[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
guditel
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2011] История

Мнение от guditel »

ОК, благодаря много. Пожелавам на всички успех и дано се падне хубава тема :)
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Ох, т'ва 4 часа ще ми гръмне куфара.. :compress:
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
noHame
В началото бе словото
Специалност: История
Курс: първи

Мнение от noHame »

liv написа:Ох, т'ва 4 часа ще ми гръмне куфара.. :compress:
Не ли 5 часа? Във ВТУ ни дадоха 5 часа :)
Аватар
Katalina_Stefanova
В началото бе словото

Мнение от Katalina_Stefanova »

noHame написа:
liv написа:Ох, т'ва 4 часа ще ми гръмне куфара.. :compress:
Не ли 5 часа? Във ВТУ ни дадоха 5 часа :)
В СУ са 4 часа от две-три години насам. :profileleft:
Аватар
Legolassss
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от Legolassss »

Аз лично знам само Иван Асен ІІ и имам няколко теми от Възраждане, които не съм допреговорила, а днес, понеже съм много уверена в успеха си ( :lol: ), цял ден вися на компютъра... Ще се видим на 17-ти с хорицата от Химическия факултет. Аз съм на 4-тия етаж в скромната компания на 18 души. :lol:
Where now the horse and the rider? where is the horn that was blowing?...
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
Keiser
В началото бе словото

Мнение от Keiser »

Хора да ви питам,вие от скоро ли сте започнали да учите темите?Аз от септември миналата година почнах и сега само ги преговарям.Знам всички темички без тези от 1900-нататък. :salute:
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право

Мнение от liv »

Ти си луд, бе! :lol:
Аз започнах октомври и съм само със Средновековие /непреговорено/. След малко отивам да уча. :wink:
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

Хора да ви питам,вие от скоро ли сте започнали да учите темите?Аз от септември миналата година почнах и сега само ги преговарям.Знам всички темички без тези от 1900-нататък.
Аз примерно ги уча от октомври, обаче след Нова година Възраждането яко го изтървах и по-голямата част от него съм учила за по седмица-две наведнъж преди втория кръг на олимпиадата и е голяма каша - не толкова откъм факти, колкото откъм структуриране на темите при писане. Сега уж преговарям, ама фактът, че Симеон примерно съм го чела преди половин година не помага особено - едновременно го знам и ми е скучен, та не го чета много, а в същото време не ми е идеален. (и сигурно затова вися тук сега :lol: ) А нова история, въпреки че по-голямата част я минахме в училище и ми е сравнително позната, нямам нерви да я уча като за изпит в момента...

Иначе, сега се сетих да питам - половината теми от Възраждане неизменно започват със супер дълго обяснение за промените в социалния, стопанския и духовния живот на българите.. Това наистина ли трябва да е толкова подробно написано (например при Паисий и Софроний, половината ми тема е именно в общи разсъждения за промените в обществото) или е достатъчно да спомена накратко акцентите?

П.П. Някой в стая 292 в Ректората? :D
she'd started smoking poetry
Аватар
Legolassss
В началото бе словото

Мнение от Legolassss »

liv написа:Ти си луд, бе! :lol:
Аз започнах октомври и съм само със Средновековие /непреговорено/. След малко отивам да уча. :wink:
Дам, любимото ми. :lol:
Where now the horse and the rider? where is the horn that was blowing?...
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

Аз съм научил средновековието , и ще чета малко от въздраждането утре (преговори уж)

Иначе аз съм в Химическия факултет 604 стая ОТНОВО ! :cheers: :salute:
Ако има някой от там да казва , :kermit: :smilebox:
Hegemony
В началото бе словото

Мнение от Hegemony »

Току що свърших Иван Асен II, до четвъртък ще гледам да мина възраждането(пълна каша ми е, много ми е скучен този период) и после пак веднъж да преговоря последно.
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

мм нз аз ли съм в грешка , но не се ли падна цар Иван АсенII миналата година :lol: не ми се вярва да се повтори :mrgreen:
иначе мисля , че на всички има е каша в главата преди изпити , независимо колко са учили , дори на тези които са учили по малко им е по малка каша :lol: :lol: , защото по малко материал за объркване :bounce:
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация

Мнение от Lithium »

goblinwfi написа:мм нз аз ли съм в грешка , но не се ли падна цар Иван АсенII миналата година :lol: не ми се вярва да се повтори
И миналата и по миналата :mrgreen: , ето че се повтаря, защо да не се потрети
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
Katalina_Stefanova
В началото бе словото

Мнение от Katalina_Stefanova »

jenesais написа:
Хора да ви питам,вие от скоро ли сте започнали да учите темите?Аз от септември миналата година почнах и сега само ги преговарям.Знам всички темички без тези от 1900-нататък.
Аз примерно ги уча от октомври, обаче след Нова година Възраждането яко го изтървах и по-голямата част от него съм учила за по седмица-две наведнъж преди втория кръг на олимпиадата и е голяма каша - не толкова откъм факти, колкото откъм структуриране на темите при писане. Сега уж преговарям, ама фактът, че Симеон примерно съм го чела преди половин година не помага особено - едновременно го знам и ми е скучен, та не го чета много, а в същото време не ми е идеален. (и сигурно затова вися тук сега :lol: ) А нова история, въпреки че по-голямата част я минахме в училище и ми е сравнително позната, нямам нерви да я уча като за изпит в момента...

Иначе, сега се сетих да питам - половината теми от Възраждане неизменно започват със супер дълго обяснение за промените в социалния, стопанския и духовния живот на българите.. Това наистина ли трябва да е толкова подробно написано (например при Паисий и Софроний, половината ми тема е именно в общи разсъждения за промените в обществото) или е достатъчно да спомена накратко акцентите?

П.П. Някой в стая 292 в Ректората? :D
С новата история май всички сме така. :lol: А иначе за Възраждането е хубаво да се пишат тия промени, защото те се превръщат един вид в обосновка на случващото се, че именно заради тия промени в обществото през Възраждането българите се изсилват :) и развиват и просвета, и култура, и църковни борби организират, че и да се освобождават тръгват. С две думи как и защо им е дошъл акълът, че вече да не си седят тихо и кротко под робство. :lol:

И аз съм в същата зала :wink:
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация

Мнение от Lithium »

Да ви кажа нещо ме съмнява Възстановяване на България 1878-1879, я вземете го погледнете :mrgreen:
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”