[КСК 2011] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
aman
Да живей словото

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО

Мнение от aman »

Не тъпо, ами направо нередно и грозно, ми се струва....... Ама кой ли се интересува от нежните души на чакащите, че да се съобразява с такива ми ти дреболии :cyclopsani:
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

Кое е по-лошо да си сътворил някой бисер за чудо и приказ или да си наблъскал клишета? :D
Аватар
Радослава
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Радослава »

martina_teodorova написа:Не е болка за умиране и да не ни приемат тази година,ще е догодина. Да не ви пука. Аз от сега спирам да се притеснявам. Най-странното при мен е ,че на изпити съм адски спокойна,за миг не трепва нещо в мен,но докато чакам резултатите ,откачам направо :D
и при мен е така не се притеснявай, много ми беше весело преди и по време на изпита, но сега ми едно неспокойно и постоянно проверявам за резултати :D :D
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Кажете повече бесери или дайте линк, че ми стана интересно какво сме писали.
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Нали ти казвам, във вчерашния брой на в. Телеграф
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

Радослава написа:
martina_teodorova написа:Не е болка за умиране и да не ни приемат тази година,ще е догодина. Да не ви пука. Аз от сега спирам да се притеснявам. Най-странното при мен е ,че на изпити съм адски спокойна,за миг не трепва нещо в мен,но докато чакам резултатите ,откачам направо :D
и при мен е така не се притеснявай, много ми беше весело преди и по време на изпита, но сега ми едно неспокойно и постоянно проверявам за резултати :D :D
Аз много искам да уча журналистика или ВО,но дори да ме приемат друга специалност,коренно различна няма да съжалявам. Ще си приема късмета с усмивка. Важното е здраве и забавление да има,то останалото ще се нареди. И аз проверявам,но се старая да гледам в перспектива.Догодина по това време ще съм далеч от мисълта за изпитите :D
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

aman написа:Нали ти казвам, във вчерашния брой на в. Телеграф

Ами, не съм си го купил ...
Аватар
Радослава
В началото бе словото

Мнение от Радослава »

martina_teodorova написа:Аз много искам да уча журналистика или ВО,но дори да ме приемат друга специалност,коренно различна няма да съжалявам. Ще си приема късмета с усмивка. Важното е здраве и забавление да има,то останалото ще се нареди. И аз проверявам,но се старая да гледам в перспектива.Догодина по това време ще съм далеч от мисълта за изпитите :D
Ами то си е така студенти да сме пък ... естествено тези специалности за си приоритет, но все пак в крайна сметка каквото, такова :)
Philip
Пишете, о, братя
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от Philip »

Предлагам да изгледате едно предаване свързано с изпита по журналистика. Участват три кандидат-студентки,които говорят по темата от изпита. http://play.novatv.bg/play/243808/
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Philip написа:Предлагам да изгледате едно предаване свързано с изпита по журналистика. Участват три кандидат-студентки,които говорят по темата от изпита. http://play.novatv.bg/play/243808/

Интересно ще бъде
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

Издирих вестника с триста мъки... въпреки че не е нещо, което си заслужава. За съжаление не съм в нас, където имам скенер и не мога да ви сканирам страницата, но ще ви я препиша дословно.

Статията е половин страничка с една снимка на няколко кандидат-студенти, очакващи темата. Заглавието на статията е: "БИСЕРИ НА БЪДЕЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ: Молът действа лавинообразно на хората", като статията е от Милена ДИМИТРОВА. Върху снимката на кандидатите има надпис в червено: "Той е посеващан от нежния пол на човешкия индивид", а от долу гласи друг: "Мераклиите за за журналисти пишат индивид с "т", снимката пък си е от вестника.

"Мола е често посещаван от нежния пол на човешкия индивид."
Тази неграмотно изписана сентенция е един от бисерите в есетата на мераклийте за журналисти в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Неграмотност
Преди няколко седмици младежите се явиха на кандидатстудентски изпит, на който писаха по темата: "Ах, този мол". Безумните ученически умотворения и лишените от логика изречения шашнаха преподавателката от Факултета по журналистика и масови комуникации Мария Нейкова, която ги публикува на Facebook страницата си. Докато проверявала писмените работи, Нейкова се натъкнала на фрапиращи грешки. Оказало се, че младежите пишат индивид с "т", "въплащавам" вместо "въплъщавам", "впредвид" вместо "в предвид". "Молът действа лавинообразно на хората" е друг бисер, който грее на Facebook профила на преподавателката. Коментарът на нейната колежка Грета Дерменджиева в социалната мрежа пък е, че "четяшите се отчайват лавинообразно".

Втори дом
"Голяма част от живота ни преминава в моловете. Те се превръщат в наш втори дом. Моловете са въплащение на красотата", смята пък друг кандидат-студент. "Днес имайки впредвид времето, в което живеем констатираме, че моловете не са нещо непознато за нас. Нещо повече, от ден на ден, все повече привикваме виждайки ги по улиците. Подминаваме ги, разглеждаме ги, и правим покупките си от тях. Те са потребност страснала се с останалите ни всекидневни нужди, които винаги ни съпътстват", твърди пък друг.
"При добри приходи молът е на печалба, а това следва да бъде, че и държавата е на печалба, което е изгодно за всеки един пълноправен член на държавата", убеден е пък друг кандидат-студент.

Държа да отбележа, че е спазен правописа и пунктоацията от статията, а колкото до нея... Не смятам, че изцепките са изключителни, сякаш драскачите по вестниците не правят никакви грешки, нито пък новинарите и радио водещите...
Интересно, че до този текст има други статии за мечките в Белица, хищните калинки в Добрич и за затворения кюстендилски зоопарк... Но явно по-големи животни са кандидат-журналистите...
Изображение
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

cerbera написа:Тази неграмотно изписана сентенция е един от бисерите в есетата на мераклийте за журналисти в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Неграмотност
Преди няколко седмици младежите се явиха на кандидатстудентски изпит, на който писаха по темата: "Ах, този мол". Безумните ученически умотворения и лишените от логика изречения шашнаха преподавателката от Факултета по журналистика и масови комуникации Мария Нейкова, която ги публикува на Facebook страницата си. Докато проверявала писмените работи, Нейкова се натъкнала на фрапиращи грешки. Оказало се, че младежите пишат индивид с "т", "въплащавам" вместо "въплъщавам", "впредвид" вместо "в предвид". "Молът действа лавинообразно на хората" е друг бисер, който грее на Facebook профила на преподавателката. Коментарът на нейната колежка Грета Дерменджиева в социалната мрежа пък е, че "четяшите се отчайват лавинообразно".

Втори дом
"Голяма част от живота ни преминава в моловете. Те се превръщат в наш втори дом. Моловете са въплащение на красотата", смята пък друг кандидат-студент. "Днес имайки впредвид времето, в което живеем констатираме, че моловете не са нещо непознато за нас. Нещо повече, от ден на ден, все повече привикваме виждайки ги по улиците. Подминаваме ги, разглеждаме ги, и правим покупките си от тях. Те са потребност страснала се с останалите ни всекидневни нужди, които винаги ни съпътстват", твърди пък друг.
"При добри приходи молът е на печалба, а това следва да бъде, че и държавата е на печалба, което е изгодно за всеки един пълноправен член на държавата", убеден е пък друг кандидат-студент.
Изображение
//твоите няма да ги подчертавам, грамотността, така или иначе, не се нарежда в критериите (им) за оценяване (каквото и да говорят;)
Аватар
foreveryours
В началото бе словото
Специалност: още няма

Мнение от foreveryours »

Ахахахаха :)) абе бисери са си... А колкото до грешките на вестникарите, новинарите, водещите и т.н., това, че ги има не значи, че трябва да е така... Но докато са бутани от мама и тати... няма друга възможност, освен да слушаме сричане по телевизията и да гледаме как някой се учи да пише в процеса на работа. Тъжно е. Наистина. :) *** Трите "колежки" при Милен, направо ме разбиха :D:D:D Червената шапчица ?!?! хахахахахаха ........ Охх.. и как си бяха научили урока само... щели да оправят държавата... искали да бъдат журналисти, а на един въпрос не чух адекватен отговор...едно си баба знае- едно си баба бае.. :) а русата девойка направо ме разби с това "ми радвам се" когато нещо казано от обадилите се не й харесаше :D:D:D. Една от госпожите, които се обадиха само бих упрекнала, че им се заяде така грубо.. не знаели, че Бойко Борисов се показвал по телевизиите... Че това от кога е новина :D вече всички свикнахме да го гледаме сутрин, обед, вечер, как поддържа мускули с рязане на ленти. СМЕХ ! :) Нема такава държава. Точка. :)
Последно промяна от foreveryours на 07 Апр 2011, 14:16, променено общо 1 път.
More than yesterday, less than tomorrow... !!
Аватар
Victoria Dragieva
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Мнение от Victoria Dragieva »

