Световен шампион 2006

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

8) Дотук най ме накефи последният мач на Сърбия и Черна гора. Велика загуба! Достоен край за тази отвратителна държава, която е нашият исторически враг!
Аватар
DobreFF
Легендарен флуудър

Мнение от DobreFF »

Ооо мачът на Гана срещу Чехия беше невероятен. Това е моя нов отбор. Изкефиха ме максимално, страхотно играха, чудесен тим! САМО ГАНА!
Да живее отбора на Форум СУ
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

А така само негрите 8)
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Южна Корея как само наказаха Франция за високомерността им в 89 минута. В тази група (Франция,Корея,,Швейцария,Того)..както и в групата на Италия,Чехия,Гана и САЩ ще е най-оспорвано до самия край.
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Да, корейците бяха страшни, както впрочем и първия мач. Неслучайно са водачи на групата! Дори и австралийците ми харесаха срещу Бразилия. 8)
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Joker написа::lol: Да, корейците бяха страшни, както впрочем и първия мач. Неслучайно са водачи на групата! Дори и австралийците ми харесаха срещу Бразилия. 8)
Бразилия или не си дава зор или са ибахти трагиците,надявам се да е първото.Нищо не играят,бият по късмет без атракция и много зор.
Аватар
DobreFF
Легендарен флуудър

Мнение от DobreFF »

Rysef написа:Южна Корея как само наказаха Франция за високомерността им в 89 минута. В тази група (Франция,Корея,,Швейцария,Того)..както и в групата на Италия,Чехия,Гана и САЩ ще е най-оспорвано до самия край.
Само да те поправя, че гола не беше в 89, а в 81-вата. А Того вече изпаднаха. :wink:
Да живее отбора на Форум СУ
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

DobreFF написа: А Того вече изпаднаха. :wink:
Да,Того си пое по пътя на Кот д'Ивоар,а Франция и Швейцария ще се класират.Групата се развърза.
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Аве някой може ли да ми каже в крайна сметка как се произнася фамилията на шведския футболист Marcus Allbäck ??? Щото колкото пъти гледам мач с Швеция, толкова различни варианти чувам :?
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Morning Star написа:Аве някой може ли да ми каже в крайна сметка как се произнася фамилията на шведския футболист Marcus Allbäck ??? Щото колкото пъти гледам мач с Швеция, толкова различни варианти чувам :?
Маркус Албак.

Някой ако учи Скандинавистика ще е по-прецизен в произношенията.Все пак ми се струва,че имената трябва да си ги казваме побългаризирано.На Стоичков никога не съм чул да му изговарят правилно името.Много ми е интересно тез полските футболисти как им нагласяме имената според тяхната фонетика,еми за мен капитана им си е Яцек Бак ( а не Бонк ) и Кжиновек ( а не безбройните варианти на нашите журналисти,както ни го произнасят) и много други.Приемете,че не може да сме запознати с изговора на всяко име..затва най-добре българизирано ;щ
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Роналдиньо:
Имам най-хубавите зъби на света
Звездата на Бразилия Роналдиньо призна, че не се притеснява от огромните си предни зъби. "Имам големи, силни, здрави и чисти зъби, защото редовно ходя на зъболекар. Никой няма такива хубави зъби и никой не е красив като мен. Защо мислите, че хората ми се смеят? Напротив, има хора, които харесват моите зъби", заяви Роналдиньо в интервю пред списание "Рунд".
"Наистина, понякога се опитват да ме извадят от равновесие по време на мач. Това обаче въобще не ми влияе. Никога не съм се чувствал нещастен заради зъбите cи. Все пак съм футболист, а не фотомодел", завършва Роналдиньо.
Аватар
Astral4o
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Astral4o »

Да казваш, че трябва да се "побългаряват" имената е мн голяма простотия :evil: Като филолог просто не мога да приема такова мислене :twisted: Това, че др държави имат затруднения с българското произнасяне на думите е едно, но ние можем мн по-лесно да се стараем да произнасяме имена и думи както трябва и с правилно произношение 8) Да не сме някакви селяни да си казваме всичко както ни дойде :?: :!: :evil: :angryfire: :violent1:
Astral in da house...
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Абе като се сетя как немците понемчват някои чужди думи, по-добре ние да не им следваме примера. Няколко доказателства за това, колко тъпо звучи "понемченото" - Colgate (пастата за зъби) се произнася у нас като Коулгейт, а в Германия - Колгате; вечните Queen (или Куийн) за тях са Квийн или Квеен; има и още много подобни абсурди....
ИзображениеИзображение
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

мани, мани, всичките имена ми звучат като извънземни, пет минути тъпо гледам като ми изстрелят понемчено английско име. най-тъпо е като почнат да ги превеждат :roll: :wink: 8)...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Австралия-Хърватска

Греъм Пол вчера ме изуми с отсъжданията си,пък за недоумението на Петър Василев не ми се говори.Голям смях станаха и рефера и коментатора,толкова на мач не съм се смял,бахти театъра.Браво за Австралия.
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”