[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Да, така е. Освен ако не правиш ДЗИ по история, тогава се гледа матурата ти. (сформира, не сфурмира
)
I love TraNce
Много си бърз, но и аз бързо го редактирах след като го видях.Yordan Enev написа:Да, така е. Освен ако не правиш ДЗИ по история, тогава се гледа матурата ти. (сформира, не сфурмира)
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Искам да попитам кои от вас сте ходили на уроци за изпита по журналистика?
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Зависи от кога ти е курса за обучение по история без 8 клас. Ако си учил/а до 11 клас - значи до тогава. Има училища, които учат до 10 или до 12 - оценката има еднаква тежестBTW написа:Матура БЕЛ+История 9-11 клас, нали?
Аз не съм ходил, а имам повече от момиче, което наливаше по 50 лв на урок...
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Аз ходих на уроци, но заради матурата по БЕЛ. Не съм се готвил специално за конкретния изпит.martina_teodorova написа:Искам да попитам кои от вас сте ходили на уроци за изпита по журналистика?
I love TraNce
На мен всеки следващ изпит ми е -0,25
По Философия имах 4.75, литература 4.50, журналистика 4.25
Надавяма се, че следавщия ще е с тенденция +.
По Философия имах 4.75, литература 4.50, журналистика 4.25
Надавяма се, че следавщия ще е с тенденция +.
-
gopetobe
- В началото бе словото
- Специалност: jurnalistika
- Курс: кандидат-студент
3.00 много разочарован за никъде не ми стига.. ама все пак писах само 2 страници и то само за Стъклен Дом.. беше ми като история..
Иска ми се да си направя някаква статистика колко човека искат Журналистика и колко ВО. при мен везната е наклонена със сигурност към ВО, но виждам сякаш по-голям наплив за журналистика.. някакви мнения
?
- Hunterszone
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7-ма група
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Поздрави за добре представилите се на изпита и малко храна за размисъл (под формата на интервю на Петьо Блъсков по повод ролята на медиите в България - заглавието заблуждава
), за бъдещите журналисти и преди всичко - за мислещите и критични към случващото се в държавата млади хора. Бъдете коректив на останалите три власти, а не техен инструмент за прокарването на конюнктурни интереси и обществена манипулация! http://www.blitz.bg/news/article/60434
На несполучилите - успех на 2-та изпитна сесия!
На несполучилите - успех на 2-та изпитна сесия!
Право, 2-ри курс, 7-ма група
,,Слабостта на позицията се превръща в слабост на характера.''
http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=476&LangID=1
http://konstantindrenski.wordpress.com/
http://www.book.store.bg/p51879/gradyt- ... enski.html
,,Слабостта на позицията се превръща в слабост на характера.''
http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=476&LangID=1
http://konstantindrenski.wordpress.com/
http://www.book.store.bg/p51879/gradyt- ... enski.html
-
Neuromancer
- В началото бе словото
- Специалност: No
Предмет Оценка по-високаG.Gerasimov написа:4.75 по Журналистика и 3.50 по БЕЛ
Мн съм доволен от себе си за есето (и без материално-отговорни лица го докарах до само 7 човека по-добре от мен)а за БЕЛ-а вече се чудя защо ходих - насочих се към Политология, където само историята от неделя ще ми трябва... В общи линии е мн приятно да знам че съм приет вече нещо което исках и е с име (PR), успех на вс останали!
оценка равна
оценка
Журналистика (писмен) - сесия 1 5.00 5 ( 2.4 %) 1 ( 0.5 %)
Ти смятай колко слабо сме се представили момчетата. От около 200 души има само две петеици (моята и на още някой) и само 5 оценки над кръглата петица.
И следващото под 5:00 е 4.75.
Колко имат като твоята оценка?
-
cerbera
- От дъжд на вятър
Аз също ходя само на уроци по БЕЛ.. Не мисля, че има смисъл да се посещават курсове и частни занимания по журналистика, ако изобщо някой провежда подобни занятия. Никой не може да те научи да пишеш журналистическо есе... или имаш оригинална мисъл, или не. Грамотността е просто задължителна. А, че е доста субективно ми е ясно от самото начало, но навсякъде където човекът е замесен е такова положението...Yordan Enev написа:Аз ходих на уроци, но заради матурата по БЕЛ. Не съм се готвил специално за конкретния изпит.martina_teodorova написа:Искам да попитам кои от вас сте ходили на уроци за изпита по журналистика?
И все пак най-искрено искам да поздравя Neuromancer за невероятната идея, аналогиите, които е правил, възхитен съм! И същевременно засрамен, че моята оценка е малко над неговата, но със сигурност неговото есе е било сто пъти по-добро от моето. Браво!
