[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
aman
Да живей словото

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от aman »

До мис Хайд или както се чете там, да ви пита човек защо си слагате такива чуждоземски невнятни имена:
Скъпа, мислиш ли, че за журналист е редно да вървиш с правописни и пунктуационни грешки, каквито се виждат в постинга ти? После защо хората продължавали неграмотността ... - ами защото такива работи четат всекидневно във вестниците и тн. и те им се набиват като правила..... Аман от неграмотници по вестниците, че и редактори и тн, не искам децата ми да учат грешен правопис, защото някой е блял, когато е трябвало да си отваря очите на четири!
яворов
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Курс: кандидат-студент

Мнение от яворов »

интересна дискусия се заформя тук, а следите ли смешките в Парламента,днес 'контролът' е бил повече от забавен ;д
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

яворов написа:интересна дискусия се заформя тук, а следите ли смешките в Парламента,днес 'контролът' е бил повече от забавен ;д
6, 6, 6... за краката ти прекрасни... 6, 6, 6... само един смелчага е писал 5 на бат` Бойко. Да очакваме тема за редовния "Великолепната петорка" :bounce:
Изображение
Аватар
Miss_Hide
В началото бе словото

Мнение от Miss_Hide »

Скъпи* Аман,

Не щЪ да ста'ам журналистка ;)

Peace and good luck!

Поздрави,

Miss Hide
яворов
В началото бе словото
Специалност: журналистика

Мнение от яворов »

не знам , ама поздрав с тая статия http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3752391 дойче веле,това е медия
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Мис Хайд, ами да те пита човек тогава що щеш на този изпит, да правиш конкуренция и да стресираш народонаселението?!
Аватар
seven_hills
В началото бе словото

Мнение от seven_hills »

aman написа:Мис Хайд, ами да те пита човек тогава що щеш на този изпит, да правиш конкуренция и да стресираш народонаселението?!
Ти пък какво искаш от момичето? Тя казва, че вече има работа и работи това, което иска. Когато ти без "заветната" си диплома от СУ започнеш да работиш това, което искаш - тогава й прави забележки. Може би, просто го иска, за да докаже, че не е необходима диплома, за да работиш това, което искаш, но по някакъв начин да се усъвършенства.Има и 50 и 60-годишни кандидати - да ги пита някой защо правят конкуренция...Всеки има право на образование.Miss Hide, браво на теб :geek:
Аман от злобни и негативно настроени хора :wink:
The basic thing is that everyone wants happiness, no one wants suffering. And happiness mainly comes from our own attitude, rather than from external factors. If your own mental attitude is correct, even if you remain in a hostile atmosphere, you feel happy.
Аватар
Seniorita
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи

Мнение от Seniorita »

Не за друго, ама е странно. Хем смята, че образованието във ВУЗ е "поза" и "за пред хората", хем кандидатства адски упорито. От друга страна, ако наистина е на мнение, че е поза, защо счита, че ще си обогати познанията "от първа рАка"... Малко парадоксално.. Ама даже не малко...

ПП За мненията, че специално в България образованието и истинският живот често се разминават, съм съгласна.
...лудата, която цял живот събира възглавници... и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...

Връзки с обществеността - I курс ; )
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

aman написа:До мис Хайд или както се чете там, да ви пита човек защо си слагате такива чуждоземски невнятни имена:
Скъпа, мислиш ли, че за журналист е редно да вървиш с правописни и пунктуационни грешки, каквито се виждат в постинга ти? После защо хората продължавали неграмотността ... - ами защото такива работи четат всекидневно във вестниците и тн. и те им се набиват като правила..... Аман от неграмотници по вестниците, че и редактори и тн, не искам децата ми да учат грешен правопис, защото някой е блял, когато е трябвало да си отваря очите на четири!

Ти защо си мислиш, че се безгрешна, след като и ти имаш грешки?Аман от хора без работа като тебе, пък ще кажа аз.А, и кой обвиняваш, че ползвал "чуждоземски" имена, при положение, че ползваш думата "постинг"?И друго - може и да греша, но ми е странно нещо - за пръв път виждам някой да пише тире след многоточие.Може би си достатъчно грамотна да ни го обясниш това.

