Иначе аз писах за Елин Пелин, много благодатна тема. Смея да кажа, че съм доволен, но... ще разберем след 10 дни
Теми Литература 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Теми Литература 1990-2010
Моя приятелка е била в залата, в която е изтеглена темата. Контролната е била за Алеко Константинов, но са я прочели само като автора, без да казват конкретно заглавието.
Иначе аз писах за Елин Пелин, много благодатна тема. Смея да кажа, че съм доволен, но... ще разберем след 10 дни
От Алеко и Елин Пелин - по-добре, че се е паднал Пелин 
Привилегията да си пръв, ражда задължението да водиш!
-
cerbera
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Е, пък що?! "Бай Ганьо" не ми се нрави, но фейлетоните са му божествени на Алеко...

Друго си е Елин Пелинчо

Привилегията да си пръв, ражда задължението да водиш!
-
Deadwing
- В началото бе словото
- Специалност: Право,Дай боже!
Писах за Елин Пелин...Той беше от нещата, които най - малко бях учил като отидох на изпит с 11/14 автора. Излезе ми 11 страници темата, писах супер стегнато,мисля че написах добри увод и теза,изложението можеше да е по - добре,но просто до там ми стигаше познанието. Писах бая подробно за 3 разказа и споменах в 2 странции още 2 + Гераците.Доволен съм от себе си,направих макса за това, което се падна.
Есето колко трябва да е като обем ?
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
- enjkrkhjtrj
- В началото бе словото
Аз също бях в 65-та зала,където се изтегли контролната тема за Алеко.Съобщиха заглавието,но никой не му обърна внимание ,защото повечето вече мислеха как да си структурират темите.rako написа:Моя приятелка е била в залата, в която е изтеглена темата. Контролната е била за Алеко Константинов, но са я прочели само като автора, без да казват конкретно заглавието.
Иначе и аз съм озадачен защо събитието не е отразено в нито една тв медия(доколкото съм гледал)?
По Нова ТВ съобщиха за изпита.А темата за "Разни хора, разни идеали" ли е била?
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
- lindalee
- В началото бе словото
Привет на всички! Имам един въпрос, който ме мъчи. Сега бях на 3-ти на изпит и писах само 3 листа и половина, а бях чела, че под 5 6 листа пишат 2 това вярно ли е ??? Всеки различно ми казва. Знам, че писах малко, но и другите не писаха много. А каква е тази контролна за Алеко за първи път чувам такова нещо
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
По принцип има минимум от 4 листа, предполагам, че твоите 3,5 листа го покриват в общи линии, но да си знаеш, че това е много малко за КСК изпит в СУ.
- lindalee
- В началото бе словото
Първо благодаря за бързия отговор да се надяваме, че ще получа някаква оценка а и писах по вариант 2 мале ми те повечето писаха по 2 листа
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Сега разбираш защо всяка година около 50% от оценките са двойки
- lindalee
- В началото бе словото
е това все пак е пробен предполагам, че нещата на редовния ще са по различни
- stefann.
- В началото бе словото
Аз останах доволен от темата, включих 5 разказа. 10 страници ми излезе, писал съм точно и ясно без излишно разтягане на локуми и повтаряне на едно и също, дано да се хареса на проверяващите. 
Иначе относно обема:
Иначе относно обема:
Препоръчително е кандидатстудентската работа да бъде в обема, определен от предоставения комплект листове (8-10 страници ) с цел дисциплиниране на изложението.
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Елин Пелин и супер лесен за анализ-особено разказите му.Темата е конкретна, но именно лесните неща объркват и подхлъзват кандидат-студентите.Очаквайте резултатите си, не по-рано от 20 дни
Успех
и дано двойките са по-малко тая година
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс