Митко Бербатов
Модератори: ники, Methuselah
Re: Митко Бербатов
Цялата тая сапунена опера около Бербатов напомня на сагите около Ето'о, Роналдиньо и Роналдо към края на договорите им с Барса - добри играчи, много голове, ала-бала. Но някак си нещо не вървеше. И при тримата беше по-скоро някакво недоволство от атмосферата в тима и вселената като цяло (най-гадното нещо в Championship Manager - играч с често случващ се и необясним low morale). При Бербатов е обратният случай - на него явно си му е много добре в Манчестър, ама просто не се явява жизненоважен за отбора.
Пък и човекът е на 30 - няма накъде много да се развива тепърва, амбициите му улягат и сам приказва за "пенсиониране" при дядо Алекс. Докато Рууни и особено Ернандес са още доста млади и жадни за успехи.
Просто лош късмет - нашият се конкурира за титулярно място с Рууни, Оуен (които са важна част от английския нац. тим, ерго - винаги ще имат преимущество, стига Рууни да е във форма и Оуен да спре да се чупи) и Ернандес, когото пък хвалят като някакво чудо и като златното откритие на манчестърци за големиО футбол.
При такава конкуренция за титулярно място Бербатов е губещата страна. Ако някой друг европейски тим предложи сериозна оферта за него, която да избие поне част от парите, вложени в играча, едва ли клубът ще се опита да го задържи. Тъжно, ама факт.
Пък и човекът е на 30 - няма накъде много да се развива тепърва, амбициите му улягат и сам приказва за "пенсиониране" при дядо Алекс. Докато Рууни и особено Ернандес са още доста млади и жадни за успехи.
Просто лош късмет - нашият се конкурира за титулярно място с Рууни, Оуен (които са важна част от английския нац. тим, ерго - винаги ще имат преимущество, стига Рууни да е във форма и Оуен да спре да се чупи) и Ернандес, когото пък хвалят като някакво чудо и като златното откритие на манчестърци за големиО футбол.
При такава конкуренция за титулярно място Бербатов е губещата страна. Ако някой друг европейски тим предложи сериозна оферта за него, която да избие поне част от парите, вложени в играча, едва ли клубът ще се опита да го задържи. Тъжно, ама факт.

Е.. ако Оуен го броят за нещо повече от нашия.. по-добре да се пенсионира

Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Е ти от целия пост за Оуен ще се хванеш...
Той просто няма късмет, горкият. А е невероятен играч - малко са игралите на високо ниво за три от най-големите отбори в света. Пък и е сред най-резултатните и ефективни играчи в английския национален отбор, преди Капело да го изостави напълно и контузиите да го съсипят. Но той и Бербатов са на една възраст (е, Оуен е една година по-голям, май) и визитката му е доста по-солидна, па и не е той легионерът в отбора.
Той просто няма късмет, горкият. А е невероятен играч - малко са игралите на високо ниво за три от най-големите отбори в света. Пък и е сред най-резултатните и ефективни играчи в английския национален отбор, преди Капело да го изостави напълно и контузиите да го съсипят. Но той и Бербатов са на една възраст (е, Оуен е една година по-голям, май) и визитката му е доста по-солидна, па и не е той легионерът в отбора.

Бербатов е класи над Оуен
това може да ти го каже всеки фен на Юнайтед..
Естествено, че ще се хвана за това.. сравнението между двамата е просто смешно.. единия е голмайстор на първенството, другия играе от дъжд на вятър за дубъла ..
Естествено, че ще се хвана за това.. сравнението между двамата е просто смешно.. единия е голмайстор на първенството, другия играе от дъжд на вятър за дубъла ..
Това със сигурност може да ми го каже всеки фен на (ЦДНА и) Юнайтед. Окей, остави го Оуен, той и без това все е контузен.
Но дори и само с Рууни и Ернандес да трябва да се конкурира Бербатов (трима души за две титулярни места), той пак ще е трети. Човекът си има манталитета и функциите на добра резерва. Което не е срамна роля, никак даже. Но дори златните резерви нямат честта отборът им да се върти около тях, а Бербатов, ако и да е голмайстор и прочие, все повече се доближава до статута на резерва.
Но дори и само с Рууни и Ернандес да трябва да се конкурира Бербатов (трима души за две титулярни места), той пак ще е трети. Човекът си има манталитета и функциите на добра резерва. Което не е срамна роля, никак даже. Но дори златните резерви нямат честта отборът им да се върти около тях, а Бербатов, ако и да е голмайстор и прочие, все повече се доближава до статута на резерва.

Абсолютно не съм съгласен с теб .. поне относно Ернандес.. айде за Рууни, когато е във форма е ясно, че ще е титуляр винаги.. но съм абсолютно убеден, че за Фърги, Бербатов и Ернандес са в най-лошия случай(за нашето момче) с еднаква важност.. това че в момента мексиканчето играе повече не значи нищо - тепърва има важни мачове, в които ще се види на кого ще залага повече, в какъв момент и така нататък.. Този сезон нашият хубавец е решил повече мачове от всеки друг играч в отбора.. тия работи ние тука може да ги подминаваме, но там хората не пасат трева 

