листа ти :) До теб имаше още едно момче, а до него едно момиче с къдрава коса, което излезе преди мен :)
"След тебе злото диша като хрътка.
(Доброто е обществено понятие.)
Разтвориш ли ръцете за прегръдка,
ти вече си удобен за разпятие."
Добромир Тонев
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

тия две момчета бяха зад мен , аз бях на втората маса с черен суитшърт и май бяла тениска :salute: няма значение аз правех околко мене смях :bounce: :cheers:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Само на редовния изпит има медийна суматоха :)
Facebook
Изображение
Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя
Специалност: КН у ФМИ
Курс: втори

Мнение от iprodanov »

На редовните винаги казват, тоя не е ли предварителен?

btw как пишете 19 страници сбито не знам, аз 2 разширено не бих могъл. :roll: :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”