[КСК 2011] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО

Мнение от Варненец »

G.Gerasimov написа: Доц. Теодора Петрова. Тук тя изказва своите очаквания (или по-скоро надежди) за нашите творения. Сам прецени (преценете) за какво говори тя :) (от гледище на това какъв, аджеба, мол ни е бил подаден)[/i]
Само ще ти кажа, че освен нея проверяват още поне дузина преподаватели- всеки с неговите си виждания ;) Все пак става дума за над 1000 работи .... ;)
Последно промяна от Варненец на 29 Мар 2011, 14:43, променено общо 1 път.
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
pifanita
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от pifanita »

Възможно ли е някои от квесторите да е и от проверяващите :?
КАЗВАТ , ЧЕ НЕЩО ТОЛКОВА ДРЕБНО КАТО ПЪРХАНЕТО НА КРИЛОТО НА ПЕПЕРУДА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ТАЙФУН В ДРУГАТА ПОЛОВИНА НА СВЕТА
tina~
В началото бе словото

Мнение от tina~ »

Варненец написа:
G.Gerasimov написа: Доц. Теодора Петрова. Тук тя изказва своите очаквания (или по-скоро надежди) за нашите творения. Сам прецени (преценете) за какво говори тя :) (от гледище на това какъв, аджеба, мол ни е бил подаден)[/i]
Само ще ти кажа, че освен нея проверяват още поне дузина преподаватели- секи с неговите си виждания ;) Все пак става дума за над 1000 работи .... ;)
Добре повдигна въпроса, та ме подсети - някой ако има представа колко са проверяващите, моля да си каже :salute:
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

G.Gerasimov написа:
Ambrosio` написа:
Borisg написа:Един от най-добрите избори във ФЖМК според мен :) Успех!
Давай, Боби ! Похвали ни малко :mrgreen:
Не смятам, че имате нужда от напразен PR ;) Я кажете - защо бала на Журналистиката върви по-висок от този на вашата специалност?
Защото всяко второ момиче иска да стане водеща на предаване, мойто момче :lol: от 1000 кандидати поне 800 са били момичета, убеден съм :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
bobii
В началото бе словото

Мнение от bobii »

pifanita написа:Възможно ли е някои от квесторите да е и от проверяващите :?
Да, разбира се . ;)
Facebook ---> Борис Гюров
http://www.facebook.com/?ref=home#!/hom ... 77705476--> Групата
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Дълбоко се съмнявам, bobii - за квестори хващат обикновено асистенти
Аватар
bobii
В началото бе словото

Мнение от bobii »

aman написа:Дълбоко се съмнявам, bobii - за квестори хващат обикновено асистенти
На Деня на отворените врати се запознах с преподавателка от Книгоиздаване и тя каза,че е от проверяващите. След това я видях и в деня на изпита като квестор (не в моята зала). Предполагам,че проверяващите са най-различни-преподаватели,асистенти и т.н.
Facebook ---> Борис Гюров
http://www.facebook.com/?ref=home#!/hom ... 77705476--> Групата
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Има извадени разпределенията за изпита по БЕЛ - който ще се явява може да си провери залата вече и след това да драсне едно ЛС ако е на 4тия етаж в Южното крило на Ректората :) (зала 83)
Последно промяна от Георги Герасимов на 29 Мар 2011, 10:44, променено общо 1 път.
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
avv
В началото бе словото

Мнение от avv »

зала 272 :П много съм щастлива, че съм в нея :Д
tifaniii
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността - задочно
Курс: първи

Мнение от tifaniii »

По БЕЛ съм чак в Химическия факултет ...
Не можеш да откриеш нови океани,ако нямаш куража да изгубиш брега от погледа си!
Neuromancer
В началото бе словото
Специалност: No

Мнение от Neuromancer »

