Преместване, възможно ли е?

Модератори: Pisobella, The_Guide_Of_The_Student

Kensin
В началото бе словото
Специалност: ПУПЧЕ
Курс: първи

Преместване, възможно ли е?

Мнение от Kensin »

Здравейте.

Аз съм първи курс ПУПЧЕ и имам амбиции след първата година да кандидатствам за прехвърляне във Факултета по педагогика специалност "Социални дейности". Проверих зададените допълнителни условия определени от факултетите и установих, че изискванията на съответната специалност са следните:

1. Кандидатите да отговарят на изискванията от Правилника за приемане на
студенти и Правилата за преместване на студенти в Университета;
2. Кандидатите да имат успешно издържан кандидатстудентски изпит или
държавен зрелостен изпит за съответната специалност;
3. Кандидатите да имат минимален успех от следването мн. добър /4.50/.

Отговарям напълно на тези изисквания, дори далеч ще прескоча квотата на минималният успех, но има нещо друго което ме притеснява. Когато проверих общите правила за прехвърляне от една специалност в друга забелязах следното изречение:

"7. Преместените студенти могат да преминат в по-горен курс на обучение само при условие, че имат до три приравнителни изпита."

Въпроса ми е, отговаря ли на това условие прехвърлянето от Предучилищна педагогика с чужд език(ПУПЧЕ) в "Социални дейност", от ФНПП В Педагогическият факултет? И ако не, къде мога въобще да се прехвърля?

Благодаря предварително :)
Аватар
pisika
В началото бе словото
Специалност: ПНУП

Re: Преместване, възможно ли е?

Мнение от pisika »

Можеш да се преместиш от ПУПЧЕ в соц.дейности,но най-вероятно ще почнеш пак от първи курс.Може да ти се признаят някой изпити от сесията ти тази година и съответно да не ги държиш в новата специалност.
Триумф на интелигентния мързел над упорития труд
lnoveva
В началото бе словото
Специалност: неформално образование

Re: Преместване, възможно ли е?

Мнение от lnoveva »

Kensin , аз пък искам да се преместя от неформално образование в пупче , дали ще е възможно , и нивото на езика как е ? /нямам много добро ниво-дали ще се справя?/
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”