[КСК 2011] География (Туризъм)

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Re: Кандидатстване с География (Туризъм)

Мнение от michelle.supertramp »

Някой знае ли дали може да се използват съкращения от рода на ХП (за Хим. промишленост), ХК, ОЦК и тн., защото в темата ми, Химическата промишленост е означена предимно с ХП. Някой беше питал за съкращения от сорта на ДР и други, ама примерно в темата ми за ДУнавската равнина не съществува съкращение ДР, обаче в Хим. Пром. непрекъснато е писано ХП, ХК и всякакви други ,и се чудя дали някъде е позволено това нещо, както ХВП да кажем, а другаде-не. :scratch:
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури
Курс: първи

Мнение от white_cat »

Да и мене ме интересува това за съкращенията :roll: В една от темите ми имаше съкращение - ОПП и се чудих и маях какво е , и не можах да разбера какво означава..извинявам се за невежеството :oops: :oops:
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

ОПП е обща промишлена продукция, да. Благодаря, Мишел! :oops: : )
Последно промяна от Maeve на 02 Апр 2011, 16:36, променено общо 1 път.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Не е ли Обща промишлена продукция?! ;S Иначе и аз се чудех за ОПП, ама забравих да го спомена по-горе. Въпроса си остава де, така че който знае.. да каже.
fabsss
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от fabsss »

според моята учителка когато в началото го напишем цялото наименование и в скоби съкратеното, можем да си използваме съкратеното :)
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Колко страници е желателно да бъде темата,някъде бях чела че от 4 до 6 страници е напълно нормално? Но все пак е важно качеството, а не количеството. :)
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Ти сама си си отговорила на въпроса - "Но все пак е важно качеството, а не количеството." :P
fabsss
В началото бе словото

Мнение от fabsss »

white_cat написа:Колко страници е желателно да бъде темата,някъде бях чела че от 4 до 6 страници е напълно нормално? Но все пак е важно качеството, а не количеството. :)
как от 4 до 6 страници??? :shock: :shock: На мен една тема като ГП или Води ми излиза към 20 страници :o
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от stasinka »

fabsss написа:
white_cat написа:Колко страници е желателно да бъде темата,някъде бях чела че от 4 до 6 страници е напълно нормално? Но все пак е важно качеството, а не количеството. :)
как от 4 до 6 страници??? :shock: :shock: На мен една тема като ГП или Води ми излиза към 20 страници :o
Така е, ама нали знаеш, че на изпита едва ли ще можем да възпроизведем тези 20 страници... при всички положения излиза по-малко ;)
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Нека тогава някои които е минал по този път си даде мнението по въпроса. :P :P
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Не, че е нужно да ми се обясняваш, ама защо ти е да се влияеш по обема. Според мен е важно в темата ти да присъства всичко, което се изисква, пък ти ако можеш и 20 страници напиши за 4 часа. Някои теми са по-дълги, други по-кратки.. ти можеш както да съкращаваш, така и да добавяш. Не смятам, че ако в темата ти присъства всичко необходимо, но пък да кажем е само 6 страници, някой ще ти направи проблем, че е твърде къса. Важно е да е правилна по съдържание

Това поне е моето мнение, де. Ако държиш да знаеш, нека наистина някой да каже. :p
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

хе хе.. Просто попитах за информация,бе хора! Нали ги знам какви са преподавателите ако примерно напишеш 20 страници ще има: Ее каква е тая тема не ми се четат романи с локуми,а пък ако е кратичко и съдържателно: Ее ама защо е само 6 страници примерно... Като нямате какво да кажете, нещо смислено по-темата не пишете,ясно написах че искам да отговори човек,които е минал вече по този път... :shaking2: :monkey:
fabsss
В началото бе словото

Мнение от fabsss »

при мен пък проблемът е,че четейки тези 20 страници от тема (например Води) всичко ми се струва важно и не намирам какво да съкратя :roll: :bounce: Естествено,сигурна съм че на изпита едва ли ще е възможно такъв обем да се достигне... хубаво е наистина някой вече минал през този изпит да си каже мнението..
Между др, и на предварителния и на редовния се теглят 3 теми, нали ??
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

По принцип зависи от темата. Но все пак в 4-6 страници едва ли ще успеете да си развиете въпроса за висока оценка. ;) А и зависи как пишете, не забравяйте :D Относно съкращенията... те ще се сетят кое какво означава, но е желателно като споменавате нещо за първи път да го напишете цялото и веднага след това в скоби слагате съкращението - напр: Горнотракийска низина (ГТН). :)
alenika
В началото бе словото
Специалност: --

Мнение от alenika »

Един въпрос... :roll: В учебника на ОТ разделят химическата промишленост на тежка-органична и неорганична и лека хим.промишленост.А в учебника на СУ е дадена като органична и неорганична химия.И органичната се дели на тежка и лека хим.промишленост.Дадено е така:
1.Неорганична химия-основни производства-киселини,соди,минерални торове и тн..
2.Органична химия-тежка и лека
3.Тежка химия-производство на торове,соди,киселини,нефтопреработка,каучукови изделия и тнт.
3.1.Производство на торове,соди,киселини и др.продукти с неорганичен произход /е нали спада към органичната химия :shock: /
3.2.Нефтохимическа промишленост
4.Лека промишленост-бои,лакове и тн....
Нещо не мога да разбера-ХП не е ли тежка и лека,като тежката се дели на неорганична и органична ,и лека?Или?
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”