Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф
Мдааа, аз сега живея с 270 на месец, с една европейска и една университетска стипендия бих докарала една минимална заплата, ама на, тази година ще ми се свие бюджетът.
И аз определено мисля, че ни дължат тия пари, даже малко дават. Наскоро в университета имаше среща с датски студенти и като си говорехме, единия от тях каза, че в Дания, когато си студент, не само ти е безплатно, ами и ти плащат за това, че учиш, все едно си на работа. Така се инвестира в добро образование и кадърни специалисти. Ама няма нужда да ми казвате къде е Дания, къде сме ние... ясно е, че тука и след три века няма как да стане това. Ама поне тия кирливи стотина лева да дават, както трябва.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
RSPAB написа:Ами при положение че сега живея със 100-120лв на месец мисля че една държавна и една европейска ще ми дойдат доста добре!Prudence написа: Да се работи и да се учи е възможно. Повечето ми познати са точно така. Колкото по-малко свободно време имаш, толкова по-добре го организираш. А да разчиташ само на стипендията, ми се струва доста несериозно... Само с тези пари не може да се живее. Дори ако си в Студентски град и ядеш по 1 баничка на ден. Пробвала съм го. Е, няма как да стане
Как живееш с 100-120лв на месец ?!?!?!!
Те и в Австрия плащат, доколкото знам. В общи линии хората си имат социални държави.
Надявам се скоро да дойде време и за европейските.
The names of the future are stamping of impatience.
-
prodavach
- В началото бе словото
- Специалност: Pravo
- Курс: пети
RSPAB написа:ХАХАХА!!! Ами ако няма "мама" и "тати" на какво да разчитам, Господ да ми ги пусне от небето ли!? Или да ударя някой джакпот? Или може би да заеба ученето и да почна да работяprodavach написа:Ако разчиташ на парите от стипендии-лошоооооооо! Това са пари, които не ни се дължат, тъй че няма какво да роптаеш!![]()
-
predator_f
- В началото бе словото
"Уважаеми студенти,
Поради многобройните запитвания кога ще стартира изпълнението на втората фаза на проект „Студентски стипендии и награди”, ви информираме:
Към настоящия момент проектът все още е в етап на оценяване от независими оценители. Реалното изпълнение на проекта и същинската реализация на дейностите може да започне само след положителна оценка от независимата комисия (съгласно изискванията на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”);
Проектът предвижда студентите да получават стипендии и награди от зимния семестър на академичната 2010/2011 г. Ясно е, че семестърът вече приключи, но ще бъдат положени усилия от екипа на проекта през летния семестър да бъдат проведени две кампании, едната от които ще бъде за предходния семестър. Стартът на кампанията и графикът за подаване на документи ще бъдат обявени незабавно както на тази страница, така и на интернет страницата на Министерството на образованието, младежта и науката.
В момента се извършват активно всички подготвителни дейности, което ще ускори изпълнението на проекта след неговото реално стартиране.
Екип на проект „Студентски стипендии и награди” "
Поради многобройните запитвания кога ще стартира изпълнението на втората фаза на проект „Студентски стипендии и награди”, ви информираме:
Към настоящия момент проектът все още е в етап на оценяване от независими оценители. Реалното изпълнение на проекта и същинската реализация на дейностите може да започне само след положителна оценка от независимата комисия (съгласно изискванията на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”);
Проектът предвижда студентите да получават стипендии и награди от зимния семестър на академичната 2010/2011 г. Ясно е, че семестърът вече приключи, но ще бъдат положени усилия от екипа на проекта през летния семестър да бъдат проведени две кампании, едната от които ще бъде за предходния семестър. Стартът на кампанията и графикът за подаване на документи ще бъдат обявени незабавно както на тази страница, така и на интернет страницата на Министерството на образованието, младежта и науката.
В момента се извършват активно всички подготвителни дейности, което ще ускори изпълнението на проекта след неговото реално стартиране.
Екип на проект „Студентски стипендии и награди” "
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Това съобщение не е ли старо?
И наистина, възнамеряват ли скоро да одобрят и пуснат тия евростипендии, защото и този семестър ще приключи вече!?
Аз съм четвърти курс, като завърша сигурно автоматично си губя правото за стипендиите върху тия два семестъра, а съм с успех 6,00.
И наистина, възнамеряват ли скоро да одобрят и пуснат тия евростипендии, защото и този семестър ще приключи вече!?
Аз съм четвърти курс, като завърша сигурно автоматично си губя правото за стипендиите върху тия два семестъра, а съм с успех 6,00.
~ Кътчето ~
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
ако съм 1-ви курс мога ли да кандидатствам за европейска стипендия
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- moya_millost
- В началото бе словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: moya_millost
Но само за летния семестър. 
Публична админстрация, 3 курс 
Академически съвет на СУ: април 2011 - октомври 2011
Студентски съвет на СУ - мандат 2009 - 2011
ФСС на ФФ - мандат 2011 - 2013
ФСС на ФФ - мандат 2009 - 2011
Академически съвет на СУ: април 2011 - октомври 2011
Студентски съвет на СУ - мандат 2009 - 2011
ФСС на ФФ - мандат 2011 - 2013
ФСС на ФФ - мандат 2009 - 2011
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Еми то другият мина 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Но не са изплатени още стипендиите за него. За тях ще се кандидатства едновременно с кандидатстването за стипендиите за летния семестър. Първокурсниците ще могат да кандидатстват само за втората стипендия.
- _sonrisa_
- Флъдзила
С Янислава се разбрахме
- още повече, че тя е кандидатствала за държавните стипендии вече и знае, че за предходния семестър първокурсниците не могат да взимат стипендия
- Anabel_Rose
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Колеги, само едно въпросче - последно колко парички ще са държавните стипендии? 90? 120 лева? и ако тази от 90 става 120 колко се вдигат останалите?
НУПЧЕ, 2 курс
When the mind is strong, there is nothing that can stop you
When the mind is strong, there is nothing that can stop you
-
RSPAB
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни системи и технологии
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
Нашите държавни стипендии са 50лв.Anabel_Rose написа:Колеги, само едно въпросче - последно колко парички ще са държавните стипендии? 90? 120 лева? и ако тази от 90 става 120 колко се вдигат останалите?