[КСК 2011] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Кандидати за Право
Благодаря ви 
Привилегията да си пръв, ражда задължението да водиш!
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Само накратко в увода! Имайте предвид, че отклоненията от темата се наказват доста сурово.
Ем, в такъв случай не трябва да разтягам лукуми за Тервелчо и за събитията покрай 705, 716, 717-718г 
- stefann.
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Нееее, в конкретната тема за IXв. само споменаваш в увода примерно, че преодоляването на вътрешната криза и стабилизирането на държавата при управлението на хан Телериг и хан Кардам създават предпоставки за укрепване и политическо въздигане на България в следващите години... и така, достатъчно е само да направиш кратка връзка с предишния период. 
Благодаря, Стефчо

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Кризата е нещо различно от управлението на Аспарух и Тервел. Ако темата обхваща периода от средата на VIII век + Крум, Омуртаг, Маламир и Пресиян, тогава трябва да се обърне по-голямо внимание на кризата.stefann. написа:Нееее, в конкретната тема за IXв. само споменаваш в увода примерно, че преодоляването на вътрешната криза и стабилизирането на държавата при управлението на хан Телериг и хан Кардам създават предпоставки за укрепване и политическо въздигане на България в следващите години... и така, достатъчно е само да направиш кратка връзка с предишния период.
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Голямо,голямо макс страница, страница и пловинаsvetlio.varna написа:Кризата е нещо различно от управлението на Аспарух и Тервел. Ако темата обхваща периода от средата на VIII век + Крум, Омуртаг, Маламир и Пресиян, тогава трябва да се обърне по-голямо внимание на кризата.stefann. написа:Нееее, в конкретната тема за IXв. само споменаваш в увода примерно, че преодоляването на вътрешната криза и стабилизирането на държавата при управлението на хан Телериг и хан Кардам създават предпоставки за укрепване и политическо въздигане на България в следващите години... и така, достатъчно е само да направиш кратка връзка с предишния период.
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- stefann.
- В началото бе словото
Аз говоря за споменаване в увода, че стабилизирането при Телериг и Кардам е предпоставка за по-нататъшното развитие на държавата при Крум.
Поне в моите теми имаше нещо такова в увода за първа половина на IXв.
А такава тема от средата на VIII век + Крум, Омуртаг, Маламир, Пресиян ми се струва невъзможно голяма като обем.
А такава тема от средата на VIII век + Крум, Омуртаг, Маламир, Пресиян ми се струва невъзможно голяма като обем.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Чак пък невъзможно голяма... колко страници ще пишеш за тая криза. Споменаваш причините, деветте похода на Константин V Копроним и как Тервел му скрил шапката на два пъти и една "битка" на Кардам и то кажи-речи въпросът се е изчерпал.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз за предната тема спрямо Крум, писах 1-2 изречения, колкото да спомена...
И влязох с темата за крум и омуртаг, баш, едно важно правило - не бъркайте годините!
И влязох с темата за крум и омуртаг, баш, едно важно правило - не бъркайте годините!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
christianity
- В началото бе словото
Самата вътрешнополитическа криза от средата на VIII век не е включена в програмата, което ме навежда на мисълта, че няма как да се падне подобна тема.
До колкото знам за кризата трябва да се спомене само накратко в увода на темата за Крум и Омуртаг, но все пак нека по-запознатите да кажат.
До колкото знам за кризата трябва да се спомене само накратко в увода на темата за Крум и Омуртаг, но все пак нека по-запознатите да кажат.
СУ написа:Образуване и укрепване на българската държава (края на VII - средата на IX в.)
Прабългари и славяни през епохата на „Великото преселение на народите" (IV-VII в.). Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел. Териториално разширение и централизация на България през първата половина на IX в.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Естествено, че няма как да се падне подобна тема. Въпросът е, че може да бъде включена в края на темата за Аспарух и Тервел или в началото на темата за Крум - зависи как ще бъде зададена темата.christianity написа:Самата вътрешнополитическа криза от средата на VIII век не е включена в програмата, което ме навежда на мисълта, че няма как да се падне подобна тема.СУ написа:Образуване и укрепване на българската държава (края на VII - средата на IX в.)
Прабългари и славяни през епохата на „Великото преселение на народите" (IV-VII в.). Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел. Териториално разширение и централизация на България през първата половина на IX в.
А какв ще кажете за темата за дейността на Кирило-Методиевите ученици в България
До сега май не се е падала
До сега май не се е падала
дано не се падне и тая година, че я пропускам :д
Хахах, то и аз така
Чела съм я ... НО не бих искала да се падне
Чела съм я ... НО не бих искала да се падне