Самоубийствена толерантност - 6 април/Ст. Националисти/

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Заключено
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Самоубийствена толерантност - 6 април/Ст. Националисти/

Мнение от Kristo »

youarescum написа: ----- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur защо сме допуснали циганите да ни се качат на главата - заради лумпените сред нас, българите, дето в стремежа си да изглеждат "модерни" и да се подмазват, се превръщат в троянски коне за народа ни и проводници на чужди интереси.
Гледай го ти!
По-скоро заради ----- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur като вас, сме на това положение - да ни е срам от нацията ни, заради националистите. Бива ли така? Какви чужди интереси визираш? Марсианците ли ще идват? И кви троянски коне? По-опасно от прост електорат, страната няма да види, дори и 100 млн цигани да живеят тука - и 10 българи да има, пак те ще са проблема. Не за друго, а щото не знам как да си решаваме проблемите като нация и все другите са ни виновни. В случая ти не би поел отговорност за проблема, нали?
Ами явно в саксия са расли; една седмица ако живеят в село със смесено население или да речем в Столичния квартал Модерно предградие, сигурно ще станат най-върлите расисти, ама то не е като да пишеш по форума колко нетолерантни са българите.
Аз съм от Меден Рудник, пич. Не е като да съм виждал роми само на снимка или едно време в Каналето.
Някои глави просто не могат да разберат, че в човешката история Никой народ не е интегрирал циганите - значи проблема не е в нас, нали?
Пак тва - не е в нас проблема. Докога така? Докато избием всички други народи и си кажем - пфф, не е в нас проблема, че умряха. Американците са интегрирали негрите, които са били изцяло роби преди това. Що ние да не можем с една шепа цигани? О да, сетих се - щото не е в нас проблема!
----- Изтрито: подклаждане на омраза на расова/етническа основа ----- Bagatur
Като си такъв генетик и биолог, дай една схема на генетичната им програма, да видим за кво иде реч и ние. Опити с цигани ли си правил? Изследвал си им днк-то само и само да можеш да напишеш 2 реда у форума, лъхащи на расизъм? ----- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur
Българите като са били 5 века без държава, да не би да са живеели в мръсни гета?! Впрочем, сега също сме без държава, та затова кривозащитниците на воля ни съдят за нетолерантност спрямо крадци и убийци.
Не бе, живели са по царски, в палати, всеки е получавал заплата от Високата порта и всеки месец - нова жена му докарват. И така, идилия. Нямало е гета, графити, хип-хоп... Защо сме се освободили и ние не знаем, а?

А колкото до нетолераността - тя разделя човека от животното. Човек, който гледа на друг човек като на по-долно същество, е расист в широкия смисъл на думата. За мен хора с такива възгледи, трябва да ги е срам да излизат по улиците. МВР трябва да ги следи кви ги вършат и да ги контролира, сякаш сме 1944. Аз лично нацисти в родината си не искам, който се мисли че е нещо повече от некъв друг етнос - да хваща пътя и в Тибет, да си практикува национализма там, усамотен. Ние живеем в европа и теми като тази ни връщат в средновековието, та после те е срам да кажеш в международен форум, че си от България.

Не, мерси, националистите са по-вредни от циганите. Особено организираните такива.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

----- Изтрито: подклаждане на омраза на расова/етническа основа ----- Bagatur

И колегата не е прав, че им е генетично заложено, но съвсем не мисля, че и вие сте 100 процента прави .. даже не сте и много близо.. Няма нищо вредно да им се вкара малко ред и дисциплина.. не може да си правят, каквото си искат и това да остава без последствия :idea:
Дядо му е се е борил против циганите и е дал кръвта си за каузата? Не мисля.
Борил се е за това да има свободна държава и да живее свободно в нея.. ( да има повечко права в нея ) ..
Един елементарен пример.. контрола се качва в градския.. проверяват чинно гражданите.. а циганите ги подминават ?
ОТКЪДЕ НАКЪДЕ :?:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Zahariev написа:Малко като историята на Волен с новините на турски. Уж много националистическо, но заради простотиите му спряха преговорите за изплащане на обезщетенията на изселниците от Одринска Тракия. *****
Оо, Захариев!
В коя страна живееш ти? Наистина ли нищо не разбираш от това, за което пишеш? На теб ли да вярва читающата публика или на Народното събрание?
http://www.focus-news.net/?id=n1510915 - и забележи, че не е отпреди стотици години, та само историците да го знаят, а е обект на приложение на това, което ви преподава една смешница като Спешна антропология! Но и ти си продукт на тази образователна система. :roll:

