Кандидатстване Медицина

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
hohoboho
В началото бе словото

Кандидатстване Медицина

Мнение от hohoboho »

Добър ден,понеже в сайта на СУ не намерих инфо как се кандидатства Медицина в СУ,всички колонки ми излизат празни,пиша тук
Дойде ми акъла чак сега в 11 клас да кандидатствам медицина,по биология съм много добре,но по химия ми куцат оценките през годините 3ки и 4ки,a много искам медицина.Въпроса ми е е как се влиза по какво са изпитите има ли курсове и т.н.

Благодаря предварително
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Re: Кандидатстване Медицина

Мнение от thegirl »

Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
S.Dobrev
В началото бе словото

Мнение от S.Dobrev »

Привет :) Интересува ме, дали на изпита по химия ще ни бъдат предоставени периодични системи или е забранено тяхното ползване ?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

На всеки кандидат-студент по време на изпита ще се предоставят помощни материали (периодична таблица, таблица за разтворимост, ред на относителна активност и ред на електроотрицателност), ако са необходими за решаване на изпитното задание. :wink:

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... iti/himiya
cupoftea
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от cupoftea »

Добър ден,понеже в сайта на СУ не намерих инфо как се кандидатства Медицина в СУ,всички колонки ми излизат празни,пиша тук
Дойде ми акъла чак сега в 11 клас да кандидатствам медицина,по биология съм много добре,но по химия ми куцат оценките през годините 3ки и 4ки,a много искам медицина.Въпроса ми е е как се влиза по какво са изпитите има ли курсове и т.н.

Благодаря предварително
Аз бих те посъветвала да започнеш да учиш химията от сега. Аз я учих 2 години и смятам, че ако бях учила по-малко време, нямаше да смогна. Тъй като оценките ти са ниски, имаш 2 възможности - едната е да отидеш на повишителни изпити, а другата - да отидеш на матура по химия. Ако отидеш на матура по химия се взима оценката от нея, а не оценките от годините. Ако се подготвиш добре за изпитите, няма да имаш проблеми нито с повишителните, нито с матурата. Ако имаш още въпроси, не се притеснявай да питаш.
Успех :)
hohoboho
В началото бе словото

Мнение от hohoboho »

Благодаря,значи ще я уча а повишителните зависят от учителя нали?Тоест ако реши може да не ми даде повишителен или?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Говори с учителя, също така не е повишителен, както е известен между повечето, а е изпит за промяна на оценката. Т.е. пише ти се оценката от изпита, дори да е по-ниска от сегашната, така че внимавай какво ще решиш.
cupoftea
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от cupoftea »

hohoboho написа:Благодаря,значи ще я уча а повишителните зависят от учителя нали?Тоест ако реши може да не ми даде повишителен или?
Ами да. И наистина е изпит за промяна на оценката, а не повишителен. Но например в моята гимназия на повишителните се писаха само шестици. А и ако се готвиш за изпит, няма да имаш проблем с материала за осми и девети клас, все си мисля. :)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”