Петиция за демонтиране на Паметника на Съветската армия!

Архив на всички останали категории.
Заключено
enio _tardini
В началото бе словото
Специалност: pravo
Курс: трети

Re: Петиция за демонтиране на Паметника на Съветската армия!

Мнение от enio _tardini »

Прочетох с голям интерес цялата дискусия дотук, въпреки че още преди това имах твърда позиция, а именно - да се демонтира паметникът на болшевишката окупаторска пияна орда :wink: ----- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur
И аз смятам като други, че трябва да се построи музей на комунизма, така който толкова се подмокря от бетонни гигантски чужди войски, може спокойно да ходи и да ги съзерцава :) Толкова много държави си махнаха паметниците от комунистическата епоха, че дори и криминализираха комунизма, но тука естествено ----- Изтрито: още лични нападки ----- Bagatur развиват теории как било история това и не знам какво си ...
Един цитат, който ме втрещи, на Боромир е следното откритие :

"Не СССР е организирал Народния съд и не СССР е клал българска интелигенция. Не СССР е провокирал Балканските войни и не СССР наказва България в Ньой." - А под чие давление става Народния съд бе приятелче, под чие давление са избити толкова хора без съд и присъда , а други са натикани по лагери, може би на персийския шах или на американските империалисти ? Какъв СССР и Ньой ми бръщолевиш, като СССР се появява през 1922 година, а дотогава бушува гражданска война ? А знаеш ли, че заради СССР България е обявена за ПОБЕДЕНА страна във ВСВ ? Че заради СССР се създава изкуственото недоразумение Югославия ? Как може да нямаме паметник в подобни размери на Левски, Ботев, Списаревски и т.н., а на чужда армия, а на всичкото отгоре и българи да нямат нищо против ? Е после как ще ме убедиш, че не си комунист, при условие че комунистите нямат родина ... Айде чакам да почнеш да обясняваш колко съм тъп и какъв невежа съм, а ти си най-умният от всички :bounce: :bounce: :bounce:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ми всъщност няма да ти обяснявам колко си тъп и какъв невежа си - явно ти е добре известно, щом сам си го казваш. Пък аз не знам дали съм най-умният от всички, ама ти благодаря все пак:)

За това, което толкоз те е шокирало -
menina.do.mar написа:Тогавашната гнусна политика на комунягите и СССР ни лишава от Вардарска и Егейска Македония, а за малко да ни лиши и от Пиринска и сега да ходиш на ски в чужбина - тоест, в Банско.
А това не те ли шокира? Вардарска и Егейска Македония (или Тракия) не са отнети от България през Втората война, а през Балканските и Първата. Тогава, както проникновено си забелязал, СССР не съществува. Ерго, за каква негърска пишка се обвиняват СССР и комунягите за тези неща?

СССР не създава изкуственото недоразумение Югославия и България Е победена страна, защото до капитулацията си се е сражавала на победената страна. Също така Народният съд, без значение под чие давление е, е съставен от българи и неговите изстъпления са решени и сторени от българи на българи. Пък и подобни съдилища е имало из целия свят и навсякъде се с злоупотребявало с тях за лична облага. Та ако тези българи в Народния съд да бяха имали малко ум и жал, не би имало такова чудо, но това не е по вина на руснаците и съвсем не по вина на Червената армия.

И - за стотен път - не, не съм комунист. Избийте си го това от главите, глупаво е.
Изображение
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

От какво си шокиран, бе? По-скоро аз съм шокирана, че не знаеш такива елементарни неща от историята.
За "Българския Великден" не си ли чувал? Тогава българската армия навлиза в Югославия и Гърция и, без да се пролее капка кръв, тези земи попадат под българска администрация. Малко по-късно нашите навлизат и в Охрид. Българската армия навсякъде е посрещната като освободителка, напук на това, което гърците наричат "зверска българска окупация".
Явно не си виждал тези кадри. Или пък това.
Ако СССР толкова ни обичаше, щеше да ни остави тези земи, а не всячески да се опитва с течение на времето да отчуждава българите от България, което, в крайна сметка, успя да постигне.
И вече ти се каза, че комунистът няма родина, проумей го най-накрая.

P.S. Намерих ти специално пълната версия на клипчето.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Тази пък О.о ?! Моме, ти обвиняваш СССР и "комунягите" в неща, случили се десетилетие преди съществуването на СССР и десетилетиЯ преди СССР да получи България в своята сфера на влияние... От приятелите американци и англичани, дето делят чужди земи както им е угодно.

