[КСК 2011] Кандидати за Право

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: [КСК 2011] Кандидати за Право

Мнение от Lithium »

svetlio.varna написа: със същите знания :wink:
Мне, много хора учат само за тест, т. е. само за изпит в УНСС и не са подготвени за изпит под формата на тема
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Мишо, нали знаеш как се формират оценките в УНСС. Извинявай, ама няма грам база за сравнение м/у теста в УНСС и темата в СУ и би трябвало да го знаеш.

Най-малкото не може, според мен, човек, който е отговорил на 20 въпроса от всичките и на другите не е писал нищо, да има 5,50.
При положение, че в СУ пишат такава оценка за наистина почти идеална тема.

П.П. хахаха това " учат само за тест" е като да учиш по Информационно право (колегите ще ме разберат )за тест - назубряш някакви отговори и 'айде :lol: Смятай какво ти е нивото на знания...
Последно промяна от _sonrisa_ на 19 Мар 2011, 22:11, променено общо 1 път.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

yanislava_kirilova написа:
Мне, много хора учат само за тест, т. е. само за изпит в УНСС и не са подготвени за изпит под формата на тема
Но повечето отиват в УНСС, за да имат резервен вариант, ако не ги приемат в СУ :D
Facebook
Изображение
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от Lithium »

svetlio.varna написа:
yanislava_kirilova написа:
Но повечето отиват в УНСС, за да имат резервен вариант, ако не ги приемат в СУ :D
ФАКТ
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
svetlio.varna
Легендарен флуудър

DRAKULA написа:Имам въпрос, ако имам завършена (в момента съм 4ти курс) държавна поръчка в друг университет мога ли да бъда приет задочно право в СУ? Платено или не?
Благодаря!
МОЖЕШ да бъдеш приет Право в СУ и задочно, и редовно по държавна поръчка, ако в момента завършваш бакалавърска специланост в друг универстет, защото тази специалност е МАГИСТРАТУРА. Можеш и в Пловдив, разбира се, но ПУ пред СУ е доста ексцентрично решение :wink:
liliqmit написа:Здравейте,
аз имам един малко по различен въпрос.
Завършвам през юли месец Политология в СУ, но искам да кандидатствам за специалност право. Днес се записах за кандидат-студентския изпит по литература и впоследствие разбрах, че условието ако ме приемат, е да съм платено обучение. Проблемът, е че платено обучение за специалност право в СУ няма. Някой знае ли нещо по въпроса?
Същото се отнася и за теб. Доколкото знам Политологията е бакалавърска специалност, а не магистартура. Като попита първоначално, ми обягна този момент. Така че преспокойно можеш да си кандидатстваш за Право държавна поръчка, защото специалността е магистратура :wink:
Facebook
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Светльо, правото не е само магистратура... Т'ва е все едно да кажеш, че медицината е само докторантура. :/
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Правото е магистър след средно, което е по-висока образователно-квлаификационна степен от бакалавър след средно, следователно няма пречка да се кандидатства за Право, ако си завършил някакъв бакалавър. Пък и от Учебен отдел казаха, че може по новите правила.
Facebook
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Е, щом са го казали, да се надяваме, че информацията им е била точна.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
DRAKULA
В началото бе словото

Мнение от DRAKULA »

Добре де, днес се разходих до Информационния център на СУ и ми казаха, че не можело?! Истината е някъде там...
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Информацията от Инфо центъра не е меродавна - трябва да питаш в Учебен отдел, стая 217 или нещо такова или звънни тук:

Телефони за повече информация:

9308 380 и 8467429
Facebook
Изображение
maqmi
В началото бе словото

Мнение от maqmi »

И аз съм кандидат за правист. :D :) :) май започнахме да се събираме. а с наближаването на изпитите започва все повече да ме е страх какво ще се случи (знам, че е трудно), или поне всички така казват :( :( :(
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Ами не е лесно. Но с труд и постоянство всичко се постига. Най-важното е сега да си учиш сероизно - останалото само ще дойде ;)
Не се притеснявай да задаваш въпроси, коагто нещо не ти е ясно ;)
Аватар
Hunterszone
От дъжд на вятър
Специалност: Право, 7-ма група
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Hunterszone »

_sonrisa_ написа:Ами не е лесно. Но с труд и постоянство всичко се постига. Най-важното е сега да си учиш сероизно - останалото само ще дойде ;)
Не се притеснявай да задаваш въпроси, коагто нещо не ти е ясно ;)
Трябват труд, постоянство, късмет, по 50 мл. уиски сутрин на гладно (не се препоръчва за начинаещи :)), 4 серии от по 22 лицеви упори + 3 х 40 коремни преси през ден и ударно четене на теми месец-месец и половина преди изпита по История. Литературата си е до талант - зубренето не помага особено.
Право, 2-ри курс, 7-ма група
,,Слабостта на позицията се превръща в слабост на характера.''
http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=476&LangID=1
http://konstantindrenski.wordpress.com/
http://www.book.store.bg/p51879/gradyt- ... enski.html
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Развитието по въпроса със записването на Право като втора специалност е следното. Явно всяка информация от Учебен отдел е предпоследна. При последното ми посещение разбрах, че явно от МОМН и от СУ имат две коренно противоположни виждания относно това може ли Правото да се записва след бакалавър, демек бакалавър след средно и магистър след средно дали са една и съща образователно-квалификационна степен, което е леко малоумно, но все пак... Явно от министерството натискат СУ да не позволява прием в Право държавна поръчка на хора, завршили бакалавърски специалности. Последната информация е, че от СУ все още не са решили окончателно какво да правят с казуса...

Междувременно с няколко колеги, които искат да следват второ висше и със съдействието на Студентски съвет започнахме информационна офанзива по отношение на всички умни глави де що имат работа в КСК, да разберем поне какви са причините за цялата тази бъркотия със спирането на второто висше. Надявам се скоро да имаме някакви отговори. Аз лично предполагам, че се опитват да наложат платеното обучение и затова използват този механизъм, който в други университети не се прилага. Ако е така, добрата новина е, че поне ще можете да запишете Право платено.
Facebook
Изображение
nansita
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от nansita »

Какви други специалности мога да запиша, след Правото, в желанията си при кандидатстване?
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”