[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от Yordan Enev »

Да, така е. Освен ако не правиш ДЗИ по история, тогава се гледа матурата ти. (сформира, не сфурмира :))
I love TraNce
Аватар
BTW
Драскач
Курс: кандидат-студент

Мнение от BTW »

Yordan Enev написа:Да, така е. Освен ако не правиш ДЗИ по история, тогава се гледа матурата ти. (сформира, не сфурмира :))
Много си бърз, но и аз бързо го редактирах след като го видях. :lol:
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

Искам да попитам кои от вас сте ходили на уроци за изпита по журналистика?
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

BTW написа:Матура БЕЛ+История 9-11 клас, нали?
Зависи от кога ти е курса за обучение по история без 8 клас. Ако си учил/а до 11 клас - значи до тогава. Има училища, които учат до 10 или до 12 - оценката има еднаква тежест :) (това в случай че не държиш матура ест)

Аз не съм ходил, а имам повече от момиче, което наливаше по 50 лв на урок... :roll: Прави си изводите това може ли да се научи.
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

martina_teodorova написа:Искам да попитам кои от вас сте ходили на уроци за изпита по журналистика?
Аз ходих на уроци, но заради матурата по БЕЛ. Не съм се готвил специално за конкретния изпит.
I love TraNce
Аватар
BTW
Драскач

Мнение от BTW »

На мен всеки следващ изпит ми е -0,25
По Философия имах 4.75, литература 4.50, журналистика 4.25
Надавяма се, че следавщия ще е с тенденция +. :lol:
gopetobe
В началото бе словото
Специалност: jurnalistika

Мнение от gopetobe »

3.00 много разочарован за никъде не ми стига.. ама все пак писах само 2 страници и то само за Стъклен Дом.. беше ми като история..
gabardina
В началото бе словото

Мнение от gabardina »

Иска ми се да си направя някаква статистика колко човека искат Журналистика и колко ВО. при мен везната е наклонена със сигурност към ВО, но виждам сякаш по-голям наплив за журналистика.. някакви мнения :D ?
Аватар
Hunterszone
От дъжд на вятър
Специалност: Право, 7-ма група
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Hunterszone »

Поздрави за добре представилите се на изпита и малко храна за размисъл (под формата на интервю на Петьо Блъсков по повод ролята на медиите в България - заглавието заблуждава :)), за бъдещите журналисти и преди всичко - за мислещите и критични към случващото се в държавата млади хора. Бъдете коректив на останалите три власти, а не техен инструмент за прокарването на конюнктурни интереси и обществена манипулация! http://www.blitz.bg/news/article/60434
На несполучилите - успех на 2-та изпитна сесия!
Право, 2-ри курс, 7-ма група
,,Слабостта на позицията се превръща в слабост на характера.''
http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=476&LangID=1
http://konstantindrenski.wordpress.com/
http://www.book.store.bg/p51879/gradyt- ... enski.html
Neuromancer
В началото бе словото
Специалност: No

Мнение от Neuromancer »

G.Gerasimov написа:4.75 по Журналистика и 3.50 по БЕЛ
Мн съм доволен от себе си за есето (и без материално-отговорни лица го докарах до само 7 човека по-добре от мен :mrgreen: )а за БЕЛ-а вече се чудя защо ходих - насочих се към Политология, където само историята от неделя ще ми трябва... В общи линии е мн приятно да знам че съм приет вече нещо което исках и е с име (PR), успех на вс останали! :)
Предмет Оценка по-висока
оценка равна
оценка
Журналистика (писмен) - сесия 1 5.00 5 ( 2.4 %) 1 ( 0.5 %)

Ти смятай колко слабо сме се представили момчетата. От около 200 души има само две петеици (моята и на още някой) и само 5 оценки над кръглата петица. :shock:

И следващото под 5:00 е 4.75.
Колко имат като твоята оценка?
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

Yordan Enev написа:
martina_teodorova написа:Искам да попитам кои от вас сте ходили на уроци за изпита по журналистика?
Аз ходих на уроци, но заради матурата по БЕЛ. Не съм се готвил специално за конкретния изпит.
Аз също ходя само на уроци по БЕЛ.. Не мисля, че има смисъл да се посещават курсове и частни занимания по журналистика, ако изобщо някой провежда подобни занятия. Никой не може да те научи да пишеш журналистическо есе... или имаш оригинална мисъл, или не. Грамотността е просто задължителна. А, че е доста субективно ми е ясно от самото начало, но навсякъде където човекът е замесен е такова положението...

