ПСИХОЛОГИЯ

Подфорум към Философския факултет

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
Al_Pepone
В началото бе словото

Re: ПСИХОЛОГИЯ

Мнение от Al_Pepone »

Благодаря за отговора.
Моя грешка е, че не посочих нищо за изпита - английски език ще е. (Пак моля за инфо за предишните изпити :) )
Това, че се приемат само 25 момчета, хич не ме устройва :) Някаква идея дали специалността се търси много от момчета?
От цялата работа с прехвърлянето ми става ясно, че ако не вляза психология и се запиша социология с намерение да се прехвърля, само ще си загубя 1 година, която е можело да върша и нещо по-смислено. Правилно ли съм разбрал? (изключваме личното удоволствие от това, че съм научил нещо)
След прехвърлянето от 1 или от 2 курс започвам?
Предполагам, че в СУ си има някакъв кариерен център. Помата ли реално или е колкото да се каже, че го има?
Аватар
FoxyGirl
От дъжд на вятър
Специалност: психология
Курс: първи

Мнение от FoxyGirl »

Здр....Ако влезеш друга специалност,трябва доста да се потрудиш, за да изкараш добър успех на сесиите...да се пребориш с администрацията,за да те прехвърлят...не е невъзможно,при нас (бъдещи второкурсници) има няколко човека успели! Започваш от първи курс...Кариерен център има....Изминалата учебна година ни организираха срещи с работещи психолози от различни сфери....определено си заслужаваше,на мен ми бяха полезни и интересни...А,на въпросът ти дали е търсена специалност от момчета....тук не мога да помогна...потърси някакви статистики,примерно :)
Al_Pepone
В началото бе словото

Мнение от Al_Pepone »

А тези психлоз, с които се срещнахте, какво казаха - има ли поле за работа с психология в България? Има ли нужда от кадри в този сектор?

Днес ми казаха, че тази година имало свободни места и записвали хора само за подадени документи, без да са държали изпити и т.н. Това вярно ли е? Ако все пак им трябва някакъв изпит на тези хора с какъв бал влизат?
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Поле за работа с Психология няма, а опасявам се, няма и да има в скоро време. Разбира се, че евентуално все ще си намериш нещо, но ситуацията е доста мудна и ако искаш сигурност и нормални доходи, по-добре си търси късмета на друго място..
Elämää täytyy rakastaa ^^
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Последното е толкова невярно. В психологията могат да се придобият умения, които да се прилагат в наистина много области. Надявам се никой не си мисли все още, че с Психология може да се стане само психолог или психотерапевт. :roll:
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Вярно е че могат да се прилагат, но човека питаше специално дали се търсят кадри с Психология. Както и да е, просто си изказвам моите наблюдения. Нека някой, който вече е завършил специалността да се изкаже.
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

coolman написа:Последното е толкова невярно. В психологията могат да се придобият умения, които да се прилагат в наистина много области. Надявам се никой не си мисли все още, че с Психология може да се стане само психолог или психотерапевт. :roll:
Наистина ми е интересно какво друго можеш да "станеш" с Психология освен психолог?!?

Завърших тази година и напълно споделям мнението на Артаз и тъй като ми омръзна (а и вероятно и на всички четящи тук) да пиша негативи в тази тема, ще спра дотук с коментара :salute:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Al_Pepone
В началото бе словото

Мнение от Al_Pepone »

Много неприятно :( Толкова да ми се учи психология и тя така да не е развита в България :( :(
Аватар
Melancolique
В началото бе словото
Специалност: Психология

Мнение от Melancolique »

Много зависи от магистратурата какво ще станеш. Един от моите доценти редовно го привикват в съда, да прави психологически профили. За съжаление, магистратурата Криминална психология засега я има само във Велико Търново. Иначе се практикува частно, в училищата, в разни организации, в детска педагогическа стая, полицията, ала-бала. Малко ли е?
☣ ☢ ☣
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Melancolique написа: За съжаление, магистратурата Криминална психология засега я има само във Велико Търново.
Друг път преди да се изкажеш толкова категорично си провери информацията първо :wink: Криминална психология има и в академията на МВР в Смиеоново и в СУ под името Социална и юридическа психология :cyclopsani:
Аватар
new beginning
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от new beginning »

Аз съм специалност Право и знам, че чак след 3 курс мога паралелно да запиша втора специалност. Ако евентуално нещо ми прещрака :) и реша да запиша психология, знаете ли дали някакви изпити се признават от правото и има ли някакво облекчение в таксите? А и колко е таксата (сега, разбира се) по психология, 231 ли?
Право, II курс, I поток, I група
respondere, cavere, agere
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

НЕ, повтарям НЕ можете да записвате Психология като втора специалност!
bocca
В началото бе словото

Мнение от bocca »

Вярно ли е, че преподавателите от СУ преподават и в НБУ?
И възможно ли е от НБУ след първата година да се прехвърлиш в СУ?
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Не, не е възможно да се прехвърлиш.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Victoria Dragieva
В началото бе словото
Специалност: Френска филология
Курс: кандидат-студент

Мнение от Victoria Dragieva »

Здравейте! Искам да задам един въпрос,може би малко глупав,но не ми е ясно - ще си карам матура по БЕЛ и матура по Френски език----> в балообразуването задължително ми вземат оценките от двете матури,а не от дипломата така ли ? Благодаря предварително :)
Животът е като детска дрешка - къс и наакан.
Публикувай отговор

Обратно към “ФФ”