[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Re: [КСК 2011] История

Мнение от martina_teodorova »

anichkata написа:Хора, можете ли да ми кажете в темата за Априлското въстание текстът за хода на въстанието в 4 революционен окръг горе долу колко трябва да е като обем? Аз уча в образователните технологии и ми се струва прекалено сложен и подробен текстът за тази точка... Някой, ако има опит с тази тема, моля да сподели :)
Образователните технологии не могат да те научат на техниките на историята. Не обясняват как да направиш логически връзки,как да обосновиш тезата си. Учат те на гола фактология,без изводи и есеистични части,от които да лични,че кандидат-студентът има историческо мислене и да впечатли проверяващоте. Не твърдя,че аз притежавам тези умения,но те наистина са необходими. Опитай се максимално да синтезираш информацията. Научи годините и важните събития и прави изводи.
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от Lithium »

martina_teodorova написа:
anichkata написа:Хора, можете ли да ми кажете в темата за Априлското въстание текстът за хода на въстанието в 4 революционен окръг горе долу колко трябва да е като обем? Аз уча в образователните технологии и ми се струва прекалено сложен и подробен текстът за тази точка... Някой, ако има опит с тази тема, моля да сподели :)
Образователните технологии не могат да те научат на техниките на историята. Не обясняват как да направиш логически връзки,как да обосновиш тезата си. Учат те на гола фактология,без изводи и есеистични части,от които да лични,че кандидат-студентът има историческо мислене и да впечатли проверяващоте. Не твърдя,че аз притежавам тези умения,но те наистина са необходими. Опитай се максимално да синтезираш информацията. Научи годините и важните събития и прави изводи.
Мхм, грешно мнение, много грешно. Все пак и да ходиш на уроци, няма да ти изкарат оценката, малко труд трябва. Образователни технологии са най-добрите, но и там не става само със седене

А иначе :mrgreen:
martina_teodorova написа:Коя тема ще се падне според вас?
Априлско и Паисий и Софроний
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Две теми от Възраждане няма да се паднат. Едната ще е от Средновековието(Християнизацията според мен) и да Априлското ще е добре дошло
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър

Мнение от Lithium »

martina_teodorova написа:Две теми от Възраждане няма да се паднат. Едната ще е от Средновековието(Християнизацията според мен) и да Априлското ще е добре дошло
Не съм казала и двете, но едната 100%, време е за това Априлско, аз толкова го исках :mrgreen: . От Средновековие залагам на Аспарух
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
martina_teodorova
Пишете, о, братя

Аз почвам да бая и да правя магия да се падне Априлското :D :D :D
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Бай и за ВСВ и Култура и религии, тогава ще се наблюдават 95% двойки. :lol: :lol:
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Видях, че се заговори за Образователните технологии... Аз не посещавам тази школа, но имам наблюдения и поле за съпоставка. Информацията, която там се дава в тези учебници е твърде подробна, мн трудно може да се синтезира а още по-трудно да се научи. Там където ходя информацията е дадена под формата на план-тезис с всички необходими факти, включени в темата за да няма пропускане на факти (кандидат-студенти сме, не докторанти) ;) От друга страна вс е строго индивидуално - едни обичат да учат готови теми, разделени на абзаци, други се кефят на планчета по точки и запетайки ;) Колкото до изпита - 1 тема Средновековие и 1 Възраждане, като на Средновековието режат с една идея повече :)

Също така както написа martina_todorova е много важна техниката на анализиране и извеждане на изводи към конкретни събития. Дори една тема да е бедна от към фактология, но стабилно анализирана и най-важните факти да са представени с качествени и правилни изводи се котира доста по-добре от назубрена на вода песничка от дати и имена на жени на императори ;)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
alice.
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от alice. »

Ами всъщност в Образователни от основно значение е какъв преподавател ще ти се падне. Информацията в учебниците наистина е прекалено обемна, но това е така, тъй като с тея учебници подготвят и хора за УНСС.
Та, госпожата ти казва коя точка се включва за СУ, коя не се, синтезира ти информацията, дава ти обстоен план. Имат добра система и в сайта, където качват разни помощни таблици и допълнителни обяснения. Но пък от друга страна специално моята преподавателка си приключва с предаването на урока и нито изпитва, нито прави пробни изпити, което за мен е от най-голямо значение - да има кой да те юрка и тормози, за да седнеш и да си научиш, ако нямаш достатъчната воля. Решаваме разни тестчета, де, но никой не сяда да си прочете нещата и да си ги направи сам.
Друг е въпроса, че и по литература, където след всеки автор правим поне по един пробен изпит, има хора, които сядат в стаята и почват да преписват дословно темата.. Но заблудата, че са научили нещо, си е за тяхна сметка..
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър

Мнение от Lithium »

alice. написа:Ами всъщност в Образователни от основно значение е какъв преподавател ще ти се падне. Информацията в учебниците наистина е прекалено обемна, но това е така, тъй като с тея учебници подготвят и хора за УНСС.
Та, госпожата ти казва коя точка се включва за СУ, коя не се, синтезира ти информацията, дава ти обстоен план. Имат добра система и в сайта, където качват разни помощни таблици и допълнителни обяснения. Но пък от друга страна специално моята преподавателка си приключва с предаването на урока и нито изпитва, нито прави пробни изпити, което за мен е от най-голямо значение - да има кой да те юрка и тормози, за да седнеш и да си научиш, ако нямаш достатъчната воля. Решаваме разни тестчета, де, но никой не сяда да си прочете нещата и да си ги направи сам.
Друг е въпроса, че и по литература, където след всеки автор правим поне по един пробен изпит, има хора, които сядат в стаята и почват да преписват дословно темата.. Но заблудата, че са научили нещо, си е за тяхна сметка..
Ми, мен ме изпитваха всяка седмица. Останах доволна от начина на преподаване
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
alice.
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от alice. »

Да де, затова казвам, че си зависи от учителя, просто всички имат различен подход на преподаване. Иначе и аз съм доволна като цяло.
Аватар
stefann.
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от stefann. »

Аз не мисля, че това, че информацията в ОТ е много подробна е лошо. Според мен целта на темата е да покажеш колкото се може повече знания и това определно ще повлияе на проверяващия. :)
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Не е лошо :) Ако можеш да научиш цялото това количество информация :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Ето кратко резюме на изискуемия материал под формата на видео --> http://vbox7.com/play:a1f86e50&al=1&vid=12287
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

една колежка ми спомена за някакви книжки на Университета с разработени теми по история - били достатъчни, за да се изкара много добра оценка. Вярно ли е това?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Ако говориш за това:
Изображение
Все хубави работи съм слушал за тая книжка, но не съм я отварял :)
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”