Това дали ще ми стигне за ВО.. Hope so.
[КСК 2011] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Seniorita
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО
5,13...
...лудата, която цял живот събира възглавници... и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...
Връзки с обществеността - I курс ; )
Връзки с обществеността - I курс ; )
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
И аз човек . Олекна ми като споделих с някой , който разбира какво ми е ..Judas написа:Ама сега се чувствам малко по-добре, като се изповядах![]()
Дано да имам повечко късмет на редовния.
- martoplayd
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз имам 3,88. Това е едно никакво
. 42 ма повече 5 ма колкото мен ....
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Вътре си.Seniorita написа:5,13...
Честито за избора, ако си избрала ВО - няма да съжаляваш!
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Neuromancer написа:Разбирам ви, момчета. И аз вчера имах 3-ка по Литература и се чувствах по този начин. Ама не се отчайвайте. Едно момче имало две двойки по БЕЛ и История, а на редовния - 5.89![]()
Аз така си се успокоих - имаме още един шанс, сега ще си видим грешките и на редовния повече. То затова са първите сесии - да видиш как е на изпит, да усетиш атмосферата, да ти кажат какво си объркал и да си подготвен за следващите сесии.
А иначе Джудас. Не е вярно това, което казваш. Аз писах антиутопичен разказ за 2034-та, когато моловете са завладели България и вместо 100 национални обекта, вече съществуват 100 национални мола. Това да ти прилича на обикновено есе? И пак повтарям - текстът ми беше структуриран ужасно и много неграмотно написан, а имам 5:00. Прави си изводите. Фактите говорят.
Явно искат нещо шантаво написано.Както и да е, едва ли ще експериментирам пак.Това ще ми бъде последен шанс и си пиша есе и толкова.
-
Neuromancer
- В началото бе словото
- Специалност: No
Ти смяяяятай колко са слаби резултатите на момчетата. Има само 2 петици и 5 оценки над 5 
п.п
Сега идва другата дилема:
журналистика или ВО. Хайде, давайте вашите аргументи за едното и другото. Какво искате и защо? А тези, които вече са вътре - какво мислите?
п.п
журналистика или ВО. Хайде, давайте вашите аргументи за едното и другото. Какво искате и защо? А тези, които вече са вътре - какво мислите?
Последно промяна от Neuromancer на 14 Апр 2011, 19:08, променено общо 1 път.
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Колко са двойките на изпита горе-долу?
при момчетата има 49 двойки
-
Neuromancer
- В началото бе словото
Процента или бройки?
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Няма място за сравнение между двете. Достатъчно различно ориентирани са, за да не мога да взема да говоря "избери Во, а не Ж, защото...".Neuromancer написа:Ти смяяяятай колко са слаби резултатите на момчетата. Има само 2 петици и 5 оценки над 5
п.п
Ако ви харесва да пишете, да изследвате, да сте винаги актуални - изберете журналистика.
Ако сте креативни, имате идеи, искате да сбъднете идеите си, ако искате да се доксонете до рекламната комуниакция, до ПР комуникацията - изберете ВО.
Насреща съм да дам информация по учебния план на ВО на всеки заинтересован. Просто нека ми пише.
-
Neuromancer
- В началото бе словото
Aз искам 
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ето ви учебния план на ВО: http://dox.bg/files/dw?a=71345d339b
Ако имате въпроси за дисциплините от първи и втори семестър, и това, което изучаваме в тях - питайте; ще отговоря.
Ако имате въпроси за дисциплините от първи и втори семестър, и това, което изучаваме в тях - питайте; ще отговоря.
добре де, 99% си вътре. каква точно ти е била идеята, можеш ли да ми кажеш горе-долу с две изречения.Neuromancer написа:Ами - казано честно аз наистина писах пълни глупости и според мен бая се изложих. Проблемът ми беше, че не си прецених времето и писах 3 часа чернова, и за около 40 минути трябваше да препиша 5 страници плътен текст. Стана мацаница голяма. Правописни, пунктуационни, граматически, стилистични грешки, повторения, грозно написано. Структурата ми не беше нищо особено, просто писах нещо като разказ. Очаквах слаба оценка, защото текстът ми беше обагрен с грешки от всякакъв род и число, поради бързината и липсата на време за проверка. Но идеята ми беше добра и сравнително оригинална. И ето го резултата - 5.00
Така че според мен това е най-важното - да имаш добра и различна идея, която да изпъкне над останалите.