Taка. Нека и аз да изкажа "компетентното" си мнение, че цял ден чета из форума. Бях в "главната" зала - 272. Който е бил там, сигурно ме е забелязал, бях с черен шлифер. И така. Не знам от къде да зпочна, но ще обобщя с две думи целия си текущ пост - потресен съм.
Това че, за да видя къде съм разпределен, трябваше да отида до Химическия, съответно да се загубя 3 пъти в София (от Варна съм, провинциалистче), да попадна на две задръствания с колата, по половин час всяко, и че листите с разпределението бяха закачени на някаква стена в задния двор на факултета, дори няма да го коментирам, защото си има и интернет за тая работа. Но все пак можеха да ги закачат и на централния факултер. Както и да е.
Нека започнем с това какви образи видях сутринта, преди изпита. Няма да изреждам, за да не обидя някого, но нека спомена само, че момичето, което изтегли прекрасната ни тема, беше до мен, точно преди да влезем в залата и една от репликите, които случайно чух да казва беше следната: "ае, аз ша си поспа първия час и после кот напиша, напиша". Повече няма да коментирам. Осемдесет процента от народа беше като оня кифльо, дето писал за кифлите (много се смях, сигурно 10 пъти го гледах). Личеше си от километри, че от 1056 души, 756 са дошли на изпита на прима виста. Разбира се, видях и доста симпатични девойки. А това, което ми хареса е, че на 5 момичета, се падаше 1 момче. Което е яко, все пак конкуренция. :Д
След това. Влизам си аз и сядам. Ама какво сядане беше, ех... "Столчето" ми се наклони с няколко градуса надолу под колосалната ми тежест, разбира се, звучно скърцайки след всяко мое движение, а краката си просто нямаше къде да сложа и е просто необяснимо в какви пози съм писал. Самото "бюро" пък ми приличаше по-скор на перваз и със сигурност не беше от най-удобни и предразполагащи за творческа мисъл. Но това всичко са бели кахъри. Все пак се намираме в България, университетите ни нямат пари и прочее. И това може да го подминем.
Но това, което най-много ме потресе. Темата. Ах, темата... "Ах, този мол!" Сериозно!? Не, наистина...покърти ме. На фона на всички проблеми в държавата - високите цени, корупцията, вътрешната криза, подслушването, неработещата образователна система и прочее, и прочее неща, които ни разтърсват ежедневно. На фона на външнополитическите проблеми - катаклизми, революции и международна война. На фона на всичко това, за какво ни дават на нас да пишем, на нас бъдещите журналисти, четвъртата власт, онези, които ще отразяват всичко, които ще ходят по горещите точки на света и ще информират българина за събитията, ставащи около него? За какво? Да, точно така, за МОЛОВЕТЕ. И то защо? Защото в моменти по национална телевизия дават някакъв малоумен, псевдо-интелигентен и нискобюджетен, нескопосан, мелодраматичен сериал. И да, става въпрос именно за "Стъклен дом", само вижте клипчето във vbox, където едната от квесторките казва следната реплика "надяваме се да го свържат с един много известен филм, в който се говори за духовните ценности". :shock: Когато чух темата и видях реакциите на хората около мен, е, стана ми толкова смешно, че в същата секунда, на фона на всичко, просто спрях да възприемам този изпид на сериозно. А какво правят хората, като нас, които не си падат по сапунки и нескопосани български сериалчета? Не съм малоумен, хрумнаха ми много неща по темата, писах 5 страници, въпреки че първия един час седях и се чудех как е възможно да ме карат да разсъждавам по нещо толкова малоумно и незначително на фона на всичко останло, но все пак писах, колкото да има там. Ще имам слаба оценка, предполагам. Не ме и интересува особено, чакат ме още много изпити за много специалности. Не си дадох много зор, писах за първото, което ми хрумна, дори не се опитах да възприема темата на сериозно. Просто журналистиката си ми беше мечта от няколко години, а в последните месеци, говерейки с приятели учащи във факултета и виждайки с очите си този фарс...е, вече наистина гледам на този университет с други очи.
И последно. Скъпи бъдещи журналисти, нека ви попитам - къде точно, според нас, е великата проблематика с моловете, която ние трябваше да разгледаме?

п.п
Този пост стана твърде дълъг и твърде мрънкащ, но трябваше да си го излея някъде. Успех, все пак, на всички очерователни и симпатични девойки от форума. Знаете къде можете да ме намерите "намиг, намиг".
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Нибьето синьо ли йе вье, въх... Последно като гледах във Варна още имаше университети, ама може някое цунами да ги е помело... Ще ти кажа само 2 неща (всъщност 3, ще издребнея) и ще спра да се ядосвам ;)

1. Пише се изпиТ
2. Онази "квесторка" имаше предвид филма "Ах, този джаз!" (уникален филм, наистина)
3. "Великата проблематика" не мога да ти я кажа - ти като представител на "4-тата власт" (опазил Господ, ще живеем в нихилизъм) трябва сам да я изведеш от гледище на общата си култура, вижданията си върху света и позицията, която си успял да изградиш за 18 (предполагам) години.

Хайде, със здраве и моля, въздържай се от толкова критикарски постове - критиката е хубаво и котиращо се в съвременността качество, но тя (както и в есето) предполага решение на поставения и критикуван въпрос :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
tina~
В началото бе словото

Мнение от tina~ »

Филмът, за който говори "едната от квесторките" е "Ах, този джаз" :D:D
Иначе за повечето те подкрепям.
И без да се обиждаш, но ми се ще да ти бях видял физиономията, когато са обявили темата :)
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

tina~ написа:Филмът, за който говори "едната от квесторките" е "Ах, този джаз" :D:D
тук искрено се надявам някой да е писал за некадърното правенене на паралел между американско филмово заглавие и български кандидатстудентски изпит :) :) :) :)
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
яворов
В началото бе словото
Специалност: журналистика

Мнение от яворов »

само да ви кажа, че 'ах,този джаз!' е мюзикъл :rr:
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”