[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: [КСК 2011] История

Мнение от Lithium »

Териториално разширение и централизация на България през първата половина на 9 в.
България при управлението на Стефан Стамболов (1887-1894)

И двете теми са се падали миналата година, едната на 1-вата сесия,а Стамболов на 2-рата. Те само пет теми ли слагат. Крум се пада задължително всяка година на една от двете сесии
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Поне не са две теми от Средновековие.. Този университет вече прекалено взе да колиничи пред кандидат-студентите. Какво е това нещо да се явяват почти само със Средновековие? Поне Възраждането, където присъстват теми като Априлско въстание, Паисий и Софроний и др. да бяха попогледнали. Пълен срам.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

Резачка, резачка...колко да е резачка? Това, че не са учили Елин Пелин, не означава, че от СУ са дали труден автор. : ) А и сега на редовния по История пак ще има две теми Средновековие примерно и там масово ще има 5-ци и 6-ци. За съжаление, явно без тези реверанси студентите наесен (по специално момичета и по-специално Право ) ще трябва иначе да влизат с бал 25.
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

Точно! Тогава много исках да дадат на редовния например две теми от Нова история :albino: :mrgreen:
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Айде стига с тази злоба. Щом са приети в ЮФ, значи там им е мястото. Кои сте вие да казвате кой за къде е. В край на сметка всеки решава кои теми и раздели да подготви. Това, че вие сте имали по-добра подготовка, не означава, че тези с по-малка нямат правото да бъдат приети.
И все пак СУ е този, който определя условията, не вие. И понякога става така, че примерно си научил абсолютна всички теми, обаче по закона на Мърфи ви се паднат точно тези 2, които най-малко знаете.В край на сметка никой не се интересува кой колко е подготвен. Резултатите от изпита са достатъчно ясни.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Най-важното от този изпит а и изобщо от всеки един изпит е да се справяте добре под напрежение, да умеете да синтезирате голямо количество информация и да мислите! Аз, който се гордея, че съм приет с журналистическото есе смятам, че то е в пъти по-трудно от история и литература, просто защото там се вижда какъв си. Друг ще каже, че е субективно. Живота е субективен - в живота (и в правото в частност!) се вижда какъв си, а не колко знаеш по история :)

За изпита днес - Крум и Стамболов. Не мисля, че ще има недоволни (нищо, че в 65 аудитория мн хора си изязоха ей така). Аз мн се радвам на първата тема, но и на втората - все пак това ми е любимия политик. Пожелавам успех на всички, които наистина се интересуват от този изпит и нещо им зависи от него. Успех и не забравяйте - годините са до август месец, способностите ви са след това :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
what_is_love
Драскач

Мнение от what_is_love »

Хубави темички са се паднали... Отново е на лице тенденцията да се клони към теми, които са били изтегляни миналата година. :)
Успех на всички!!
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

what_is_love написа:Хубави темички са се паднали... Отново е на лице тенденцията да се клони към теми, които са били изтегляни миналата година. :)
Успех на всички!!
Контролната тема беше нещо за религия и култура но не Кирил и Методий главно... Така, че наистина може да поздравим изтеглилото темата момиче за леката ръка! (аз бях мераклия ама нали съм кавалерист :mrgreen: )
Аватар
Legolassss
В началото бе словото

Мнение от Legolassss »

Само една дума от мен (нещо много често я казвам, откакто съм в този форум): фейл!
Още от вчера предчувствах, че той ще се падне - точно темата, която най-малко знам. -.-
Писах геройски, писах глупости, имам 5-6 груби фактологични грешки и мноого пропуски. Ще се видим през юли. -.-
Where now the horse and the rider? where is the horn that was blowing?...
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
BlagovestHristov
Драскач

Мнение от BlagovestHristov »

Еееее ..... луда работа.
Миналата година на предварителния писах за Крум,а на реводния за Стамболов.И ако това не е съдба :albino:
Сега пак писах за Крум и дано вече да имам успеха ,който ми е нужен.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

G.Gerasimov написа:Най-важното от този изпит а и изобщо от всеки един изпит е да се справяте добре под напрежение, да умеете да синтезирате голямо количество информация и да мислите! Аз, който се гордея, че съм приет с журналистическото есе смятам, че то е в пъти по-трудно от история и литература, просто защото там се вижда какъв си. Друг ще каже, че е субективно. Живота е субективен - в живота (и в правото в частност!) се вижда какъв си, а не колко знаеш по история :)

За изпита днес - Крум и Стамболов. Не мисля, че ще има недоволни (нищо, че в 65 аудитория мн хора си изязоха ей така). Аз мн се радвам на първата тема, но и на втората - все пак това ми е любимия политик. Пожелавам успех на всички, които наистина се интересуват от този изпит и нещо им зависи от него. Успех и не забравяйте - годините са до август месец, способностите ви са след това :)
Хах, и аз бях в 65 зала. Не знам обаче защо толкова хора се изнесоха. Айде окей, сигурно за Стамболов не са знаели /включвам и себе си в това число/, но за КОМП-а

п.с-искам да попитам, ако съм написала съвсем малко за Пресиян ще ми резнат ли много от оценката. За сметка на това разгърнах добре останалите трима?
Последно промяна от seduction на 17 Апр 2011, 13:30, променено общо 1 път.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Най-важното при него, е че завършва започнатото от Крум и Омуртаг. Много хора пишат следното "Крум - закони, Омуртаг - строежи". Е, всичко окей, но за СУ това не е достатъчно. Има една политическа криза вътре в държавата отпреди това и наследниците на Омни след това. И най-важното - Борис е хубаво да го има в заключението. :)
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

Колко страници написахте? Аз 10тина. Имам чувството,че темата ми прилича на историческо есе и ме е страх да нямам 2.00
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

Аз се чудя как вече не им е скучно на проверителите всяка година едни и съши теми да четат :lol:

Писах по първата тема, въпреки че точно нея никак не бях преговаряла (все очаквах нещо от Възраждане да се падне най-после). Но пък Стамболов съм го учила само веднъж за училище, така че нямах особен избор. Притеснявам се за Омуртаг, че му бях изпозабравила годините (кога разбива Тома Славянина примерно, заложих на 823), строителната му политика я предадох супер никакво, а за Маламир и Пресиан писах общо лист... Абе, каквото, такова.

И при нас иначе (292 зала) се поизнесоха хората в първия един час, но не беше чак масово. Впрочем, ако някой е бил в същата зала - така ли ми се стори, или май хванаха някой да преписва и тактично го изведоха накрая? :scratch:
she'd started smoking poetry
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Seduction, какво имаш предвид под "малко за Пресиян" ?
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”