И все пак най-искрено искам да поздравя Neuromancer за невероятната идея, аналогиите, които е правил, възхитен съм! И същевременно засрамен, че моята оценка е малко над неговата, но със сигурност неговото есе е било сто пъти по-добро от моето. Браво! :salute: :salute: :salute:

След като си видях резултатите по БЕЛ и по Журналистика, някак си ми изчезна ореолът на СУ... Нищо чудно и да си остана в Бургас... :bounce:
Изображение
Neuromancer
В началото бе словото
Специалност: No

Мнение от Neuromancer »

Aз пак го казвам - есето ми имаше много голяма пробойна - липсата на редакция, а който се е занимавал с подобна дейност (писане на разкази, статии, ревюта и т.н.), знае колко е важно това. При моите редакции си оправям около 90% от грешките.
А на теб щом са ти писали такава оценка, значи я заслужаваш. Каква беше твоята идея и колко получи накрая? :D
Аватар
Bloody.Rose
В началото бе словото

Мнение от Bloody.Rose »

Привет! Първо искам да поздравя всички, явили се на предварителния, независимо от резултатите им. Аз имам 4, което е.. нито хубаво, нито лошо, знам, че нямам фрапиращи грешки, всъщност правописа и пунктуацията ми са добре, смятам, че при мен проблема идва най-вече от мнението ми, а не от друго. На редовния - повече, пък и това е само една оценка, няма да си я слагам на сърцето, не е края на света, хаха. Едно от желанията ми е книгоиздаване, а с груби сметки, мога да вляза там и със сегашната (незадоволителна за мен) четворка.
Sarangi anya igeon sarangi anya
Neoui jibchagil ppuniya
Eodi itdeunji naega mueol hadeunji
Museowo nareul baraboneun neo...
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

Аз получих 5.13, ама не това е важното... :lol:
Времето не ми стигна да си прегледам писмената работа за грешки, които със сигурност съм имал къде от невнимание, къде от незнание, отделно че писах супер нечетливо и един бог знае само колко думи не са могли да ми разчетат, но... това е рискът на професията. И лично аз си отчитам две сериозни грешки:
-първо, писах за "МОЛ-а", вместо за "мола", както бе написано в самото заглавие на темата. Един вид съм направил напук на комисията, според която вярното изписване на търговския център е "мол"...
-второ, на финала се поувлякох доста с апелите си и простотиите си, тъй като самата теза я разположих на финала...
Колкото до идеята... струва ми се, че и моята идея е чат-пат оригинална, защото засегнах доста общосоциални проблеми - банкови обири, скинарски набези в чалготеки, стачки, джебчии и т.н. Текстът ми беше структуриран под формата на разказ, в която героят ми преживява куп събития, но накрая, когато изхарчва всичките си пари, проглежда и осъзнава, че молът е стъкленият дом на Дявола, покваряващо човека, заменящ добродетелите му с грехове, погубващ душата... и се заклева повече кракът му да не припари там. Наивно, но пък от сърце ;Рр
Изображение
Borisg
Легендарен флуудър
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

cerbera написа:
След като си видях резултатите по БЕЛ и по Журналистика, някак си ми изчезна ореолът на СУ... Нищо чудно и да си остана в Бургас... :bounce:
Ореолът на СУ отдавна е изчезнал, но е факт, че ако ти се учи ВО или Ж - мястото е СУ! Повечето преподаватели са страшно ерудирани (има изключения), а подобията на преподаватели в провинциалните университети плагиатстват програмите на професорите във ФЖМК. На мен това ми стигна, за да се откажа от другия университет, в който кандидататствах и ме приеха.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”