Олимпиадата сърпада с преднарителните изпити в Търново 9-10 април
Олимпиада по Бълг. език и литература 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
Re: Олимпиада по Бълг. език и литература 2011
Честито на всички класирали се! Теми от предни години за жалост никой не може да каже! Питах и учители, но и те не знаят. казват само, че форматът е като в Софийския университет, защото проверяващите са от там. А по въпроса за вариантите за писане - аз знам, че има ЛИС, но няма есе.

- Gershi
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Класирах се за олимпиадата в Кюстендил,но си подадох и документите за Търново...
и още съм пред дилема къде да отида,макар да съм си платила вноските.Тази олимпиада ми е мечта от 8 клас
и още съм пред дилема къде да отида,макар да съм си платила вноските.Тази олимпиада ми е мечта от 8 клас
Non scholae sed vitae discimus
(Учим не за училището,а за живота)
(Учим не за училището,а за живота)
и аз съм пред подобна дилема, но доколкото знам на олимпиадата по-трудно се изкарват оценки, така че ще отида на изпита сигурно :Д
- Звездица
- Пишете, о, братя
Следвай мечтите си (:Gershi написа:Класирах се за олимпиадата в Кюстендил,но си подадох и документите за Търново...
... всъщност зависи какво искаш повече и на кое от двете залагаш повече.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
- Seniorita
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
@Gershi Избери изпита в Търново, защото олимпиадата не е със сигурен изход, тъй като не им пука дали ще те отрежат много или още повече 
...лудата, която цял живот събира възглавници... и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...
Връзки с обществеността - I курс ; )
Аз също съм пред подобна дилема, защото седмица преди да разбера резултата от олимпиадата си платих за изпитите в Търново. Не знам какво да правя. Ако беше възможно бих отишла и на двете, но.....времето не го позволява. Кое е по-важното - това е въпросът ?
-
arh_radina
- В началото бе словото
Честито на всички класирани
!!! Надявам се с някой от вас да се видим в Кюстендил
. Може ли някой да пише какви теми са се падали преди на националната олимпиада?
Аз сщо искам да разбера за падали се теми, но май никой не знае

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Diegooo написа: 2010 г.
1.Страст и власт в романа ''Тютюн''
2.Обосновете или опровергайте тезата на д-р Кръстев:Алеко не е нито първият,нито последният от художниците на българското слово изпитали национален срам.
3.Коментирайте проблема за чудото в ''Миг'' на Дебелянов
В крайна сметка познайте кой изтегли темите![]()
...аа толкова исках ,,Гераците,,...
svetlio.varna написа:Теглят се поне три теми. През 2009 г. се паднаха Ботев, Дебелянов и Талев, ако не ме лъже паметта. темата за "Железният светилник" беше върху цитат от романа. Частта където се описва творението на Рафе, дето издълбал образите на него и на любимата му, сещате се. На Ботев беше високото и ниското в поезията му или нещо от сорта. За Дебелянов нямам спомен.
Справка: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 0%BC%D0%B8Clandestine написа:ОЛИМПИАДА 2008:
тема 1: Мит и история в "Епопея на забравените" от Иван Вазов
тема 2: Коментирайте "словото за свободата" в света на чичовците според откъса от повестта "Чичовци" на И. Вазов (дават ти ксерокопие на откъса)
тема 3: Обосновете или опровергайте тезата на А. Далчев за творчеството на Х. Смирненски: "Идеите, които Смирненски донесе, бяха непривични. [...] Необходимо бе тия идеи да бъдат облечени във всички известни поетични форми и съвършенства, за да бъдат приети за поезия."
- Victoria:)
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: vix
Мммм ... Много приятни темички. 
- Seniorita
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
Ей, тази "Страст и власт" в "Тютюн" е много яка 
...лудата, която цял живот събира възглавници... и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...
И аз съм класиран.Ще е интересно. 
Благодаря за информацията за темите 
Как ме е яд, че не успях да се класирам за националната олимпиада, за да си улесня малко живота, ама явно ми е било писано да се мъча докрай.Писах за "Септември" и имам 5.00, ама аз не го и довърших докрай ИС, нямах заключение.Успех на класиралите се! И да кажете темите, които са ви се паднали.
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
- Звездица
- Пишете, о, братя
Не бих казала, че сме си улеснили живота, просто сме го направили малко по-интересен. 
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков