alter ego написа:Нещата с Крайовската спогодба са доста по-различни.
Жокере, от цялото ти писание не излиза нещата да са кой знае колко по-различни от описаното от мене - аз не задълбавам във всичките геополитически причини и следствия (опитвам се да държа нивото достъпно за скромните възможности на така наречените опоненти), само посочих, че:alter ego написа:Та, гаранцията е обща, а не само съветска
- спогодбата е направена в рамките на Оста и поради това е била уязвима на анулиране във всеки момент след срутването на споменатата Ос;
- СССР не се противи на запазването на спогодбата. Това, че обич към България не е главната мотивация на руснаците ми е доста ясно, но резултатът все е положителен.
Факт е, че СССР е контролирал България и тя е лежала на милостта му. Можели са да решат руснаците да дадат Добруджа на Тито като ексклав, ега ти! Или да си я окупират направо. Или най-малкото да я харижат обратно на мамалигарите - все пак Румъния им става не по-малко вярна марионетка. Всичко са можели да решат, но не са го направили. Карай, не е за това главното дърлене.
Момиче от морето, продължаваш да ръсиш глупости. Спри се, просто се спри. И използваш "при все" грешно - то е синоним на "въпреки", не на "заради". Е, кажи ми, как да споря с тебе, ами ти собствения си език не владееш в степен плавно да артикулираш мислите си. А мислите, дори грешни и объркани като твоите, имат жизнена нужда да се артикулират стройно. Иначе стават за присмех.
Също така с интерес очаквам някакъв вид обосновка на тезата, че "гнусната политика на СССР и комунягите" ни е лишила от Вардарска Македония и Егейска Македония (а може би имаш предвид Егейска Тракия), както и какво е това "малко", дето е спасило Пиринска Македония от злостния план на СССР да ни лиши от нея.

Into the endless we ride...