Петиция за демонтиране на Паметника на Съветската армия!

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Петиция за демонтиране на Паметника на Съветската армия!

Мнение от Boromir »

alter ego написа:Нещата с Крайовската спогодба са доста по-различни.
:arrow:
alter ego написа:Та, гаранцията е обща, а не само съветска
Жокере, от цялото ти писание не излиза нещата да са кой знае колко по-различни от описаното от мене - аз не задълбавам във всичките геополитически причини и следствия (опитвам се да държа нивото достъпно за скромните възможности на така наречените опоненти), само посочих, че:

- спогодбата е направена в рамките на Оста и поради това е била уязвима на анулиране във всеки момент след срутването на споменатата Ос;
- СССР не се противи на запазването на спогодбата. Това, че обич към България не е главната мотивация на руснаците ми е доста ясно, но резултатът все е положителен.

Факт е, че СССР е контролирал България и тя е лежала на милостта му. Можели са да решат руснаците да дадат Добруджа на Тито като ексклав, ега ти! Или да си я окупират направо. Или най-малкото да я харижат обратно на мамалигарите - все пак Румъния им става не по-малко вярна марионетка. Всичко са можели да решат, но не са го направили. Карай, не е за това главното дърлене.

Момиче от морето, продължаваш да ръсиш глупости. Спри се, просто се спри. И използваш "при все" грешно - то е синоним на "въпреки", не на "заради". Е, кажи ми, как да споря с тебе, ами ти собствения си език не владееш в степен плавно да артикулираш мислите си. А мислите, дори грешни и объркани като твоите, имат жизнена нужда да се артикулират стройно. Иначе стават за присмех.

Също така с интерес очаквам някакъв вид обосновка на тезата, че "гнусната политика на СССР и комунягите" ни е лишила от Вардарска Македония и Егейска Македония (а може би имаш предвид Егейска Тракия), както и какво е това "малко", дето е спасило Пиринска Македония от злостния план на СССР да ни лиши от нея.
Изображение
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Ех, Боромире, Боромире, ----- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur. "При все че" е синоним и на "при положение че", освен на "въпреки", така че съм го употребила напълно на място в контекста. Жалко, че не можеш да се видиш колко си комичен отстрани.
Мислите ми не са нито грешни, нито объркани, но твоите издават две неща: липса на познание и липса на уважение. Хвани да попрочетеш как са стояли нещата с Македония в онзи период, видно е, че си доста бос по този въпрос.
А после, ако имаш доблест, в което дълбоко се съмнявам, ще се извиниш за тоновете глупости и обиди, които написа.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

НЕ Е синоним на "при положение, че" и не е било, освен ако не благоволиш да покажеш достоверен извор.
Аз ще ти дам един извор - "Български тълковен речник" -
1. Като съюз за противоположност или несъответствие.
2. За подчертаване съдържанието на едно изречение: въпреки всичко. Знам, че не го харесваш, но все пак – евтино е. Все пак няма ли да ме попиташ как прекарах.
• Все така. По един и същ начин. Как е болният• – Все така, ни по-зле, ни по-добре.
При все че. Въпреки че, макар че. Ще замина, при все че никак не съм сигурен – ще го намеря ли, няма ли...
Не само ти имаш директен досег до филоложката наука, не се изживявай като последна инстанция.

Та, аз изрично те помолих да приведеш доказателства и извори за полжението на Македония и злите планове на комунягите и СССР по темата. Получих от тебе еквивалент на на Бегинс "негърските пишки". Сам да чета нещо неясно някъде заради тебе просто няма как да стане, имам си по-важни мотивационно хора от учили-недоучили девойки, борещи се за място под слънцето не където трябва.

За липсата на уважение си права - ------ Изтрито: лични нападки ------ Bagatur

Относно доблестта - намери начин да обориш тезите ми разумно, със съответните доказателства и контрааргументи, с цитати и с барем малко мисъл, и ще ти се извиня сърдечно и достолепно, в цяла отделна тема, ако трябва. Но малко ме съмнява - каквато и да е била политиката на "комунягите" и СССР, тя не би могла предвид възстановяването на границите на Гърция и Югославия да гарантира запазването или възвръщането на тия територии към България. Едното нещо, което е могла да постигне България, е грабването на Добруджа от Румъния предвид факта, че Румъния яде много повече бой от нас и е наказана по-свирепо.

Ама... И този пост май-май ще е преливане от пусто в празно.
Нейсе, има хора, дето нещата са им ясни и те ще ме разберат.
Изображение
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Аз спирам да се занимавам с теб, ----- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Наистина достойно и доблестно решение.

Особено предвид очевидната и по-трудна (а и рискована за теб) алтернатива - която е тия факти, за които говориш, да ВЗЕМАТ НАЙ–ПОСЛЕ ДА СЕ ПОЯВЯТ, подкрепени с някакви доказателства. Напразни мои надежди. Говорила била с факти... Наричането ми с думи като "сервилен" и "жалък" ли са ти фактите, бре? Или системното хвърляне на разни случайни реплики без причинно-смислови връзки? И все аз съм бил невъзпитан...

А това за ровичкането като плъх в брашно си е направо комплимент - дълг на всеки участник в спор е да проверява по десет пъти своите думи и поне по пет пъти тези на противниците си, да търси слабите им места и да ги атакува. Аз го правя и логично развръзката е, че вие ме храните с негърски пишки поради пълна липса на капацитет да се мерите с мене в нормална ситуация.

Хайде сега, като спираш да се занимаваш с мене (мигар аз ще загубя от това :) ), бъди жива и здрава. Сега ако и онзи озверял лумпен се откаже да се занимава с мене и се скрие някъде, ще може да се получи дискусия по темата...
Изображение
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

----- Изтрито: лични нападки ----- Bagatur
Айде и по темата нещо :
В мнение преди 2 страници казваш, че заради героизма си, съветите заслужавали паметник. Обаче когато ти споменах Катин и Прусия, тогава масовите убийства нямали общо с българската история. :scratch: Друго - казваш българите също убивали българи. Това добре, ама чакам да ми покажеш 30 метров паметник на такива българи. :wink:
Изображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Бегинс, такъв паметник има и се казва Братска могила в Борисовата... :|
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

alter ego написа:Бегинс, такъв паметник има и се казва Братска могила в Борисовата... :|
Да, прав си. Toй също е меко казано спорен, като този в заглавието на темата.
Изображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Еми, включете го и него в списъка за бутане, и Альоша също, да не забравите! :wink:
Ноо ма дразни!
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Един по един. :wink: И не е "бутане", а демонтиране и събиране на всички подобни на едно място. :wink:
Нещо такова
http://www.szoborpark.hu/index.php?Lang=en
Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Има ли някакъв резонен отговор защо общината не изпълнява собственото си решение за демонтиране на паметника?Нали Бойко се изживява като голям антикомунист и на пресконференцията след изборната победа '09 обясняваше как дядо му е станал жертва на репресиите, та защо не работи по въпроса да се ускори процеса?
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Внесено е официално питане, чака се отговор. :wink:
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Само не знам, ако бутнат паметника, Бегинс за какво ще живее после...
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

За Альоша. Ма него не го давам!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Заключено

Обратно към “Други”