Сега ще ти разкажа една притча, а дали има връзка с теб, сам реши!
Посред зима едно врабче съвсем премръзнало, паднало от клончето, за да предаде Богу дух, но се случило, че попаднало в една прясна кравешка торта. Съживило се от топлината, показало главичка и започнало да чурулика. Не щеш ли, минала премръзнала котка, извадила го и го изяла....
И каква е поуката, както казва Бялата царица от Алиса? Поуката е: насран не чуруликай! :connie_duckyfllyfast:
Бих ти го казал и по-класически: Auscultare disce si nescis loqui, но ти не си учил латински... :|
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Noctis написа:...
Дядовците на всички ни са се били и са умирали за да може България да бъде свободна, модерна европейска държава. Расизмът под никаква форма не се вписва в това определение. Предпочитам държавата ми да прилича на Чехия и да живеем заедно 1 милион цигани, отколкото да станем като етнически чиста Сърбия (примерно) . :wink:
Изображение
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

А бе стига с тоя расизъм бе .. писна ми да се правиш на неадекватен.. НЕ СЪМ РАСИСТ (поне не до там, че да влияе на решенията ми) .. НО ИМАМ ПРАВО ДА СЕ ЧУСТВАМ ГОСПОДАР.. В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА :idea: :!: И нито циганите, нито ти, нито някой политик от ЕС ще ми казва, че не може .. ясно ли е ?
Ако ще да бяха по-бели от финландци.. пак щях да говоря същото .. пак ли щях да съм расист ? Ти си расист, че ги разграничаваш.. аз говоря за група хора .. ти ми говориш за цветове и расизъм
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

Непоносимостта към циганите не е расизъм,те отблъскват не с физически,а с характер и манталитет.Вярно и сред тях има свестни хора(изключения има навсякъде),но това са най-често такива които не са израстнали в средата на останалите.А относно интеграцията на циганите,поразровете се,имаше една тема която идеално описваше тяхното възприятие за света и околните им "нецигани"(имат специална дума за такива,която е обидна).
Изображение
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Циганите са от НАШАТА европеидна раса, а езикът им - от НАШЕТО индоевропейско семейство, така че спрете да говорите за расизъм, по дяволите!
Всеки нормален човек иска да има равнопоставеност между българските граждани, нищо повече!
Такава равнопоставеност ЛИПСВА. Онзи ден останах потресена, когато разбрах за някакви силистренски цигани, които отказват да си купят апартаменти от общината за 100 лв. Жилищата са общински, но циганите не плащат нито наем, нито ток и вода (апропо, кой ги плаща според вас?). Общината предлага да им прехвърли собствеността само срещу 100 лева, колкото струват таксите, за да се погрижат за апартаментите като за свои, но те не искали, защото, цитирам по памет, "трябвало да им доставят всичко, за да ги оправят". Цял живот трябва да ги дундуркаме ли, бе? Айде мислете малко, като пишете и спрете да се правите на големите филантропи.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Добре, Захариев, ще ти пусна още един линк, за да разбереш накрая, че не става дума за какъвто и да е източник от първа ръка на чашка, а за Решение на НС.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3735771
Всъщност, наистина ме обърка. Така и не мога да разбера дали си само неинформиран, или се заинати, защото много те дразни че някой прави нещо за българите в тази държава, а не само за любимите ти мангали... :scratch:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
youarescum
В началото бе словото
Специалност: Идиотология
Курс: семестриално завършил

Мнение от youarescum »

Не бе, живели са по царски, в палати, всеки е получавал заплата от Високата порта и всеки месец - нова жена му докарват. И така, идилия. Нямало е гета, графити, хип-хоп... Защо сме се освободили и ние не знаем, а?

А колкото до нетолераността - тя разделя човека от животното. Човек, който гледа на друг човек като на по-долно същество, е расист в широкия смисъл на думата. За мен хора с такива възгледи, трябва да ги е срам да излизат по улиците. МВР трябва да ги следи кви ги вършат и да ги контролира, сякаш сме 1944. Аз лично нацисти в родината си не искам, който се мисли че е нещо повече от некъв друг етнос - да хваща пътя и в Тибет, да си практикува национализма там, усамотен. Ние живеем в европа и теми като тази ни връщат в средновековието, та после те е срам да кажеш в международен форум, че си от България.

Не, мерси, националистите са по-вредни от циганите. Особено организираните такива. -

------- . Все пак проявяваме разбиране, наясно сме, че 67 години антинародна власт неминуемо генерира нихилисти със сериозни интелектуални затруднения.

Мислещите хора са разбрали замисъла на сравнението между българите в османската империя и циганите, независимо къде са.

Освободили сме се благодарение на хора-националисти, които истински обичат България и Българите, а не на идиотизирани космополити-циганофили, които си мислят, че светът ни чака с отворени обятия, само да се откажем от национализма си.

"Аз лично нацисти в родината си не искам" - Верно ли? -------

----- Изтрити са личните нападки ----- Bagatur
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

youarescum написа:------- Все пак проявяваме разбиране, наясно сме, че 67 години антинародна власт неминуемо генерира нихилисти със сериозни интелектуални затруднения.

Мислещите хора са разбрали замисъла на сравнението между българите в османската империя и циганите, независимо къде са.

Освободили сме се благодарение на хора-националисти, които истински обичат България и Българите, а не на идиотизирани космополити-циганофили, които си мислят, че светът ни чака с отворени обятия, само да се откажем от национализма си.

"Аз лично нацисти в родината си не искам" - Верно ли? -------

---------
Освободили сме се с руско-турска война. Кви националисти, кви 5 лева? Вземи учебник по история или поне уикипедия. Национализмът е бича на 20ти век, кеф ти Мусолини, кеф ти Хитлер, кеф ти Уганда, кеф ти Милошевич и т.н. Никой народ не е станал по-добре живеещ, избивайки некви малцинства. Всички са загазили яко.

Значи да разбирам, че ти искаш разрухата на страната ни?
Ми ок, идеално!

пс: ----- Изтрито: отново лични нападки ----- Bagatur

Такива хора са срам за България, Европа и Планетата ни... Срам.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
youarescum
В началото бе словото

Мнение от youarescum »

Kristo написа:--------
Ти по-добре вземи учебника и прочети малко за периода преди Руско-турската война, за хората, които са възродили българския етнос и хубаво си помисли дали са били националисти или плямпачи за толеранс.

Много си заблуден ако наистина мислиш, че ти определяш кой е "правият" и "неправият" в тази и или в която и да е тема. Хората сами ще решат за себе си, --------

----- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

В интерес на истината голяма част от антициганските настроения идват точно от борбата за равенство - тоест не контрольорите в автобуса да подминават циганите, не полицаите да избягват внимателно да влизат и ходят из циганските гета и кражбите, проституцията, мързелът, цапането и прочие характерни за циганите дейности да не се наказват, а да се оставят с разсъждението "Е, цигани, какво да ги правиш, такива са...".

Редно е правилата, задълженията и законите да важат за всички граждани.
Изображение
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Захариев, ти не спираш да си вкарваш автоголове. За какво го извади това? Естествено, че за равенство е ратувал Левски, а и не само той. От толкова време ви се обяснява, че равенство НЯМА, защото циганите са по-привилегировани.
Преди няколко дни в тролея неволно чух разговора на две възрастни жени (над 70) и едната сподели, че за да си помага допълнително, чисти входове и си докарва по още 40 лв месечно. Много ми стана жал за нея. Значи дребната стара женица може да мъкне кофи из етажите, а за един здрав и прав циганин това е непосилно, така ли?
Много е лесно да лежиш на гърба на другите и да бъдеш паразит. Трудно е да направиш сам нещо, било то и малко.
Аз искам циганите да имат равни права с нас, но и равни задължения. Искам да се интегрират.
Те обаче не искат, защото така повече им изнася.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
youarescum
В началото бе словото

Мнение от youarescum »

Удивен съм, че чак сега някой "модерен патриот" се сети да извади прословутия цитат на Левски за равноправието между народите.

Радетелите за превръщането ни в циганска държава непрекъснато го вадят тоя цитат, първенец е агент гоце...

Обаче - у нас равноправие няма - ако си ром имаш малко повече права, а ако си циганин законите просто не важат.

Ако си направите труда да разучите писмата на Левски отвъд развяваните като лозунг цитати за равноправието, свят ще ви се завие от расизъм и "нетолеранс" . Тези, които се намират в интернет, са малка част от всичките му писма.

Нормално е сред нашите борци за свобода да е имало известни влияния от идеите на Просвещението, но те не са били определящи за действията и идеологията им.

А да погледнем ли какво е било мнението на нашите национал-революционери за евреите?? Може да извадим редица цитати, че и цели статии, които са, меко казано, нетолерантни и "антисемитски". Ако някои вземе, че се абстрахира от времето, ще ги изкара и нацисти. :compress:
Аватар
wizard
В началото бе словото

Мнение от wizard »

Аз това имах предвид под стратегия на държавата, че не циганите имат вина, а че нещата са подредени така, от така наречените задкулисни играчи. Но пък съгласете се, то да го буташ някой насила да направи нещо няма да стане. Циганите, ако можеха да се интегрират, те самите щяха да положат поне малко усилия затова. И все пак би било далеч по-добре, ако в действителност всички насочат усилия към отсраняването на коренния проблем, а именно нихилизмът към настоящето и бъдещето на България и прекомерното увличане по идеите на глобализма.
Нужно е българите да гледат на себе си като етност с по-голямо уважение и отговорност, за да настъпи някаква положителна промяна в цялостното мислене. Едва тогава би могло да се мисли за интеграция на циганите. В момента българите сме си най-големият проблем, за да можем да мислим и за останалите.
Заключено

Обратно към “Новини”