Световен шампион 2006
Модератори: ники, Methuselah
- RuseF
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Бразилия или не си дава зор или са ибахти трагиците,надявам се да е първото.Нищо не играят,бият по късмет без атракция и много зор.Joker написа:Да, корейците бяха страшни, както впрочем и първия мач. Неслучайно са водачи на групата! Дори и австралийците ми харесаха срещу Бразилия.
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Само да те поправя, че гола не беше в 89, а в 81-вата. А Того вече изпаднаха.Rysef написа:Южна Корея как само наказаха Франция за високомерността им в 89 минута. В тази група (Франция,Корея,,Швейцария,Того)..както и в групата на Италия,Чехия,Гана и САЩ ще е най-оспорвано до самия край.
Да живее отбора на Форум СУ
- Morning Star
- От дъжд на вятър
- RuseF
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Маркус Албак.Morning Star написа:Аве някой може ли да ми каже в крайна сметка как се произнася фамилията на шведския футболист Marcus Allbäck ??? Щото колкото пъти гледам мач с Швеция, толкова различни варианти чувам
Някой ако учи Скандинавистика ще е по-прецизен в произношенията.Все пак ми се струва,че имената трябва да си ги казваме побългаризирано.На Стоичков никога не съм чул да му изговарят правилно името.Много ми е интересно тез полските футболисти как им нагласяме имената според тяхната фонетика,еми за мен капитана им си е Яцек Бак ( а не Бонк ) и Кжиновек ( а не безбройните варианти на нашите журналисти,както ни го произнасят) и много други.Приемете,че не може да сме запознати с изговора на всяко име..затва най-добре българизирано ;щ
- RuseF
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Роналдиньо:
Имам най-хубавите зъби на света
Звездата на Бразилия Роналдиньо призна, че не се притеснява от огромните си предни зъби. "Имам големи, силни, здрави и чисти зъби, защото редовно ходя на зъболекар. Никой няма такива хубави зъби и никой не е красив като мен. Защо мислите, че хората ми се смеят? Напротив, има хора, които харесват моите зъби", заяви Роналдиньо в интервю пред списание "Рунд".
"Наистина, понякога се опитват да ме извадят от равновесие по време на мач. Това обаче въобще не ми влияе. Никога не съм се чувствал нещастен заради зъбите cи. Все пак съм футболист, а не фотомодел", завършва Роналдиньо.
Имам най-хубавите зъби на света
Звездата на Бразилия Роналдиньо призна, че не се притеснява от огромните си предни зъби. "Имам големи, силни, здрави и чисти зъби, защото редовно ходя на зъболекар. Никой няма такива хубави зъби и никой не е красив като мен. Защо мислите, че хората ми се смеят? Напротив, има хора, които харесват моите зъби", заяви Роналдиньо в интервю пред списание "Рунд".
"Наистина, понякога се опитват да ме извадят от равновесие по време на мач. Това обаче въобще не ми влияе. Никога не съм се чувствал нещастен заради зъбите cи. Все пак съм футболист, а не фотомодел", завършва Роналдиньо.
- Astral4o
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Да казваш, че трябва да се "побългаряват" имената е мн голяма простотия
Като филолог просто не мога да приема такова мислене
Това, че др държави имат затруднения с българското произнасяне на думите е едно, но ние можем мн по-лесно да се стараем да произнасяме имена и думи както трябва и с правилно произношение
Да не сме някакви селяни да си казваме всичко както ни дойде

Astral in da house...
- hazel
- Стенограф
- Специалност: МО
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Абе като се сетя как немците понемчват някои чужди думи, по-добре ние да не им следваме примера. Няколко доказателства за това, колко тъпо звучи "понемченото" - Colgate (пастата за зъби) се произнася у нас като Коулгейт, а в Германия - Колгате; вечните Queen (или Куийн) за тях са Квийн или Квеен; има и още много подобни абсурди....