[КСК 2011] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО

Мнение от thegirl »

:roll: Прочели ли сте правилника на форума :roll:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... f=2&t=2095

10. Когато цитирате няколко поста наведнъж, не цитирайте цели чаршафи, а използвайте три точки или началото на изречението.

Мисля, че и без да цитирате толкова много се разбира за какво точно пишете :wink:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
andi.borisova
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от andi.borisova »

Може ли някой,който учи журналистика в СУ, да каже какво му е мнението за журналистиката-задочно??
"Life isn't about finding yourself.
Life is about creating yourself" - George Bernard Shaw
Аватар
Miss_Hide
В началото бе словото

Мнение от Miss_Hide »

Да, и за ВО задочно - споделете, моля.

БТВ в 65 зала, отдясно срещу вратата двете момичета, които ги накараха да се раздалечат бяха на моя ред - от края до прозореца, на 3-4 седалки от тях седях аз, до мен един младеж и девойка; на предния ред имаше две момчета а от зад - ред пълен с девойки. Като съобщиха темата, едната от тях каза "По добре да бях дали Либия" Някой? :)
selfish
В началото бе словото

Мнение от selfish »

Miss_Hide написа:Да, и за ВО задочно - споделете, моля.

БТВ в 65 зала, отдясно срещу вратата двете момичета, които ги накараха да се раздалечат бяха на моя ред - от края до прозореца, на 3-4 седалки от тях седях аз, до мен един младеж и девойка; на предния ред имаше две момчета а от зад - ред пълен с девойки. Като съобщиха темата, едната от тях каза "По добре да бях дали Либия" Някой? :)
Е на този ред с девойките бях и аз.
Относно за задочната форма на обучение, един приятел, който учи журналистика ми сподели, че няма смисъл и по-добре редовно, защото има право на общежитие, стипендия, стаж... Аз се колебая между задочно и редовно, затова ще съм благодарна, ако някой ми разясни повече нещата, за да знам на къде да се упътя :)
Аватар
Miss_Hide
В началото бе словото

Мнение от Miss_Hide »

На мен работата ми позволява близки контакти с печатни издания и познавам голяма част от редакторите на по-известни списания и вестници (надявам се, че не звучи префърцунено или нещо от сорта)
Та от приятелските ни отношения, информацията която имам за това да работиш в медия е положително в духа "дали си завършил журнаалистика или не, няма значение, в общия случай, за да се реализираш като журналист трябва да имаш късмет, да получиш шанс и писането да ти идва от вътре. И много неплатен стаж!"

Което на пръв поглед не е много окуражаващо.. :(

По тази и други причини предпочитам ВО, пък и сякаш дава повече свобода :)
За редовно нямам възможност, и се надявам че задочната форма не я претупват, или?
Последно промяна от Miss_Hide на 29 Мар 2011, 18:59, променено общо 1 път.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

По принцип, от гледна точка на обучение, редовната форма винаги е за предпочитане ( това естествено не означава, че някой ще ви налее знания в главата. Просто е хубаво да има кой да ти каже от къде и какво да четеш и да ти даде насоки ;) ) Освен това имайте предвид, че, ако сте студенти в задочна форма на обучение, не притежавате никакви студентски права и привилегии - т.е. право на общежитие, намаления за транспортна карта/билети и тн, студентски дебитни карти и прочие. От тук нататък вие сами си преценете ;)

П.П. А ако искате да работите - съвсем не е невъзможно да го правите и ако сте редовно ;) Аз лично си работя на пълен работен ден, всеки ден. ( като имам уговорка да посещавам упражненията/лекциите, които искам ) Така че - начин има ;)
Аватар
Miss_Hide
В началото бе словото

Мнение от Miss_Hide »

_sonrisa_, ти каква специалност си?

Предполагам надали може още от 1-ви курс да разрешават да започнеш да посещаваш лекциите избирателно?
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

_sonrisa_ ако ми позволи, ще спойлна че е правистка (и аз много й завиждам за това :) )
Наистина ВО ми изглежда по-модерната и може би отворена към намиране на работа (което ми е и основна самоцел при кандидатстването) специалност?

P.S. Извинявам се ако съм засегнал някой в по-раншни мои постинги тук ;)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Miss_Hide написа:
Предполагам надали може още от 1-ви курс да разрешават да започнеш да посещаваш лекциите избирателно?
ВО, първи курс съм. Декември започнах неплатен стаж, преди три седмици ме повишиха и съм вече със свой акаунт : )
И си посещавам важните лекции/упражнение избирателно. Дано това отговори на въпроса ти. :)
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Уча Право ;) ( И като казвам " уча " , имам предвид, че наистина си уча, въпреки че ходя на работа. И не ми се отразява на успех и тн ;) )
И посещаването лекциите НЕ са задължително. Задължителни по принцип са семинарните занятия ( упражненията). Т.е. няма какво да ти разрешават да ходиш избирателно ;) Има лекции, на които е полезно да се ходи, но има и такива, които са чиста загуба на време.
В случая не мога да говоря конкретно за вашия факултет, но като цяло така стоят нещата.
Аватар
Радослава
В началото бе словото

Мнение от Радослава »

Borisg написа:
Miss_Hide написа:
ВО, първи курс съм. Декември започнах неплатен стаж, преди три седмици ме повишиха и съм вече със свой акаунт : )
И си посещавам важните лекции/упражнение избирателно. Дано това отговори на въпроса ти. :)
многоо интереснооо :D
Аватар
Miss_Hide
В началото бе словото

Мнение от Miss_Hide »

Borisg, това звучи обнадеждаващо :) Честито за повишението ;)

Най-добре първо да мисля за приема, пък после за съчетаването с работата. Имам чувството че ще ми се поразмине, защото откровено ме издразни темата и към края на есето доста явна жлъч излях, ама да видим..

Най ме е яд че не се сетих да включа факта, че половината молове взимат толкова мизерни наеми за открити площи, че си личи че са започнали да гладуват, а тая статистика, че и още я имам, пфу!
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Miss_Hide написа:Borisg, това звучи обнадеждаващо :) Честито за повишението ;)

Най-добре първо да мисля за приема, пък после за съчетаването с работата. Имам чувството че ще ми се поразмине, защото откровено ме издразни темата и към края на есето доста явна жлъч излях, ама да видим..

Най ме е яд че не се сетих да включа факта, че половината молове взимат толкова мизерни наеми за открити площи, че си личи че са започнали да гладуват, а тая статистика, че и още я имам, пфу!
разбира се, че е обнадеждаващо :)))
Коелжката ми, която е ПР мениджър пък е с образование Българска филология.
Нещата са 90% прагматика, както вече казах.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
pifanita
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от pifanita »

Miss_Hide, ти за какво си писала,че си с толкова негативни очаквания :scratch: НЕ се подценявай сама ! Не се знае какво ще се хареса на проверяващите, просто сама трябва да си малко по-реален оптимист :flower: Успех ти желая :))) :bounce:
КАЗВАТ , ЧЕ НЕЩО ТОЛКОВА ДРЕБНО КАТО ПЪРХАНЕТО НА КРИЛОТО НА ПЕПЕРУДА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ТАЙФУН В ДРУГАТА ПОЛОВИНА НА СВЕТА
Аватар
Miss_Hide
В началото бе словото

Мнение от Miss_Hide »

агххх, как ми изчезна поста, тъкмо го написах.. :(

Писах че мола е една мощна маркетингова илюзия на фона на всеобщата гадост и мизерия, която насърчава посредствеността и стадния инстинкт :) Че натрапва нужди, които нямаш и които не са т.нар. "неосъзнати", че хората, които пазаруват ефтина конфекция на разпродажба се мислят за средна класа, каквато всъщност няма. Че създава фалшиво усещане че всичко е ок, обаче въпреки това България си остава страната с най-малък приход в ЕС..
и не помня вече, бях го написала преди малко, но поста ми се изпри

През цялото време на изпита си мислех за клипа на The Wall :)

иначе - благодаря за support-a :salute: :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”