Мне, много хора учат само за тест, т. е. само за изпит в УНСС и не са подготвени за изпит под формата на темаsvetlio.varna написа: със същите знания![]()
[КСК 2011] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Re: [КСК 2011] Кандидати за Право
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Мишо, нали знаеш как се формират оценките в УНСС. Извинявай, ама няма грам база за сравнение м/у теста в УНСС и темата в СУ и би трябвало да го знаеш.
Най-малкото не може, според мен, човек, който е отговорил на 20 въпроса от всичките и на другите не е писал нищо, да има 5,50.
При положение, че в СУ пишат такава оценка за наистина почти идеална тема.
П.П. хахаха това " учат само за тест" е като да учиш по Информационно право (колегите ще ме разберат )за тест - назубряш някакви отговори и 'айде
Смятай какво ти е нивото на знания...
Най-малкото не може, според мен, човек, който е отговорил на 20 въпроса от всичките и на другите не е писал нищо, да има 5,50.
При положение, че в СУ пишат такава оценка за наистина почти идеална тема.
П.П. хахаха това " учат само за тест" е като да учиш по Информационно право (колегите ще ме разберат )за тест - назубряш някакви отговори и 'айде
Последно промяна от _sonrisa_ на 19 Мар 2011, 22:11, променено общо 1 път.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Но повечето отиват в УНСС, за да имат резервен вариант, ако не ги приемат в СУyanislava_kirilova написа:Мне, много хора учат само за тест, т. е. само за изпит в УНСС и не са подготвени за изпит под формата на темаsvetlio.varna написа: със същите знания![]()
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
ФАКТsvetlio.varna написа:Но повечето отиват в УНСС, за да имат резервен вариант, ако не ги приемат в СУyanislava_kirilova написа:Мне, много хора учат само за тест, т. е. само за изпит в УНСС и не са подготвени за изпит под формата на темаsvetlio.varna написа: със същите знания![]()
![]()
Here come the bass, thunder in the guts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
МОЖЕШ да бъдеш приет Право в СУ и задочно, и редовно по държавна поръчка, ако в момента завършваш бакалавърска специланост в друг универстет, защото тази специалност е МАГИСТРАТУРА. Можеш и в Пловдив, разбира се, но ПУ пред СУ е доста ексцентрично решениеDRAKULA написа:Имам въпрос, ако имам завършена (в момента съм 4ти курс) държавна поръчка в друг университет мога ли да бъда приет задочно право в СУ? Платено или не?
Благодаря!
Същото се отнася и за теб. Доколкото знам Политологията е бакалавърска специалност, а не магистартура. Като попита първоначално, ми обягна този момент. Така че преспокойно можеш да си кандидатстваш за Право държавна поръчка, защото специалността е магистратураliliqmit написа:Здравейте,
аз имам един малко по различен въпрос.
Завършвам през юли месец Политология в СУ, но искам да кандидатствам за специалност право. Днес се записах за кандидат-студентския изпит по литература и впоследствие разбрах, че условието ако ме приемат, е да съм платено обучение. Проблемът, е че платено обучение за специалност право в СУ няма. Някой знае ли нещо по въпроса?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Светльо, правото не е само магистратура... Т'ва е все едно да кажеш, че медицината е само докторантура. :/
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Правото е магистър след средно, което е по-висока образователно-квлаификационна степен от бакалавър след средно, следователно няма пречка да се кандидатства за Право, ако си завършил някакъв бакалавър. Пък и от Учебен отдел казаха, че може по новите правила.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Е, щом са го казали, да се надяваме, че информацията им е била точна.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Добре де, днес се разходих до Информационния център на СУ и ми казаха, че не можело?! Истината е някъде там...
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Информацията от Инфо центъра не е меродавна - трябва да питаш в Учебен отдел, стая 217 или нещо такова или звънни тук:
Телефони за повече информация:
9308 380 и 8467429
Телефони за повече информация:
9308 380 и 8467429
И аз съм кандидат за правист.
май започнахме да се събираме. а с наближаването на изпитите започва все повече да ме е страх какво ще се случи (знам, че е трудно), или поне всички така казват

- _sonrisa_
- Флъдзила
Ами не е лесно. Но с труд и постоянство всичко се постига. Най-важното е сега да си учиш сероизно - останалото само ще дойде 
Не се притеснявай да задаваш въпроси, коагто нещо не ти е ясно
- Hunterszone
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7-ма група
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Трябват труд, постоянство, късмет, по 50 мл. уиски сутрин на гладно (не се препоръчва за начинаещи_sonrisa_ написа:Ами не е лесно. Но с труд и постоянство всичко се постига. Най-важното е сега да си учиш сероизно - останалото само ще дойде
Право, 2-ри курс, 7-ма група
,,Слабостта на позицията се превръща в слабост на характера.''
http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=476&LangID=1
http://konstantindrenski.wordpress.com/
http://www.book.store.bg/p51879/gradyt- ... enski.html
,,Слабостта на позицията се превръща в слабост на характера.''
http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=476&LangID=1
http://konstantindrenski.wordpress.com/
http://www.book.store.bg/p51879/gradyt- ... enski.html
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Развитието по въпроса със записването на Право като втора специалност е следното. Явно всяка информация от Учебен отдел е предпоследна. При последното ми посещение разбрах, че явно от МОМН и от СУ имат две коренно противоположни виждания относно това може ли Правото да се записва след бакалавър, демек бакалавър след средно и магистър след средно дали са една и съща образователно-квалификационна степен, което е леко малоумно, но все пак... Явно от министерството натискат СУ да не позволява прием в Право държавна поръчка на хора, завршили бакалавърски специалности. Последната информация е, че от СУ все още не са решили окончателно какво да правят с казуса...
Междувременно с няколко колеги, които искат да следват второ висше и със съдействието на Студентски съвет започнахме информационна офанзива по отношение на всички умни глави де що имат работа в КСК, да разберем поне какви са причините за цялата тази бъркотия със спирането на второто висше. Надявам се скоро да имаме някакви отговори. Аз лично предполагам, че се опитват да наложат платеното обучение и затова използват този механизъм, който в други университети не се прилага. Ако е така, добрата новина е, че поне ще можете да запишете Право платено.
Междувременно с няколко колеги, които искат да следват второ висше и със съдействието на Студентски съвет започнахме информационна офанзива по отношение на всички умни глави де що имат работа в КСК, да разберем поне какви са причините за цялата тази бъркотия със спирането на второто висше. Надявам се скоро да имаме някакви отговори. Аз лично предполагам, че се опитват да наложат платеното обучение и затова използват този механизъм, който в други университети не се прилага. Ако е така, добрата новина е, че поне ще можете да запишете Право платено.
-
nansita
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Какви други специалности мога да запиша, след Правото, в желанията си при кандидатстване?