Тъкмо гледах ''Часът на Милен Цветков" от дадения линк и какво да ви кажа...толкова съм се ''запалила'' в момента,че не знам дали и едно изречение мога правилно да напиша.Първо,включилите се зрители (повечето) ми ''подпалиха чергата'' - за българите угода няма - хем ревем и се тръшкаме,че младите бягали навън,хем като се появи някоя млада надежда й клъцваме крилата с ''заблудени сте,че оставате/обречени сте в България/тук няма развитие'' ?!?!?????? Хем боли,хем сърби м***а му стара ! /извинявам се за грубия израз/ Второ-сега че розовите очила не са ги свалили,не са-вярно си е.Освен да бъдеш оптимист,трябва и малко реализъм да се вложи.А да казваш,че вярваш в правителството и едва ли не в талъсъми само защото са те показали по телевизията си е просто глупаво.В България не е добре,няма какво да се лъжем просто.Нито те трите,нито вие,нито аз сами ще го оправим,както и нито днес,нито утре.Хайде малко на земята да слезем и тогава да работим заедно.И още едно нещо,което ми направи впечатление в едно клипче точно от деня на изпита /дори в моята зала 272/...едно момиче на изнтервю каза ''...на българската журналистика й липсва прозрачност и знам,че аз мога да я постигна''...С цялото ми уважение,ама ти сама нищо не можеш да направиш.Чудя се кой толкова им вдига самочувствието на тея мои ''колеги'' и все едни заучени фрази бутат навсякъде?!Наивно звучи,иначе е прекрасно да притежаваш такава мотивация.Всичко е възможно,всичко все някога ще се оправи и това трябва да го знаем и трябва да си го повтаряме,също и да работим за каузата,защото спрем ли да искаме-спираме и да се развиваме...повече от ясно е.Извинявам се за острия тон,нищо лично към никого.Усмивки на всички :)
Животът е като детска дрешка - къс и наакан.
Аватар
Victoria Dragieva
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Мнение от Victoria Dragieva »

foreveryours написа:Ахахахаха :)) абе бисери са си... А колкото до грешките на вестникарите, новинарите, водещите и т.н., това, че ги има не значи, че трябва да е така... Но докато са бутани от мама и тати... няма друга възможност, освен да слушаме сричане по телевизията и да гледаме как някой се учи да пише в процеса на работа. Тъжно е. Наистина. :) *** Трите "колежки" при Милен, направо ме разбиха :D:D:D Червената шапчица ?!?! хахахахахаха ........ Охх.. и как си бяха научили урока само... щели да оправят държавата... искали да бъдат журналисти, а на един въпрос не чух адекватен отговор...едно си баба знае- едно си баба бае.. :) а русата девойка направо ме разби с това "ми радвам се" когато нещо казано от обадилите се не й харесаше :D:D:D. Една от госпожите, които се обадиха само бих упрекнала, че им се заяде така грубо.. не знаели, че Бойко Борисов се показвал по телевизиите... Че това от кога е новина :D вече всички свикнахме да го гледаме сутрин, обед, вечер, как поддържа мускули с рязане на ленти. СМЕХ ! :) Нема такава държава. Точка. :)

Охх.. и как си бяха научили урока само... щели да оправят държавата... искали да бъдат журналисти, а на един въпрос не чух адекватен отговор...едно си баба знае- едно си баба бае.. :) а русата девойка направо ме разби с това "ми радвам се" когато нещо казано от обадилите се не й харесаше :D:D:D. --------> Именно,напълно съгласна съм
Животът е като детска дрешка - къс и наакан.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”