едит
Не казвайте 100%, защото не се знае какво ще направя на матурите. Без да искам сам се набоцах с матура по философия и сега ако не си седна на гъза един месец да уча - двойката ми е в кърпа вързана.
едит: много сте бързи, докато го напиша ти, вече си отговорил.
- Ambrosio`
- Паисий
- Курс: втори
- Обратна връзка:
+1Borisg написа:Вътре си.Seniorita написа:5,13...
Честито за избора, ако си избрала ВО - няма да съжаляваш!
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
-
Neuromancer
- В началото бе словото
Малко ми е трудно да обясня, но ще опитам. Уводът ми започна с описание на градината на университета, която виждах през прозореца на стаята си. Описвах пролетта, птичките, зеленината и т.н. Все едно писах писмо и се обръщах към читателя (т.е към проверяващия) на "ти". Казах му да си затвори очите, да си представи красотата на живота и прочее нарочно превзети и клиширани неща за майката природа и човешкото щастие. Накрая му казах (на читателя) да си отвори очите и да види дейстителността - тук започнах да описвам как вече няма природа, няма живота, няма зеленина, има само молове. И започнах да разказвам една история. Влязох в ролята на собствения си герой и писах от първо лице. Писах как седя на един висок хълм край Варна и годината е 2034. Как живея в един свят , свят на разрушение, свят без духовни ценности, без природа, без култура, без нравственост, един умрял свят, който преди години сме виждали само в антиутопичната литература (тук вмъкнах някои доста известни книги и автори като Бредбъри, Оруел, дори споменах един албум на Мейдън
). После започнах да разказвам как се е стигнало до това положение. Разказах как преди години съм седял на същия хълм и съм наблюдавал нощния град, живота кипящ в него, морето, зелената долина отдолу, езерото. И съм наблюдавал моловете, които с течение на годините са се появявали като малки туморчета. Разказах как с годините туморът е обхванал целия град, крайбрежието, долината, заразил е всичко. Тук се запитах защо се е случило така? В този абзац вмъкнах антитезата, че всъщност мола в началото е бил нещо забавно, нещо, което хората са обичали и е имало за всекиго по нещо. Но в един миг границата е била прекрачена и моловете са започнали да се строят безразборно навсякъде. Тънката линия между доброто и злото (хахах, пак по мотиви на Мейдън) е била прекрачена.
И вече ме мързи да пиша, ама ми схванахте идеята. В следващите абзаци разказвах за лишените от духовни ценности хора, за материалните блага, за лошата ни политика, за отчаяните хора, за скандали и прочее, и прочее. Разказах история как моловете са завладели цялата държава, изместили са всякаква природа, докат не сме се превърнали в нещо като Дубай - една страна на моловете. И вече е нямало нищо, освен молове. Изведнъж обаче те са започнали да затварят врати един след друг. И сега (2034) в държавата ни няма нищо, дори молове, само техните призрачни останки, стоящи като паметник на разрушението.
А заключението ми беше за гибелното място на Ботев, връх Вола, превърнал се във връх Мола, но това е друга история.
А вие какво писахте?
И вече ме мързи да пиша, ама ми схванахте идеята. В следващите абзаци разказвах за лишените от духовни ценности хора, за материалните блага, за лошата ни политика, за отчаяните хора, за скандали и прочее, и прочее. Разказах история как моловете са завладели цялата държава, изместили са всякаква природа, докат не сме се превърнали в нещо като Дубай - една страна на моловете. И вече е нямало нищо, освен молове. Изведнъж обаче те са започнали да затварят врати един след друг. И сега (2034) в държавата ни няма нищо, дори молове, само техните призрачни останки, стоящи като паметник на разрушението.
А заключението ми беше за гибелното място на Ботев, връх Вола, превърнал се във връх Мола, но това е друга история.
А вие какво писахте?