СУ ще затвори врати!!!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
christianity
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: СУ ще затвори врати!!!

Мнение от christianity »

Това означава ли, че предварителните отпадат ?
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология
Курс: втори

Мнение от streetdog »

O|OeHukc написа:Браво колеги, браво...
Факт е, че Ботаническата градина вас не ви засяга, но хайде попитайте някой свой приятел от Биологически факултет?
И аз искам да ходя на лекции, и аз искам да продължа да уча, но моментната ситуация изисква ние да заемем позиция, относно грубата намеса върху университетския сграден фонд. Ботаническата градина е построена и стопанисвана от СУ в продължение на 55 години. Сградата винаги се е ползвала по предназначение!
Днес се жалвате как давате пари на този университет, пък той затваря врати, заради една градина. Как бихте погледнали студенти от биологическия факултет след подобно изказване. Колкото и ляво да звучи, въпросът тук изисква ние да сме солидарни, защото днес е Ботаническата градина, утре ще бъде сградата на някой факултет! Това чисто и просто трябва да го приемем, ако не застанем с твърда позиция против отнемането на градината в Балчик.
Днес взимат градината, утре университета, затварят го, ректора в затвора за корупция и всички са доволни, че едно пропаднало учебно заведение няма да продължи да съществува. И да, това е добре за бъдещите студенти, защото няма като мен примерно да си губят 4 години от живота с простотии, абсолютно неадекватни на фона на европейското образование и дори на пазара на труда.

Иначе по темата - моето мнение е, че градината не се стопанисва добре от университета. До колкото знам, но нека юристите се изкажат, градината е от национално значение и държавата може да иска да я стопанисва без проблеми. Вече дали ще го прави по-добре не е много ясно(даже по-скоро е ясно, че няма). Обаче идеята за подобен шантаж от страна на университета ми се струва прекалено късна и доста безпредметна
Изображение
Аватар
iodine
Драскач
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от iodine »

Градината я искат да я дадат на някой бизнесмен с дълбоки джобове, вероятно.

Пък аз искам поне 1 седмица ваканция :lol:
В името на потока! Втория!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Иво, много бързаш и много лесно съдиш. Аз лично не съм изказала никакво становище по въпроса с отнемането на градината, за да можеш ти да правиш каквито и да е изводи относно моето мнение по въпроса.

Изказането ми мнение е ни повече, ни по-малко от вече написаното. Когато аз имам задължения към университета и ги изпълнявам, очаквам той да изпълнява своите към мен. Разбирам СУ да имаше належаща причина да затвори врати, но той няма, вместо това използва спокойствието сред студентите като разменна монета, за да получи това, което иска. Перфектно знаят, че ако затворят университета, студентите ще вдигнат олелия до небесата и градината пак ще се окаже под тяхното ръководство.

Е, аз не одобрявам този метод на действие. Искат си градината - ок - могат да измислят куп по-интелигентни и ефективни начини как това да се случи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

christianity написа:Това означава ли, че предварителните отпадат ?
Не.
Facebook
Изображение
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Убеден съм, че няма човек или институция, които да стопанисват по-зле активите си от Софийски университет...
:JC_spliff:
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

WeeDichou написа:Убеден съм, че няма човек или институция, които да стопанисват по-зле активите си от Софийски университет...
Повече от вярно :blackeye:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
vdimiter
В началото бе словото
Специалност: Политология; Икономика
Курс: друг

Мнение от vdimiter »

johndaniels написа:Най-учтиво те моля, ако си присъствал на факултетен съвет, където се е обсъждало това затваряне, да ни "просветлиш" какво е ставало.
За съжаление нямам никаква допълнителна информация и за мен самия това беше неочаквана новина. Във вторник с няколко колеги от ФСС на ФФ бяхме на среща с декана на факултета доц. Димчев, който ни напомни, че в сряда ще се проведе заседание на АС на СУ, но той дори не загатна да знае за подобен дневен ред пред нас, тъй като и темата на разговора беше съвсем друга.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Вече го има официално и на сайта на СУ - http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... _vet_na_su
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Нов триумф на малоумщината в този университет.Видите ли, щом нещо на нас не ни харесва, айде бойкот и протести.Ами айде, полицаите като искат по-високи заплати, да си вземат всички до един болнични докато не им удовлетворят исканията, и лекарите да откажат да приемат пациенти докато на им се удовлетвори някакво искане, направо всички що искат нещо, да протестират и да блокират държавата.Направо може на фасадата на централния вход една голяма буква A в кръгче да бъде изрисувана.Явно тия в СУ смятат, че за тях закона не важи (Трета инстанция потвърди решението в ущърб на университета)

Илчев като не може да защитава интересите на университета, ДА СДАДЕ РЕКТОРСКОТО МЯСТО, а не само да се оправдава и да си измисля поводи за малоумни простести.Какво стана с ония лозунг "Искаме на учим" ?Сега май нещо не искаме да учим?

Направо мисля да направя протест срещу протестите на СУ.То всичко си има граници, ****** да ******** ********
Аватар
desi-desi
В началото бе словото
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от desi-desi »

Вече 100 % ли е сигурно ,че университетът ще затвори врати?Не мисля ,че това е решение на проблема!
Компютърни науки -1 курс
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ми.. ако до неделя вечерта не излезе друга информация, предполагам, че да.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Лолита
В началото бе словото

Мнение от Лолита »

Текстът на решението на Академическия съвет на СУ постъпи първо в редакцията на радио "Реакция". Пълният текст на документа , както и позицията на ректор, Студентски съвет и представители от Ботаническата градина очаквайте в 18 часа по www.reakcia.net
L'essentiel est invisible pour les yeux
Аватар
Лолита
В началото бе словото

Мнение от Лолита »

Както знаете именно независимата студентска медия - студентското интернет радио "Реакция" първа съобщи новини, непосредствено след съвета. На сайта ни www.reakcia.net може да чуете 1вото изявление на Илчев. Ако имате желание може да слушате ексклузивното ни предаване в 18.00 . Може да пишете на скайп reakcia.net във форума ни, или във фейсбук. Очакваме позицията ВИ!
L'essentiel est invisible pour les yeux
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Който смята, че си губи четирите години в този университет -> изходът е винаги насреща.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”