Точно тия па най-много го мразят.. все пак го изпратиха подобаващоBoromir написа:Това със сигурност може да ми го каже всеки фен на (ЦДНА и) Юнайтед
Последно промяна от Noctis на 03 Апр 2011, 13:21, променено общо 1 път.
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Бербатов чак пък да е с класи над Оуен... Не мисля, че може да има база за сравнение.
На Оуен кариерата се разви много по-бързо, отколкото на Митко.
Докато на 21 англичанинът вече беше спечелил Златната топка и беше в пика на кариерата си, наш Бербо още търчеше по родните ливади, че и феновете на ЦСКА го псуваха като каруцари за пропуските му.
На Оуен кариерата се разви много по-бързо, отколкото на Митко.
Докато на 21 англичанинът вече беше спечелил Златната топка и беше в пика на кариерата си, наш Бербо още търчеше по родните ливади, че и феновете на ЦСКА го псуваха като каруцари за пропуските му.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Мда и Оуен залезе толкова отдавна, колкото и Митко почна да се изкачва по стълбичката на славата..
Докато за Оуен вече има оферти от Брентфорд.. нашия има качествата да играе във всеки отбор по света.. дори и в мадридското изчадие, което вчера успя да съсипе уникалния рекорд на Моу

Докато за Оуен вече има оферти от Брентфорд.. нашия има качествата да играе във всеки отбор по света.. дори и в мадридското изчадие, което вчера успя да съсипе уникалния рекорд на Моу
От зор да ме апострофираш изпускаш същността на поста ми. Нейсе, свикнал съм. Но ще го потретя - Бербатов не е млад футболист, няма накъде да се развива, пикът му е достигнат. Ернандес е 8 години по-млад - това е половин футболен живот. Нормално е да той да бъде предпочитан, за да се развива и обиграва. Той е по-адекватната инвестиция за отбора и за неговото бъдеще - Бербатов я издаяни още сезон-два на пълни обороти, я не. Е, може и да бъркам свирепо и да играе до 45-годишна възраст, вкарвайки всеки сезон по 20+ гола, но малко ме съмнява. Този сезон и спорадичните експлозии на добра форма са лебедова песен за мене.
А Оуен - ми той игра и направи добър сезон в "мадридското изчадие", преди това беше голмайстор 69 сезона поред в Ливърпул, след това носеше и Нюкасъл на гърба си. Имаше и добри игри в Манчестър, преди пак да се почне с контузиите. Некоректно е да се сравняват двамата, особено на база "класа", та затуй спри да го правиш.
А Оуен - ми той игра и направи добър сезон в "мадридското изчадие", преди това беше голмайстор 69 сезона поред в Ливърпул, след това носеше и Нюкасъл на гърба си. Имаше и добри игри в Манчестър, преди пак да се почне с контузиите. Некоректно е да се сравняват двамата, особено на база "класа", та затуй спри да го правиш.

- menina.do.mar
- Плиний Стари
А, какъв "добър сезон" е направил в Реал? Те го пускаха толкова рядко в игра и той толкова скоропостижно се върна на Острова, че сигурно не е имал време да разгледа Мадрид и околностите му.
Оуен беше играч от световна класа единствено в Ливърпул, навсякъде другаде изпълняваше някакви запълващи функции.
Оуен беше играч от световна класа единствено в Ливърпул, навсякъде другаде изпълняваше някакви запълващи функции.
Не мога да ти хвана времето, за което говориш .. за Оуен говорим в минало време.. за Ернандес говорим в бъдеще време.. а на нашия дори настоящето не му признаваме
Този сезон Юнайтед ще стане шампион и този път заслугата е почти изцяло на нашето момче.. когато всички други не знаеха от кой ъгъл да ритнат топката .. нашият носеше тима на гърба си.. Сега повечето са в прилична форма.. без геройски контузения Оуен разбира се .. но какво трябва да се случи, за да тръгне играта на Юнайтед ? Случва се за прекалено голям брой пъти вече, за да го наречем съвпадение..
Е, къде не го признавам настоящето? Аз си казвам мнението, че при така създаващата се ситуация в отбора Бербатов (ако ще и 100 гола да вкара) излиза в губеща позиция в дългосрочен план и ще трябва да се прости с титулярното си място заради по-младите нападатели. Което е естествен ход на нещата - златна резерва с решителни голове/пасове, но все пак резерва. Точно както се отказа от националния отбор, за да "даде път на младите", сега малко по малко "го отказват" от титулярния тим за сметка на по-млади играчи.

То и Меси няма да е вечен.. но според мен Бербо ще играе поне още 2 години в Юнайтед.. с игрите си напоследък си е заслужил нов договор.. Юнайтед има нужда от него 
- menina.do.mar
- Плиний Стари
Е, да, ама Меси е на 23-24, той вече е на върха, а освен това има предостатъчно време да постига още и още във футбола. За Бербо времето изтича и той има не повече от 1-2 сезона пред себе си. В днешния футбол всичко се развива мълниеносно, постоянно изгряват разни 17-18-годишни таланти, които грандовете гледат да прилапат, никой няма да чака 30-годишен футболист да се развива занапред.
Все пак желая всичко хубаво на Митко, българин е, а и знам колко силно беше желанието му да играе в Юнайтед.
Все пак желая всичко хубаво на Митко, българин е, а и знам колко силно беше желанието му да играе в Юнайтед.
Тц тц... давайте да го погребваме докато не се е вмирисал
Митака няма накъде да се развива.. той си е идеален и си върши работата в ЮНайтед за разлика от друга купчина футболисти, чиито имена тактично няма да споменавам

Митака няма накъде да се развива.. той си е идеален и си върши работата в ЮНайтед за разлика от друга купчина футболисти, чиито имена тактично няма да споменавам