После, спокойно и обстойно ви обясних, че предвид ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ГРАНИЦИТЕ на Югославия и Гърция никоя тяхна територия, окупирана от български войници през войната, не може да остане българска. Все пак те са победителки, не върви да губят територия заради победена страна. Едничката надежда е да получим нещо от още по-победена Румъния и го постигаме без никакви пречки нито от страна на СССР, нито на омразната вам Червена армия.

Пък и в Югославия и Гърция има значително западно влияние, особено в Гърция, така че дори СССР да е желаел (а той не е, но това не е особено важно в случая) България на три морета, пет океана и девет планети, това е било недостижимо предвид дипломатическата ситуация.

Ако ни обичал, СССР щял да ни остави тия земи... Абе, девойко, това да не са ти Ридж Форестър и Брук Лоуган, бре?
Каква обич, каква омраза? Това са елементарни човешки емоции, политиката и дипломацията ги експлоатират, а не произлизат от тях. Та проумей пък ти накрая, че докато позволявате на разни демагози и озверели лумпени да се възползват от вашите емоции, подобни идиотски спорове ще отчуждават българи от българи и от България.

И стига вече с тия комунисти и родини. Комунизмът си отиде - спете спокойно, деца! Пък и аз не коментирах гражданството и родината на комуниста по принцип, аз само за пореден път казах, че не съм комунист и никога не съм се самоопределял като такъв.

Послепис: Клипчетата са много хубави и аз не съм оспорил, че би било прекрасно Охрид и Дедеагач да останат български. Но това не е възможно и не е било възможно вече 100 години. И няма никакво отношение с паметника на Съветската армия.
Изображение
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Момко, при положение, че България е била най-верният сателит на СССР и довършва ВСВ като техен съюзник, към нас е можело да се подходи по далеч по-щедър начин, но не би...
Като благодарност, Сталин и верните му кучета създават измислени нации и завинаги откъсват териториите, населени с българи.
Колкото до Пиринска Македония, не може да не знаеш, че тя е влизала в рамките на неуспялата (слава Богу) Балканска федерация и чисто българското население е подложено на брутална македонизация.
И всичко това под давление на СССР. Кажи ми, как да приема като българка, че съветското оръжие се размахва над София, при положение, че сме понесли такива невероятни гадости заради тях?
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
enio _tardini
В началото бе словото

Не виждам нищо нелогично, щом с такъв плам, ентусиазъм и явна симпатия защитавате армията на човеконенавистната комунистическа идеология, да се осъмним във вашата безпристрастност :wink: Между другото, толкова по-зле ако не сте комунисти, значи сте ----- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur Що се отнася до паметника, нека помислим как се чувства човек минавайки покрай този монумент, който е лежал по лагери заради комунистите, на който баща му е убит без съд и присъда, без да се знае къде му е гроба, на когото е взета къщата и е изгонен от родния си град. Моят дядо е такъв човек и не крия че ненавиждам червената идеология. Чакам да ми обясните как пак СССР и Червената армия нямат нищо общо, как българи са го направили това, а може би даже е било правилно да се избиват кулаците и капиталистите :wink: Отивам на лекции сега, но ще следя дискусията, да видим докъде ще я докарате :mrgreen:
Аватар
youarescum
В началото бе словото
Специалност: Идиотология
Курс: семестриално завършил

Мнение от youarescum »

Неслучайно все повече хора осъзнават, че комунисти и демократи имат еднаква природа - безродническа, особено у нас и това личи от споровете за паметника.

Относно Червената армия не може да има две мнения - това е окупационна армия, която влиза у нас след като СССР е обявил Война на България - кой нормален човек би могъл да я нарече Освободителка? Паметникът може и да остане, но да монтират надпис със големи букви - "Поробителка" . Хората загубиха земята си насилствено, а някои бяха репресирани, защото се наричат българи - населението в Пиринска Македония.

Относно "Червената армия" - това е една от армиите през ВСВ с най-нисък морал и лумпенско поведение, с ниска дисциплина и несъществуваща "освободителна" мисия, за която кретенските комунистически учебници тръбят.

Руснаците и славяните като цяло са били под 50% от състава на армията - останалите са диви азиатски орди, водени от жажда за грабеж - това са "освободителите".
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Идиотщините относно личността, потеклото и семейството ми не заслужават да ги коментирам. Ако щете, ме смятайте не за отроче на комунисти, ами за клонинг на Маркс, Енгелс, Ленин, Г. Димитров, Сталин, Тато, Жан Виденов и Гоце едновременно, не ми пука.

Само се спрете с безумията как СССР, видиш ли, е виновен ама за всяко зло, сполетяло България през последните 100 години (или 70, щото годините 1911-21 и 1991-2011 не се броят). Той не е. Армията му не е виновна.

Освен ако тезата ви не се крепи на идеята, че ако СССР бе загубил войната, Германия щеше да ни остави господари на всичко, що желаем. Което са голи спекулации.

Факт е, че Червената армия е можела да помете всичко по пътя си и камък върху камък да не остави (както се случва в северна Румъния, Унгария, в Прусия и източна Германия). Тя не го прави. А е можела - България е била напълно на нейната милост, без застъпничество от стана на Англия и САЩ. Което показва ясно, че руснаците не са имали интерес да отчуждават българския народ от тяхната държава и влияние, дори напротив - стремели са се да засилят тези връзки. В което няма нищо лошо - все пак, те са един културно близък до нас народ и винаги е било по-правилно да сме приятели с тях, защото няма да ни хареса да сме им врагове.
Изображение
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Boromir написа: Само се спрете с безумията как СССР, видиш ли, е виновен ама за всяко зло, сполетяло България през последните 100 години (или 70, щото годините 1911-21 и 1991-2011 не се броят). Той не е. Армията му не е виновна.
Комунистите идват на власт благодарение на червената армия, нали ? Това ми изглежда като доста силна причинно-следствена връзка. :scratch:
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ох, пиле, ти на мене ще ми казваш, че съм се оплел?

Всъщност вината действително може да се припише на американските империалисти, щото заради тях СССР гради Варшавски договори и държи изкъсо марионетките, откъдето произлизат и неприятни подробности като тайна полиция, подготовки за следващата световна война, лагери и прочие. Ето ви причина-следствие - империалистите се дървят на руснаците, които в отговор затягат дисциплината сред подвластните си малки държави. Ерго - да, империалистите са виновни.

Обърни внимание, че те оборвам с твоите собствени думи, което наистина показва ------ Изтрито: лични нападки ------ Bagatur

Цялата работа обаче не е за приписване на вина. Българите са специалисти по приписване на вина и прехвърляне на отговорност другиму. Никой обаче не се е засилил да потърси огромната вина в самите българи - Унгария, Чехия, Полша - те също са контролирани от СССР, а сега са десетилетия пред нас при все, че и трите са били напълно опустошени през войната. И за това ли е виновен паметникът и армията на него?

Та така. Най-лесно е да лепнеш вината другиму и да рушиш... пардон, демонтираш. ------ Изтрито: лични нападки ------ Bagatur
Изображение
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Каква вина бе, човеко ? 45 години тоталитаризъм са единствено "благодарение" на Сталин и червената армия. Факт ! Тук не може да има спорове за вина.
Това че след 89та не отлепяме, за разлика от централна Европа, си е наш проблем - да. Но 45те години гнет ги забравяме ли ,какво ?
Изображение
enio _tardini
В началото бе словото

Boromir написа:Ох, пиле, ти на мене ще ми казваш, че съм се оплел?

Всъщност вината действително може да се припише на американските империалисти, щото заради тях СССР гради Варшавски договори и държи изкъсо марионетките, откъдето произлизат и неприятни подробности като тайна полиция, подготовки за следващата световна война, лагери и прочие. Ето ви причина-следствие - империалистите се дървят на руснаците, които в отговор затягат дисциплината сред подвластните си малки държави. Ерго - да, империалистите са виновни.

Обърни внимание, че те оборвам с твоите собствени думи, което наистина показва колко адекватен противник си.
Типично мислене по комунистически - империалистите са проникнали в партията, я дайте да разстреляме тия врагове на народа, а другите да натикаме в лагерите :wink: Пак ставаш ------, защото Варшавският договор е чак 1955 година, а Народния съд ( за който СССР и Червената армия нямат никаква вина според теб) е в периода 44-45-та година :lol: :lol: Съветите започват да избиват хора във всяка държава, в която е стъпил болшевишки крак - клането от Катин как ще го обясниш философе, там поляците ли са се дървили, а ? А в балтийските държави - предполагам там огромните по сила и численост балтийци са провокирали "справедливия" гняв на комитата :scratch:
----- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur поне някаква доблест и си признай, че симпатизираш на червените изроди, както го доказва всяко твое писание :)
Аватар
A place called home
В началото бе словото
Специалност: Културна и Политическа География

Мнение от A place called home »

Наистина е забележително как "пазителите на историята" защитават паметника на Съветската армия-окупатор с такъв плам :)
"Любовта към Отечеството е най-божествената музика в света." (Парашкев Цветков - български учител по музика и войвода на ВМРО)
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Не бе! И аз съм от Пазителите, но не го защитавам! :P
Варшавският договор не беше ли създаден след НАТО и в отговор на него? :scratch:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Заключено

Обратно към “Други”