[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
seduction
Драскач

Re: [КСК 2011] История

Мнение от seduction »

lacuna_coil написа:Seduction, какво имаш предвид под "малко за Пресиян" ?
твърде малко. както и да е. няма значение:)

п.с.в заключението включих борис. посочих, че един от големите проблеми на владетелите от крумовата династия е това, че останали докрай верни на езичеството. Но тяхната грешка била поправена от следващия Бг владетел- Борис. Там не го написах така, сега просто преразказвам.

аз написах 16, но това не е критерий
мой приятел е имал 5.25 на темата за асен, петър и калоян с написани 4 листа
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

то е важно какво си написал, а не в какво количество.
и никога няма да спра да се изумявам на кандидат-студентите, които упорито отказват да учат вече падали се теми. сериозно???
темата за Крум е може би най-прятната от Средновековието, нея ако не я знае човек, то коя да научи перфектно??? За Стамболов съм скептична, но пък се опроверга масовото разбиране, че не слагат нова история в предварителния изпит ;)
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

За редовния очаквайте Иван Асен II и БРЦК. :lol:
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Курс: четвърти

Мнение от La_Contessa »

Eто малко инфо- 18 теми, контролните: Паисий и Софроний, другата- Аспарух :P
Стамболов на предварителен-това не очаквах :mrgreen:

Без Асеневци на изпит по история в СУ не се ходи...както и без Дебелянов на изпит по литература :mrgreen: :cheers:
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
dokogaaa
В началото бе словото

Мнение от dokogaaa »

И в крайна сметка коя е била контролната тема?
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
Аватар
Legolassss
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Legolassss »

La_Contessa написа:Eто малко инфо- 18 теми, контролните: Паисий и Софроний, другата- Аспарух :P
Стамболов на предварителен-това не очаквах :mrgreen:

Без Асеневци на изпит по история в СУ не се ходи...както и без Дебелянов на изпит по литература :mrgreen: :cheers:
Eeeee! :shock: И по двете контролни теми щях много по-смислени неща да изпиша, отколкото за Крум... :|

Вече ми става навик това, което е резерва да ми харесва повече :|
Where now the horse and the rider? where is the horn that was blowing?...
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

dokogaaa написа:И в крайна сметка коя е била контролната тема?
Заповядай :)
La_Contessa написа:Eто малко инфо- 18 теми, контролните: Паисий и Софроний, другата- Аспарух :P
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
lips_of_angel
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от lips_of_angel »

Пуст късмет =( За Паисий и Софроний се молех =(
Предадох празни листа... Юли again. :connie_mini_cry:
"След тебе злото диша като хрътка.
(Доброто е обществено понятие.)
Разтвориш ли ръцете за прегръдка,
ти вече си удобен за разпятие."
Добромир Тонев
Аватар
stefann.
В началото бе словото

Мнение от stefann. »

Много съм доволен. 10 страници написах по първата тема. Общо взето всичко ми дойде веднага, фактологически грешки нямам, единствено не сетих за годината на сръбско-българската война при Пресиян и не споменах година. :)
svida
В началото бе словото
Специалност: кандидат-студент

Мнение от svida »

Дори и да не се справите успешно на предварителната сесия и резултатите да са по-ниски от очакваните от вас, не се отчайвайте, само този съвет искам да ви дам. Аз лично миналата година като се падна "Териториално разширение и централизация през първата половина на IX в." скачах до небесата от радост, но после като излязоха оценките останах доста разочарован ;( . Въпреки това не се панирах, не направих никакви големи драми и на редовния се представих доста по-добре (не толкова като писания (по мое мнение), а като оценка, в крайна сметка тя се гледа). Тъй че приемете предварителния изпит просто като една допълнителна възможност -> ако получите достатъчна оценка - добре, ако ли пък не - явно е била необходима по-голяма подготовка, но важното е, че имате още един шанс.
Колкото това, че се падат темите от предходната година - поне сега ще се даде отговор на въпроса в какъв процент кандидат-студентите предполагат, че няма да се паднат миналогодишните теми :)
Аватар
alice.
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от alice. »

Аз също съм доста доволна от написаното. Не очаквах изобщо да се падне Крум, но го преговорих все пак и като цяло си припомних абсолютно всичко от темата. Включих всичко, което знаех, написах и доста извори, като единствената ми фактологична грешка е, че съм написала, че Пресиан присъединява част от Родопите, а не от Македония.. Не знам колко биха ми взели за грешката, дано поне нямам други.
В крайна сметка поне всичко мина : )
dokogaaa
В началото бе словото

Мнение от dokogaaa »

И аз исках "Ранно Възраждане", впрочем - всичко от Възраждането щеше да ми е добре дошло...Ех, време е на Априлското въстание на редовния..., ама де оня късмет :(
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
dokogaaa
В началото бе словото

Мнение от dokogaaa »

Осемнадесет теми ли са сложили, чак не ми се вярва :o
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

Пуст касмет :) Бях учил за Аспарух и Асеневци много . Крум не го бях преговорил по добре затова и дойде и грешката . Според вас по компетентните ако не съм написал добре за управлението на Пресиян колко може да ми се отнеме :lol: :roll:
Аватар
victoriamars
В началото бе словото

Мнение от victoriamars »

Неочаквах точно тези теми,но добре,че не се падна нова история поне =)
Има ли някой,който беше в химическия?
Аз бях в 210 квестора ни беше много сладък приличаше на един от "Развитие в застой" ^^
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”