[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
aman
Да живей словото

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от aman »

Еми щом са го предвидили и описали в правилник, значи е възможно
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Я кажете момчетата , какво смятате за Българска Филология като резервен вариант ? В друга тема , питайки защо е толкова нисък бала , за момчетата , за тази специалност ми беше отговорено , че много малко момчета учат БФ . От къде идва това и защо по-малко момчета залагат на тази специалност ?
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от Philip »

Не ти препоръчвам българската филология,както и попринцип филологиите. Следвал съм "Славянска филология",в нея е включена и "Българска филология" и се отказах. Факт е,че момчетата са малко и стават все по-малко. Смятам и че "Връзки с обществеността" е женска специалност и професия и ми е смешно като видя момчета да се хвалят,че я учат. И все пак това е мое мнение и не го налагам на никого!
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Philip написа:Не ти препоръчвам българската филология,както и попринцип филологиите. Следвал съм "Славянска филология",в нея е включена и "Българска филология" и се отказах. Факт е,че момчетата са малко и стават все по-малко. Смятам и че "Връзки с обществеността" е женска специалност и професия и ми е смешно като видя момчета да се хвалят,че я учат. И все пак това е мое мнение и не го налагам на никого!
Аргументирай се . Защо се отказа ?
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Пак да попитам - приемат ли бг филология с матура, че се обърках.Бяхте писали нещо в предната тема, но пак не се изясни напълно.Моля да ми отговори някой, който е на 100% сигурен и е говорил с някое отговорно по този въпрос лице ...
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Philip написа:Не ти препоръчвам българската филология,както и попринцип филологиите. Следвал съм "Славянска филология",в нея е включена и "Българска филология" и се отказах. Факт е,че момчетата са малко и стават все по-малко. Смятам и че "Връзки с обществеността" е женска специалност и професия и ми е смешно като видя момчета да се хвалят,че я учат. И все пак това е мое мнение и не го налагам на никого!

От това, което си написал излиза, че си се отказал, заради много момичета :lol: Как да го разбираме това :lol: Майтап.Наистина дай някакви аргументи.Ще е хубаво някой да напише какво се изучава.Знам, че по английска филология се изучава история на Англия и др.
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

Judas написа:Пак да попитам - приемат ли бг филология с матура, че се обърках.Бяхте писали нещо в предната тема, но пак не се изясни напълно.Моля да ми отговори някой, който е на 100% сигурен и е говорил с някое отговорно по този въпрос лице ...
Не приемат с матура. Оценката от изпита по БЕЛ се утроява и се гледат оценките по история и БЕЛ от дипломата. Така е според приложение 2.
I love TraNce
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

Отказах се защото специалността няма практическа насоченост,почти всички предмети са ненужни като "Теория на литературата" или "Увод в общото езикознание".Не,че са ненужни,но вършат работа,ако завършилия иска да работи като преподавател в университета и да се занимава с научна дейност.Езиците,които изучаваме са редки и нетърсени ОСОБЕНО в България.Аз учих украински,а с разговори с украинец,който следваше тук в СУ все повече се убедих,че няма смисъл.Щом самият украинец е дошъл до България и следва в СУ за да си научи РОДНИЯ език и ми казва,че нищо не мога да правя с него,значи наистина не си струва! В Украйна настъпиха промени,избран е проруско настроения президент,а руския език е завладял страната.Дори в Украйна все по-малко хора говорят украински.Аз дори и да завърша и да замина там пак не се знае какво ще правя.А отделно за българската филология-доста от предметите се покриват със славянската и оттам правя връзката.От нея дори не излизаш с чужд език,а единственото практично е,че си научил българския на най-високо ниво.Обаче другите предмети са литературни и ако не се задълбочиш в литературознанието и не станеш преподавател няма какво да правиш.На мене лично ми беше много скука на лекции,още след края на първия семестър си промених мнението не само за специалността,но и за факултета.Като цяло момичетата са повече,те по-често ходят на лекции,обичат да четат художествена л-ра и т.н.Просто самата филология като цяло си е "женска" така да се каже.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

lips_of_angel написа:Thanks :D Да, знам, че няма как с 2 единици... просто все за нещо трябва да има да се хванат... или пък явно не. Като удар ми дойде тази оценка и се убедих, че не всичко зависи от мен. С най- голям кеф отидох на този изпит, защото това правя откакто се помня- пиша... :pale:
Aman, а има ли такава вероятност да има грешка при нанасянето?

Тая надежда ще ме довърши :connie_smash:
Съвет от мен - не мисли това, просто отиди, виж какви са ти грешките и ако рецензията ти не е качествена помоли за разяснения. От там насетне просто се успокой до редовния :)

@Judas - не, не приемат. Тук може да свериш всяка специалност какво взима за балообразуване - грешката, че БФ може да е с матура е моя, извинявам се. :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

А отговорът по-горе,че съм се отказал заради момичетата е глупав и повърхностен.
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

Bestcho написа:Я кажете момчетата , какво смятате за Българска Филология като резервен вариант ? В друга тема , питайки защо е толкова нисък бала , за момчетата , за тази специалност ми беше отговорено , че много малко момчета учат БФ . От къде идва това и защо по-малко момчета залагат на тази специалност ?
Да ти кажа честно, предпочитам КИ пред БФ.
I love TraNce
Philip
Пишете, о, братя

Мнение от Philip »

Принципно,"Българска филология" е добър вариант,ако човек иска да се занимава с журналистика. Но се скъсваш да учиш ненужни и остаряли неща.
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Yordan Enev написа:
Bestcho написа:Я кажете момчетата , какво смятате за Българска Филология като резервен вариант ? В друга тема , питайки защо е толкова нисък бала , за момчетата , за тази специалност ми беше отговорено , че много малко момчета учат БФ . От къде идва това и защо по-малко момчета залагат на тази специалност ?
Да ти кажа честно, предпочитам КИ пред БФ.
А КИ е ?
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

А КИ е ?[/quote]

Книгоиздаване.
I love TraNce