Самоубийствена толерантност - 6 април/Ст. Националисти/

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Заключено
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Самоубийствена толерантност - 6 април/Ст. Националисти/

Мнение от alter ego »

Baggins написа:Значи може би проблемът е в нашето общество, тоест в нас...а не в циганите ? Има ли такъв вариант? :wink:
Май изключваш българските мангали от българското общество, а? :mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Поздравявам авторите на темата, Боромир, Ноктис и алтер его със световния ден на ромите! Наздраве! :mrgreen:
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Мислех, че е на циганите, пък то било промоция на алкохолизъм... :roll:
Аватар
wizard
В началото бе словото

Мнение от wizard »

В действителност, виновен е не онзи който ти пречи, а ти самият, заради това, че ти не си положил необходимите усилия това да се промени. Смятам, че циганите в действителност са проблем за българското общество, но не там се корени проблемът, а той е именно в самите нас и в това, че толкова време българският народ мълчи и не иска сметка за мизерията и безработицата в тази страна вече 20 години. Циганите рушат, циганите убиват, необразовани са и прочие, но съгласете се, че и ни е самите нищо положително не градим за тази страна, ами напротив седим и наблюдаваме собствената си разруха и дори с тази си апатия и нихилизъм заедно с циганите допринасяме още повече. Бих казал, че циганите са това което са за нас именно заради самите нас, заради нашата безотговорност, заради това че ние позволяваме да сме най-корумпираната и бедна страна в Европа. И няма място тук за обвинение срещу политици и темподобни, защото това са просто оправдания, вината разберете е в нас. Това което предложи г-н Захариев с промяната на мисленето трябва да се приложи първом върху българите и после върху циганите и тогава нещата смятм ще си дойдат на място.
Българите трябва да се научат да бъдат себе си и да бъдат силни да отстояват своите интереси. Искаме демографския срив на нацията да спре, но няма пари за да си позволим повече от едно две деца, ами тогава да променим безпаричито и безизходицата в която се намираме. Днес се делим на какви ли не било то демократи, комунисти, либерали, левскари, цска-ри и прочие, но никога не сме били българи и затова неможем да се покажем достойно като нация способна да се справи с проблемите си и след това да можем да говорим за интеграция на каквото и да било.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

----- Изтрито: Лични нападки -----

Но ако пием всеки път, когато подобен Ден се случи, алкохолизъм и цироза не ни мърдат и то в близко бъдеще... Ех, рискове.

Та, относно туй мнение над мен - то в известен смисъл е правилно, НО - циганята в огромното си мнозинство НЕ искат се променят и да работят, след като им е много по-лесно да са кърлежи и да смучат социални помощи наред с кръвта на съседите си, имащи нещастието да живеят близо до катун или циганска махала. Ако циганята имаха макар и съвсем малко желание да се променят, щяха да си пращат чаветата поне в началото училище, където дори учебниците им раздават безплатно. Или щяха да борят с честен труд да бъдат приети в обществото - пример са виетнамските и китайските имигранти в САЩ - почнали от роби по железопътните строежи, после идват обществените перални, после ресторанти, магазини и прочие - за 3-4 поколения вече са се вписали в обществото и допринасят сериозно. Циганята са тук от векове и са имали известна продуктивна роля - около Освобождението примерно най-добрите калайджии, ковачи, подковачи и прочие са били предимно цигани - тоест занаятите са им се удавали. Някога.

Разплодът им наред с колапса на занаятите и цялата ни индустрия през последните 30 години обаче ги разврати напълно - редно е да заиграе тоягата и да бъдат вкарани в ред, иначе ще ни изядат. Буквално.
Изображение
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Боромире, неведнъж съм изразявал мнението си, че липсата на възпитание, която демонстрираш в почти всяко свое мнение, не е съвместима с нормалния тон във форума. Когато бях на 16 и аз исках да блесна с оригиналност, та да ми "са кефат", но мисля, че вече съм надраснал пубертетския начин начин на мислене и поведение. Може би е време и ти да се разделиш с него? Това го казвам добронамерено - със сигурност по-добронамерено от непредизвиканите обиди, които ръсиш към мен.

Относно модераторстването ми. Ти, Боромире, системно нарушаваш правилата и аз съм един от малкото хора, които ти правят забележка, без да се впечатляват от факта, че си модератор или че си във форума повечко време. Нарушенията, които правиш са 1. обиди към други потребители (в стила на горната към мен) и 2. нарушаване на чл. 3 от правилника на раздел Мнения ("изказвания, призоваващи към насилие, репресии и геноцид над каквито и да било общности"). От както съм във форума, много преди да стана модератор, редовно съм рапортувал обиди на расова основа (особено твърдения тип "евреите са еди-какви-си" и "Хитлер може би не е бил лош човек") и винаги са се предприемали действия. Така че не модерирам по начин особено различен от останалите колеги.