След като си видях резултатите по БЕЛ и по Журналистика, някак си ми изчезна ореолът на СУ... Нищо чудно и да си остана в Бургас...

-
Neuromancer
- В началото бе словото
- Специалност: No
Aз пак го казвам - есето ми имаше много голяма пробойна - липсата на редакция, а който се е занимавал с подобна дейност (писане на разкази, статии, ревюта и т.н.), знае колко е важно това. При моите редакции си оправям около 90% от грешките.
А на теб щом са ти писали такава оценка, значи я заслужаваш. Каква беше твоята идея и колко получи накрая?
А на теб щом са ти писали такава оценка, значи я заслужаваш. Каква беше твоята идея и колко получи накрая?
- Bloody.Rose
- В началото бе словото
Привет! Първо искам да поздравя всички, явили се на предварителния, независимо от резултатите им. Аз имам 4, което е.. нито хубаво, нито лошо, знам, че нямам фрапиращи грешки, всъщност правописа и пунктуацията ми са добре, смятам, че при мен проблема идва най-вече от мнението ми, а не от друго. На редовния - повече, пък и това е само една оценка, няма да си я слагам на сърцето, не е края на света, хаха. Едно от желанията ми е книгоиздаване, а с груби сметки, мога да вляза там и със сегашната (незадоволителна за мен) четворка.
Sarangi anya igeon sarangi anya
Neoui jibchagil ppuniya
Eodi itdeunji naega mueol hadeunji
Museowo nareul baraboneun neo...
Neoui jibchagil ppuniya
Eodi itdeunji naega mueol hadeunji
Museowo nareul baraboneun neo...
-
cerbera
- От дъжд на вятър
Аз получих 5.13, ама не това е важното...
Времето не ми стигна да си прегледам писмената работа за грешки, които със сигурност съм имал къде от невнимание, къде от незнание, отделно че писах супер нечетливо и един бог знае само колко думи не са могли да ми разчетат, но... това е рискът на професията. И лично аз си отчитам две сериозни грешки:
-първо, писах за "МОЛ-а", вместо за "мола", както бе написано в самото заглавие на темата. Един вид съм направил напук на комисията, според която вярното изписване на търговския център е "мол"...
-второ, на финала се поувлякох доста с апелите си и простотиите си, тъй като самата теза я разположих на финала...
Колкото до идеята... струва ми се, че и моята идея е чат-пат оригинална, защото засегнах доста общосоциални проблеми - банкови обири, скинарски набези в чалготеки, стачки, джебчии и т.н. Текстът ми беше структуриран под формата на разказ, в която героят ми преживява куп събития, но накрая, когато изхарчва всичките си пари, проглежда и осъзнава, че молът е стъкленият дом на Дявола, покваряващо човека, заменящ добродетелите му с грехове, погубващ душата... и се заклева повече кракът му да не припари там. Наивно, но пък от сърце ;Рр
Времето не ми стигна да си прегледам писмената работа за грешки, които със сигурност съм имал къде от невнимание, къде от незнание, отделно че писах супер нечетливо и един бог знае само колко думи не са могли да ми разчетат, но... това е рискът на професията. И лично аз си отчитам две сериозни грешки:
-първо, писах за "МОЛ-а", вместо за "мола", както бе написано в самото заглавие на темата. Един вид съм направил напук на комисията, според която вярното изписване на търговския център е "мол"...
-второ, на финала се поувлякох доста с апелите си и простотиите си, тъй като самата теза я разположих на финала...
Колкото до идеята... струва ми се, че и моята идея е чат-пат оригинална, защото засегнах доста общосоциални проблеми - банкови обири, скинарски набези в чалготеки, стачки, джебчии и т.н. Текстът ми беше структуриран под формата на разказ, в която героят ми преживява куп събития, но накрая, когато изхарчва всичките си пари, проглежда и осъзнава, че молът е стъкленият дом на Дявола, покваряващо човека, заменящ добродетелите му с грехове, погубващ душата... и се заклева повече кракът му да не припари там. Наивно, но пък от сърце ;Рр

-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ореолът на СУ отдавна е изчезнал, но е факт, че ако ти се учи ВО или Ж - мястото е СУ! Повечето преподаватели са страшно ерудирани (има изключения), а подобията на преподаватели в провинциалните университети плагиатстват програмите на професорите във ФЖМК. На мен това ми стигна, за да се откажа от другия университет, в който кандидататствах и ме приеха.cerbera написа:
След като си видях резултатите по БЕЛ и по Журналистика, някак си ми изчезна ореолът на СУ... Нищо чудно и да си остана в Бургас...
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me