[КСК 2011] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО

Мнение от martina_teodorova »

Споко хора,няма как на 17-ти да е затворен. Имам рожден ден все пак :D :D :D Какъв късмет само,на рождения ми ден да имам изпит по история :D :D :D
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Мнение от martina_teodorova »

яворов написа:вече като че ли темите за писане се поизчерпаха,затова мисля нови ;д Каква е мотивацията ви да учите журналистика?(65стая,хаха)
Искам да уча журналистика или ВО,защото винаги желанието ми е било да работя с хора. Обичам да пиша,обичам динамиката и работата в екип. Искрено се надявам да ме приемат ВО или журналистика,защото ще ми се предостави възможност да карам магистратура в чужбина,а това е най-голямото ми желание. Но се моля да съм изкарала прилична оценка,защото за мен тя е показна и,ако съм изкарала 2 или 3 (не дай си боже) едва ли ще се отида на редовен изпит. Всичко е късмет
Аватар
amorphis
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от amorphis »

martina_teodorova написа: Искам да уча журналистика или ВО,защото винаги желанието ми е било да работя с хора. Обичам да пиша,обичам динамиката и работата в екип. Искрено се надявам да ме приемат ВО или журналистика,защото ще ми се предостави възможност да карам магистратура в чужбина,а това е най-голямото ми желание. Но се моля да съм изкарала прилична оценка,защото за мен тя е показна и,ако съм изкарала 2 или 3 (не дай си боже) едва ли ще се отида на редовен изпит. Всичко е късмет

Не е така, проверяващите по тази тема може да не ти харесат становището което си заела в "есето", но на редовният може да имаш 6,00 не трябва да се отказваш от първият път бори се до край ... иначе ...
Errando discimus !
stelsss
В началото бе словото

Мнение от stelsss »

kori написа:Мотивацията е, че родната журналистика е високо грамотна, за професията има обществено уважение и никой не те залива с киселина. Също така има безброй работни места с високо заплащане, които само чакат да идеш и да ги заемеш! Кой знае, може би си следващия Юксел?

Бъдете сериозни, единствените причини някой да иска да учи това са а) защото е много объркан, понеже може да учи това, архитектура, ботаника и икономика, но още се чуди какво да прави с живота си и/или б) защото си мисли, че това е най-лесният и евтин начин да се вземе съвсем истинска чисто нова диплома за висше образование от СУ (и е прав).
или в) защото смята, че това е професиятя, която дава достатъчно свобода за изразяване и възможност нещата в държавицата ни да бъдат променени, защото хората, обичащи да пишат и да не си мълчат, могат да изкарват прехраната си, като правят нещо което харесват и куп подобни (непосредствени) мотивации ;):)
Аватар
Ambrosio`
Паисий
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Ambrosio` »

martina_teodorova написа:Но се моля да съм изкарала прилична оценка,защото за мен тя е показна и,ако съм изкарала 2 или 3 (не дай си боже) едва ли ще се отида на редовен изпит.
Не прави тази грешка, дори и да имаш ниска оценка на първия изпит не си прави прибързани заключения за цялостното ти представяне.
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
tina~
В началото бе словото

Мнение от tina~ »

Ambrosio` написа:
martina_teodorova написа:Но се моля да съм изкарала прилична оценка,защото за мен тя е показна и,ако съм изкарала 2 или 3 (не дай си боже) едва ли ще се отида на редовен изпит.
Не прави тази грешка, дори и да имаш ниска оценка на първия изпит не си прави прибързани заключения за цялостното ти представяне.
Правилно!
Ако темата беше друга, приетите щяха да са доста различни от тези, които ще влязат сега. Вярно, че по принцип който си го може, си го може, но едни са се развихрили за мола, други щяха да се развихраят за интернет.
Не казвам дали е вярно или не, но се носят слухове, че проверяващите ще оценяват с една идея по-ниско работите от предварителните изпити, за да се явят хората и на редовните(още поне 30 лв. на калпак).
яворов
В началото бе словото
Специалност: журналистика

Мнение от яворов »

не искам да ставам Юксел хахахах;д, по-скоро Коритаров и Милен ;д;д;д
,иначе просто журналистиката е както каза Мартина,повече от професия. Тя е и призвание , и хоби дори..
ПП. Темата беше прекалено комерсиална и не отиваше на цялата визия и мисия на и за университета,според мен.
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

Албенна (двойното "н" е поради стилистични причини) Вулева и Венета Райкова, ха-ха, първата скоро ще превзема пак ефира, са идолките на младите журналистки.
Милен Цветков като водеше сутрешния блок по Нова ТВ бе много добро предаването, но след това нито тоя Вито, нито сегашния могат да ме задържат пред телевизора.
Големи водещи, голямо нещо... Чувал съм, че тези, които са могли да пишат отиват във вестниците, а които могат да говорят - в радиото, следователно в телевизията отиват тия, дето нито могат да говорят, нито да пишат...

И изведнъж стана много тихо, явно повечето пътуват в момента...
Изображение
Аватар
Радослава
В началото бе словото

Мнение от Радослава »

неее аз бях на репетиция, а иначе пътувам утре :D
Аватар
Miss_Hide
В началото бе словото

Мнение от Miss_Hide »

Искам резултати вече :(

още кой знае колко време ще чакаме..
tina~
В началото бе словото

Мнение от tina~ »

Не е за вярване, но резултатите са готови!
http://www.prikachi.com/images/386/3165386b.jpg
Аватар
Miss_Hide
В началото бе словото

Мнение от Miss_Hide »

tina~ написа:Не е за вярване, но резултатите са готови!

ах, тиии :)
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

Радослава написа:неее аз бях на репетиция, а иначе пътувам утре :D
Какво репитира, нещо ново и интересно (хоро, танц)? :bounce: :bounce: :bounce:

Добре, че внесе малко веселие, че от притеснение и гризене на нокти вече изпокукуригахме всичките... Аз да се похваля, че току-що свърших... с Ботев... :bounce: :bounce: :bounce:
Изображение
Аватар
Радослава
В началото бе словото

Мнение от Радослава »

cerbera написа:Какво репитира, нещо ново и интересно (хоро, танц)? :bounce: :bounce: :bounce:
ами да ти кажа не беше особено репетиране, защото така леко закъснях, пък и днес никой не беше така настроен за танци и нищо не се получаваше, хореографа се ядоса и каза: "айде утре всички да са в ред и ще играете всичко от до днес като не ви се играе и не искам никакви отъствия" и тогава му съобщих, че утре ме няма :D
за малко да се вържа, а иначе да се похваля, че никой не ме е излъгал днес и аз не съм лъгала де :D
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

Във форуму някой си прави шегички, първоаприлски естествено... Като влязох в темата последният коментар е от Радослава, но като си в основния раздел за КСК 2011, гледаш, че в тая тема е писал последно авалсодаР... Обърнати са ни имената ;Ддд
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”