[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
lordivan
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: първи

Re: [КСК 2011] История

Мнение от lordivan »

очаквай :mrgreen:

само дето какви са тия маджари по омуртагово време :lol:
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

jane__eyre, спокойно, малки грешки ми се струват. :D Още повече, че битката при Върбишкия проход си Е на 25 (води се нощта на 25 срещу 26 юли), едва ли ще режат толкова за това.
Айде някой запознат или минал вече успешно през изпит по история, да каже горе-долу за какви грешки най-вече взимат от оценката, като ориентация да имаме какво сме направили. :D
she'd started smoking poetry
Deadwing
В началото бе словото
Специалност: Право,Дай боже!

Мнение от Deadwing »

Ако ме орежат за драскане...жална ми майка :С
jane__eyre
В началото бе словото

Мнение от jane__eyre »

Знам ли :D
Бях невероятно притеснена през цялото време, което не е извинение .. Предполагам ще се заядат доста за тия неща. Винаги обърквам лесното |-(
Април ще бъде юли май :D
Katrinchenceto
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Katrinchenceto »

Ох, писах за Стамболов и се надявам на висока оценка, въпреки че имам някоя и друга грешка, но смятам, че не е фатално... Пък като чета във форума, имам чувството, че всички сте писали за Крумчо ;)

Мнението е кирилизирано от модератор. Писането на кирилица е задължително!
svetlio.varna
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

jane__eyre написа:Аз също съм доволна от темата, Стамболов въобще не го бях и чела, отидох с с Средновековие, Вазраждане и ВРУ ..
Имам въпрос - написала съм 16 страници, повечето извори, с хубави увод и заключение и анализи почти като по учебник, нямам пропуснати събития, обаче вместо на 26 съм писала, че битката при Върбишкия проход е на 25 юли, смъртта на Крум - на 14 вместо на 13 април. Имам още 2 грешки в годините - бунтът на Тома Славянина и маджарските нападения на хранените хора.. да очаквам ли въобще над 4.50 :(
Аз Тома Славянина съм го срещал 821 и 823г. Писах 823г. и в скоби, че се среща и като 821г. Мисля, че така е най-сигурно. :roll:
jane__eyre
В началото бе словото

Мнение от jane__eyre »

assault написа:
jane__eyre написа:Аз също съм доволна от темата, Стамболов въобще не го бях и чела, отидох с с Средновековие, Вазраждане и ВРУ ..
Имам въпрос - написала съм 16 страници, повечето извори, с хубави увод и заключение и анализи почти като по учебник, нямам пропуснати събития, обаче вместо на 26 съм писала, че битката при Върбишкия проход е на 25 юли, смъртта на Крум - на 14 вместо на 13 април. Имам още 2 грешки в годините - бунтът на Тома Славянина и маджарските нападения на хранените хора.. да очаквам ли въобще над 4.50 :(
Аз Тома Славянина съм го срещал 821 и 823г. Писах 823г. и в скоби, че се среща и като 821г. Мисля, че така е най-сигурно. :roll:
Аз пък през 821. Радвам се поне, че не съм пропуснала фундаментални неща от темата и анализите и изводите са ми добри.. :?
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Има една оранжева книжка с планове на Каймакова, Митев и Огнянов.Там е дадена 823г. Всъщност, доколкото съм чел баш за това събитие, то избухва през 821г. и продължава до 823г.
jane__eyre
В началото бе словото

Мнение от jane__eyre »

assault написа:Има една оранжева книжка с планове на Каймакова, Митев и Огнянов.Там е дадена 823г. Всъщност, доколкото съм чел баш за това събитие, то избухва през 821г. и продължава до 823г.
Благодаря. Значи все пак не е толкова фатално, имайки предвид колко от фактите са в някакъв аспект дискусионни.. дали ще излязат оценките толкова бързо, както на литературата - 9-10 дни :|
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

assault написа:Има една оранжева книжка с планове на Каймакова, Митев и Огнянов.Там е дадена 823г. Всъщност, доколкото съм чел баш за това събитие, то избухва през 821г. и продължава до 823г.
Бунтът започва още по-рано. През 821 толкова се разраства, че въстаниците обсаждат Константинопол. Омуртаг ги разбива през номеври 822, според едни, или пролетта на 823, според други.
Facebook
Изображение
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Той всъщност не е и славянин, по-скоро си е нещо като религиозна война, но това е друга тема.Аз затова и съм дал двете години, щото не знам коя ще призная проверяващият.
Аватар
jaklinnn
В началото бе словото

Мнение от jaklinnn »

Писах Средновековие ( 19 страници ) .. то се очакваше , това Ново време не ми харесва :|
Сега остана оценките да чакаме и да критикуваме после СУ
Ходих на курсове по История в университета .. и там трябваше да предаваме теми .. спомням си едно нещо точно за тази тема . Когато ми я беше проверил доц.Румен Донков забелязах абсурдната резачка .. за 809г. писах СРЕДЕЦ , при което ми беше зачертано с червено и с големи букви и удивителни ми беше написал СЕРДИКА .. е нали е едно и също .. :scratch:
ако решат да свалят оценки със сигурност ще намерят за какво да се хванат .. така че остана само да чакаме :?

Успех на всички , явили се днес :king:
Или съм ти всичко , или съм ти нищо ;]
Аватар
MimSiTyYyYy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MimSiTyYyYy »

Крепостта Сердика, наричана от славяните Средец. Така я писах аз. :) Имам и една фактологическа грешка- при обсадата на Константинопол писах юни, а то е юли. Дано не ме отрежат много, заради това. Иначе изписах 17 страници и включих Борис в заключението. :) :) :) Успех на всички. :)
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

А има ли шанс да орежат за прекалено много години, щото постоянно вкарвах години на управление на дадени императори и тем подобни? :roll: :lol:
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Ако са грешни да, но ако не са не виждам причина :wink:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”