Расизмът като идеология и начин на мислене е отречен от обществото и мнението "циганите/евриете/фламанците/клингоните са по-нисши" е заклеймено като вредно по ред начини. Не виждам защо форумът трябва да го толерира.

Обвиняваш ме, че съм бил "некомпетентен" и "предубеден", защото не толерирам очеизвадните и системни нарушения на правилата, които извършваш. То и в затвора всички казват, че са невинни.

Това е от мен по обидите, които Боромир - напълно непредизвикано, - ми отправи. Сега към темата по същество.

------------------------------------------------------------------------------------------

Подобни тези (като тази над мен и като тази на авторите на темата) показват, че авторите им нямат връзка с реалния свят. Циганите били крадели, били убивали, били живеели на социални помощи... Подкрепа за тези "факти" - никъде. Голи твърдения и предразсъдъци.

В сбит вариант позицията ми по въпроса е такава: японци, французи, немци, ескимоси, папуаси - всички крадат, убиват и мамят, ако могат. Поради некадърността на българските правораздавателни органи в България има по-висока престъпност отколкото в повечето нормални места в Европа. Престъпления се извършват обаче както от българи, така и от цигани. Няма етническа обвързаност в това.

За съжаление нямам време да си изпиша всички аргументи, но ще ви разкажа част от директните си впечатления за циганите.

Една година живях на една пряка от циганска махала. Обикалял съм възможно най-неприветливите улички на махалата по възможно най-мрачните части на денонощието. Не съм бил обиран, бит, изнудван, гонен... нищо. Веднъж ми се случи в една такава уличка да питам закачулен силует "извинете, колко е часът" и да получа отговор "един без петнадесет, ГОСПОДИНЕ".

Имам да кажа още, но няма да стане днес. Най-вероятно и никога няма да стане, защото до утре ще са се насъбрали един куп неадекватни отговори колко "несъстоятелни" са желанията ми за нормален диалог във форума. Тъжно наистина.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
wizard
В началото бе словото

Мнение от wizard »

Всеки може да даде какви ли не примери и случки с цигани. Едни са бити и ограбжвани, други не. Но ето за пореден път ние намираме такива формални поводи като това да се делим на патили си от цигани и на не патили си. Инфинитетът на българите да са разединени е причина за жалкото състояние в което се намираме. Редно е като нация да се стремим към собственото си оцеляване, защото достигнахме до там да мислим за оцеляването си , а не за развитие. Неможе да мислим, че можем да интегрираме циганите при положение, че България няма национална идея за собственото си развитие и просперитет. Кажете как е възможно България да е една от най-плодородните страни в света и много хора да нямат какво да ядат и да стоят безработни, а други да търсят реализация извън България. Защо сме роби в собствената си държава и неможем да се възползваме рационално от богатствата и ? Всичко това е умишлено подтискано и ние въпреки, че го виждаме се отнасяме с нихилизъм. По-лесно е естествено да идеш в чужбина и да слугуваш там на готово и на уреден стандарт на живот. Не сме нищо друго освен народ от слугинажи на западноевропейци и лишени от самочувствие и достойнство хора.
Последно промяна от wizard на 09 Апр 2011, 19:52, променено общо 1 път.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Лордьо,
Предишната кметица на Красна поляна бе един от малкото хора, готови да назоват нещата със собствените им имена. Вероятно затова вече не е кметица. :mrgreen: Та тя каза в една от кабеларките, че в България съществуват достатъчно и категорични полицейски статистики, че престъпленията, извършени от цигани /от дребно джебчийство до убийства, на каквото е посветена тази тема/, са в много пъти повече, отколкото от останалите малцинства, да не говорим за мнозинството. Цитира и точни данни, които навремето силно ме впечатлиха и които явно никога няма да видим публикувани някъде.
Да, всеки етнос, религия, пол, възраст, професия извършват престъпления, но полицейската статистика оборва изцяло твоята иначе напълно политически коректна теза. Просто възприетата политическа коректност принуждава държавните органи да лъжат най-безогледно, а една лъжа повторена хиляда пъти.... :wink:
Сега ти е ред да ме бамнеш. :P
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Абе тая кметица хубаво го е казала, ама имала ли е мозък да се сети ЗАЩО Е ТАКА?
Никой не се съмнява в тия данни, ама никой не може да се сети, да ги обясни на кво се дължи...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Мнение от menina.do.mar »