Между другото, не ти знам пола, затова налучквах.
Аватар
lips_of_angel
В началото бе словото

Мнение от lips_of_angel »

Хора, знаете ли дали има някакви случаи на грешно внесени оценки :oops: Имам 3, 00 на изпита, а очаквах много повече... Все мислех, че поне 4 ще имам- най-малкото заради правопис и пунктуация, и познаване на всички актуални събития...
И може ли след проверка на писмената работа кандидат-студентът да иска преглеждане наново на работата му?
Сигурно тъпи въпроси задавам, но, нали надеждата последна умира :roll:
"След тебе злото диша като хрътка.
(Доброто е обществено понятие.)
Разтвориш ли ръцете за прегръдка,
ти вече си удобен за разпятие."
Добромир Тонев
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

lips_of_angel написа:Хора, знаете ли дали има някакви случаи на грешно внесени оценки :oops: Имам 3, 00 на изпита, а очаквах много повече... Все мислех, че поне 4 ще имам- най-малкото заради правопис и пунктуация, и познаване на всички актуални събития...
И може ли след проверка на писмената работа кандидат-студентът да иска преглеждане наново на работата му?
До колкото знам и чета, това което пише - там където ще сверяват работите ще има човек, който е от комисията и дава разяснения. Ако успееш да му привлечеш качествено вниманието може и да получиш добро обяснение защо имаш такава оценка. Добрата грамотност и т.н. вдигат оценката но с 2 единици няма как... А за актуалните събития - супер, и аз ги познавах но темата си беше доста неочаквана и доста неактуална ако се съди само по публикациите в медиите. Така че има по-важни неща, които може да не си изпълнила - но най-важното е субективния фактор, за който, за съжаление, нищо не можем да направим ...
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

По въпроса за възможностите за корекция вж. чл. 9 от Правилника: "Обявените оценки са окончателни и не подлежат на преоценка, освен ако е допусната техническа грешка при дешифрирането или пренасянето на оценката."
А по въпроса с мис Хайд - това с отричането на смисъла на образованието и същевременно упоритото кандидатстване прилича на киселото грозде на лисицата, затова беше "заяждането". Другият вариант е - "за да става приказка", като гледам, този дебат е най-активен от целия форум.
:compress:
Аватар
radarada
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от radarada »

Някой има ли минималните балове от миналата година, че нещо не мога да ги открия?
ВО- задочно, I курс
Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя
Специалност: Културология

Мнение от yolinaA »

radarada написа:Някой има ли минималните балове от миналата година, че нещо не мога да ги открия?
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 64&t=17884
Аватар
lips_of_angel
В началото бе словото

Мнение от lips_of_angel »

G.Gerasimov написа:
lips_of_angel написа:Хора, знаете ли дали има някакви случаи на грешно внесени оценки :oops: Имам 3, 00 на изпита, а очаквах много повече... Все мислех, че поне 4 ще имам- най-малкото заради правопис и пунктуация, и познаване на всички актуални събития...
До колкото знам и чета, това което пише - там където ще сверяват работите ще има човек, който е от комисията и дава разяснения. Ако успееш да му привлечеш качествено вниманието може и да получиш добро обяснение защо имаш такава оценка. Добрата грамотност и т.н. вдигат оценката но с 2 единици няма как... А за актуалните събития - супер, и аз ги познавах но темата си беше доста неочаквана и доста неактуална ако се съди само по публикациите в медиите. Така че има по-важни неща, които може да не си изпълнила - но най-важното е субективния фактор, за който, за съжаление, нищо не можем да направим ...

Thanks :D Да, знам, че няма как с 2 единици... просто все за нещо трябва да има да се хванат... или пък явно не. Като удар ми дойде тази оценка и се убедих, че не всичко зависи от мен. С най- голям кеф отидох на този изпит, защото това правя откакто се помня- пиша... :pale:
Aman, а има ли такава вероятност да има грешка при нанасянето?

Тая надежда ще ме довърши :connie_smash:
"След тебе злото диша като хрътка.
(Доброто е обществено понятие.)
Разтвориш ли ръцете за прегръдка,
ти вече си удобен за разпятие."
Добромир Тонев
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”