Кандидатстване за медицинска сестра и акушерка в СУ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
nadiamm
- В началото бе словото
Кандидатстване за медицинска сестра и акушерка в СУ
Зравейте ще кандидатсвам отново за медицинска сестра, но този път искам да е в СУ кажете ми какъв е изпита. Защото в книжката не е обяснено както трябва: дали е само тест, дали е тема или е и двете. Благодаря ви предварително!!!
- dqvolito
- От дъжд на вятър
- Специалност: медицина
- Курс: първи
Re: Кандидатстване за медицинска сестра и акушерка в СУ
В МФ на СУ не се обучават акушерки. Балообразуваща може да е оценката по химия или биология от матурата или може да кандидатствате с изпит по химия и биология .... Изпита по биология е развиване на тема и тест, а по химия са 4 задачи и тест. Тази година ще се приемат 30 човека. Обучението в МФ е много добро и се провежда в болница "Лозенец" (правителствена болница). Успех, Ви, пожелавам. Ако имате нужда от допълнителна информация питайте или заповядайте на 17.03.2011г. в МФ на ден на отворените врати 
"Всичко в умерени количества е полезно" - Хипократ 
МЕДИЦИНА - Медицински факултет към СУ
Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts
Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts
-
nadiamm
- В началото бе словото
Оф....а защо само в СУ е така... в другите МУ-та е само тестче.... Много е ужасно това. Кое от двете повече дава тежест на оценката? Да знам на кое да наблегна...и как са вървели минималните балове за кандидатстване за мед сестра? За да знам горе-долу как стоят нещата. Благодаря ти предварително дяволито.
- dqvolito
- От дъжд на вятър
- Специалност: медицина
- Курс: първи
Ами да Ви кажа и аз това питах скоро... защото този изпит е тежък ... с него се кандидатства и за медицина, което и според мен е малко алогично, но ми казаха, че е трудно да се направи отделен изпит само за тази специалност ... все пак това е университет, много голям , предлагащ много специалности и ако за всяка се прави по отделно изпит .... ще е много трудно, докато в другите университети те имат 5-6 специалности ... информация за 17 ще излезе в сайта на СУ...nadiamm написа:Оф....а защо само в СУ е така... в другите МУ-та е само тестче.... Много е ужасно това. Кое от двете повече дава тежест на оценката? Да знам на кое да наблегна...и как са вървели минималните балове за кандидатстване за мед сестра? За да знам горе-долу как стоят нещата. Благодаря ти предварително дяволито.
Няма такова нещо едното да тежи повече от другото.... става дума за изпитите по биология и химия, но според мен по-добре е да си се готвиш по биология, защото после ще ти трябва повече... Успех
Информация за Медицински факултет към СУ!
ПЪРВО КЛАСИРАНЕ:
МЕДИЦИНА
Мъже
максимален бал:35.50
минимален бал:33.50
Жени
максимален бал:36.00
минимален бал:34.76
МЕДИЦИНСКА СЕСТРА
Мъже
минимален бал:22.76
Жени
минимален бал:26.25
ВТОРО КЛАСИРАНЕ:
МЕДИЦИНА
Мъже
максимален бал:33.26
минимален бал:30.00
Жени
максимален бал:34.74
минимален бал:33.50
"Всичко в умерени количества е полезно" - Хипократ 
-
nadiamm
- В началото бе словото
Благодаря ти много!!! Значи изпита е тест и тема.... значи просто трябва да се готвя много повече. Иначе имах предвид темата или теста на изпита по биология тежи повече. Иначе аз се записах за изпит по биология. Бих искала д ате попитам сигурно проверяващите са доста стриктни засхтото все пак с този изпит влизат и хора за медицина.... мен това ме притеснява че може да искат повече засхтото с този изпит се кандидатства и за медицина...
Тестът е с тежест 40 процента, а темата - с 60. Освен това не е чак толкова стриктно. Просто темата ти трябва да е разказана логично и без да има изцепки. Например миналата година на предварителния изпит се падна тема, включваща транскрипция и транслация. Аз не я бях преговаряла и я бях учила малко. Писах неща, които се знаят, как се казва, от обща култура и изкарах 4.88. Така че не се стряскай, готви се усърдно и успех да изпита.nadiamm написа:Благодаря ти много!!! Значи изпита е тест и тема.... значи просто трябва да се готвя много повече. Иначе имах предвид темата или теста на изпита по биология тежи повече. Иначе аз се записах за изпит по биология. Бих искала д ате попитам сигурно проверяващите са доста стриктни засхтото все пак с този изпит влизат и хора за медицина.... мен това ме притеснява че може да искат повече засхтото с този изпит се кандидатства и за медицина...
-
nadiamm
- В началото бе словото
Благодаря ти много. Много се радвам че не изисткват да е параграф по параграф. А обикновено къде се провежда изпита, в коя сграда?
Ами различно е. Миналата година всичките ми четири изпита бяха в ректората, но мои съученици са ходили на изпити в биологическия, химическия, физическия факултет. Известно време преди изпитите ще излезне разпределението по зали.nadiamm написа:Благодаря ти много. Много се радвам че не изисткват да е параграф по параграф. А обикновено къде се провежда изпита, в коя сграда?
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
- Курс: втори
Е как така мъже Медицинска сестра. Няма ли медицински брат?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
И медицински братовчед
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
това не е ли фелдшер