Kristo написа:да ги обясни на кво се дължи...
На циганския -------, тотална липса на желание за интеграция и -------. Изтрито: откровено дискриминационно изказване в нарушение правилата на форума. ----- Bagatur
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
wizard
В началото бе словото

Мнение от wizard »

работата не е само в това, че циганите извършват престъпления, ами и че те се ползват с твърде голяма толрентност от страна на закона. Ако е обикновен българин ще приложат цялата строгост на закона, докато един циганин ще го разходят до районното и след това ще го пуснат. Няма равнопоставеност пред закона. Днес да се защитиш от циганите при необходимост е безумие, защото веднага не те, ами ти ставаш престъпник. Ако решат да те убият единствения вариант да се спасиш е да бягаш или да се оставиш да те убият просто. Всеки говори за толрентност спрямо циганите,а никой не казва и дума относно правата на българите.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

menina.do.mar написа:
Kristo написа:да ги обясни на кво се дължи...
Нарушение на правилата: изказване, подклаждащо омраза на расова/етническа основа.
Тва може да мине пред електората, ама аз не съм толкоз лесен за убеждаване.

Не и с готови фрази, чути от предавания по СКАТ или от други форумци.

Всяка групичка от обществото, е такава, каквато я направи. А обществото - това сме ние всички.
Престъпниците са такива, заради нас.
Политиците са такива, заради нас.
Циганите са такива, заради нас.

Ама кой да ви го каже? Интеграцията става ОТ ГОРЕ, не от циганите. Не е луд, който яде баницата...
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Хубаво де, ми нали беше "дискусия"? Ай като сте толкоз умни и толкоз много мислите и толкоз ви е ясно къде са причините и откъде и как става интеграцията и прочее, и прочее - защо не се присъединихте към събитието да споделите проникновенията си?

Но иначе да се правите на интересни можете. И понеже вероятно ще се намери някой, дето да обяви, че подобно действие би било загуба на време предвид естеството на дискусията и организаторите й:

1) Въпросът е принципен;
2) Няма неподходяща публика, има зле подготвени оратори.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Добрите оратори и дори най-добрите оратори не могат да променят мисленето на промити мозъци, зазубрили "истини" от вестници, телевизии или болните политически амбиции на знайни и незнайни "патриоти".

Няма що да се ходи на дискусия, като и у форума могат да се кажат 2 приказки, да не говорим, че тази тема я дъвчем не от миналата седмица, а от години.

А те, моля ти се, организират дискусия. Щото тва ще помогне и ще върне убитите хора, нито ще реши проблема с магическа пръчка. Само да го задълбочи най-много. Само като гледам заглавието и ми е ясно, че хората там няма да дискутират как да интегрират ромите, а как да ги избиват с доволни усмивки като от филм на Бъртън.

Смехотворно е, 21век сме и допускаме в нашия модерен университет да се говори за дискриминация и нетолерантност, дори и прикрита зад АДСКИТЕ мотиви, подкрепени със статистика и расистко мислене! Боромирски, тебе не те ли е срам, да ги говориш тия неща? Щото викаш, да ида на дискусията да си дам идеите, що ти не идеш в циганска махала и си кажеш твоите? Понякога не те разбирам, що даваш на 14годишни лапетии да ти пишат от профила и то в такива важни теми. Вземи си смени паролата, бе, човек!
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Кристски, не става дума за промяна на мислене, а за излагане на аргументи. Ако някой е с толкова промит мозък, то той не би имал никаква нужда да ходи и организира дискусии, където все пак има шанс да се появи и противна нему теза.

Аре бе, правист си, тоя факултет има едно съкровище в лицето на Величко Руменчев, толкоз ли не внимаваш в неговите часове - човекът можа да превърне 180 шумни и не особено мотивирани тийнейджъри (мойта специалност в 1 курс) в зяпнала и притихнала от интерес публика за първите 15 минути от първата си лекция и до края на семестъра сме се боричкали за предни места в аудиторията. Магията на киното и реториката...

Иначе аз не си спомням да съм се пазарил с тебе за това кой къде да иде да си излага идеите - просто казах, че като толкова са ви ясни нещата, е редно да се борите за разпространение на вижданията си.

И последно, за милионен път - антицигански дейности и изказвания НЕ МОГАТ да бъдат расистки, защото циганите са от бялата (кавказка) раса. Почнете НАЙ-ПОСЛЕ да ползвате правилна терминология, да му се не види!
Изображение
Заключено

Обратно към “Новини”