[КСК 2011] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО

Мнение от Judas »

Може и техническа да е."Е"-то си е точно до "и"-то.
Аватар
Радослава
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Радослава »

безмислени заяждания според мен :)
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Judas написа:Може и техническа да е."Е"-то си е точно до "и"-то.
Не, не е техническа. :) Благодаря за иронията,
Контекстът на цялото изречение е в преизказно наклонение.
Преизказното наклонение не може да бъде в минало свършено деятелно причастие, защото няма да е преизказно!
Неслучайно подчертах препинателните знаци, с които съм обградил "според теб". Ако някой отново не е съгласен с това, което казах, да ми обясни. Ако обясннието му съвпада с "Адмиративът в българската разговорна реч" на Красимира Алексиева, ще се поуча от грешката си съвсем без да ме е срам! :D
Един съвет: изпадайте в детайли, когато има нужда и можете да се обосновете, а не само за да хабите енергия!
Дори и да имам грешка, което е съвсем възможно да се е случило (не се правя на езиковед), то тя трябва да е от съвсем друго естество (чувствайте се свободни да изпадате в детайли, ако не можете да се аргументирате защо Маргарита Михнева е нагла и нахална поне с един неин репортаж или изказване) :) :) Но по-добре изграждайте навика изобщо да избягвате отношение без достатъчна аргументация, бъдещи журналисти! :wink:
аз не се заяждам, но който не може да се обоснове с факти - търси друго, за което да се хване.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Borisg написа:
Judas написа:Може и техническа да е."Е"-то си е точно до "и"-то.
Не, не е техническа. :) Благодаря за иронията,
Контекстът на цялото изречение е в преизказно наклонение.
Преизказното наклонение не може да бъде в минало свършено деятелно причастие, защото няма да е преизказно!
Неслучайно подчертах препинателните знаци, с които съм обградил "според теб". Ако някой отново не е съгласен с това, което казах, да ми обясни. Ако обясннието му съвпада с "Адмиративът в българската разговорна реч" на Красимира Алексиева, ще се поуча от грешката си съвсем без да ме е срам! :D
Един съвет: изпадайте в детайли, когато има нужда и можете да се обосновете, а не само за да хабите енергия!
Дори и да имам грешка, което е съвсем възможно да се е случило (не се правя на езиковед), то тя трябва да е от съвсем друго естество (чувствайте се свободни да изпадате в детайли, ако не можете да се аргументирате защо Маргарита Михнева е нагла и нахална поне с един неин репортаж или изказване) :) :) Но по-добре изграждайте навика изобщо да избягвате отношение без достатъчна аргументация, бъдещи журналисти! :wink:
аз не се заяждам, но който не може да се обоснове с факти - търси друго, за което да се хване.

Какви са тези наклонения, какви са тези фантастики.Нищо не разбирам, звучи ми като "бла-бла". :lol: През живота си не съм чел по български език, освен в училище.Другото е от книги, списания и вестници.Правописът се учи с четене, ама за запетайките трябва и даскал.
Аватар
marchelle
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от marchelle »

Borisg написа: но който не може да се обоснове с факти - търси друго, за което да се хване.
това си е 100% доказано.в момента ,в който ти свършат аргументите и почваш да човъркаш до последната запетайка,само и само да покажеш,че човека срещу теб греши.
влизам във форума да вида има ли някоя нова информация покрай изпита,а те хората се дърлят за точки и чертички...дразнещо е понякога...както и да е.имате право да си спорите и да изразявате мнения,така че...давайте.
Само да добавя,че в моето училище сме си правили една мини анкета за това кои журналисти харесват другите и се оказа,че народа знае 2-3 имена,от които Карбовски беше измежду тях ,но не защото са добри,а просто защото са известни.

та аз да си задам въпроса...ще мога ли да си видя работата като излязат резултатите и как точно става това?пак ли трябва да се разхождам до Су??
~~~
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Да, можеш да си видиш работата в определените за целта зали, дата и час. Само лично, само с/у документ за самоличност ;)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Ако искаш да я видиш, ще трябва да ходиш до Химическия факултет, но не съм сигурен ... иначе от Интернет май само оценката можеш да си видиш.Ако отидеш до факултета обаче, ще си видиш цялата работа + мотиви за оценката и от двамата проверяващи.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Как пък реши, че се ходи в химическия :shock:
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Judas написа:Ако искаш да я видиш, ще трябва да ходиш до Химическия факултет, но не съм сигурен ... иначе от Интернет май само оценката можеш да си видиш.Ако отидеш до факултета обаче, ще си видиш цялата работа + мотиви за оценката и от двамата проверяващи.
В ректората можете да си проверите работите срешу лична карта.
Влизате, четете си рецензията и грешките и се разписвате на милите лелички. И определено има смисъл да го направите, стига да не сте възпрепятствани, разбира се. :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
marchelle
В началото бе словото

Мнение от marchelle »

точно рецензията ми е най-важна-да знам къде да внимавам за редовния.ще трябва пак да се разхождам до София,ама карай.мерси иначе ;]
~~~
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

_sonrisa_ написа:Как пък реши, че се ходи в химическия :shock:

Може да съм се заблудил, пък и ти с този хипнотизиращ аватар ме объркваш :lol: Сякаш гледаш в душата ми :?
Последно промяна от Judas на 09 Апр 2011, 20:18, променено общо 1 път.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Ами аз, като съм на 300 км от София ...
Аватар
marchelle
В началото бе словото

Мнение от marchelle »

Judas написа:Ами аз, като съм на 300 км от София ...
прав си...Бургас е по-близо ;D;D
~~~
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

А, то вярно имало море за теб :lol: още 100 да сложим
Аватар
martoplayd
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от martoplayd »

А, за кандидатстващите от Варна 500 км, макар че е хубаво да си видя работата май ще пропусна. Надявам се на хубава оценка от сега :D
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”