[КСК 2011] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
яворов
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО
светльо,мисля че с тоя пост спечели всички, евала ! много аналитично мислене и писане.
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
догодина ще го вербуваме във ФЖМКяворов написа:светльо,мисля че с тоя пост спечели всички, евала ! много аналитично мислене и писане.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- Радослава
- В началото бе словото
забавно е общо взето така преди изпита 
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
две седмици след изпита ще е още по-забавно, когато чакате резултатиРадослава написа:забавно е общо взето така преди изпита
- Silviiiiii
- В началото бе словото
Някой ще сподели ли как се готви за изпита? 
- pifanita
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Обратна връзка:
Следи всичко извънредни новини и увеличи пресата. аз си мисля, че ако сега се попие всяка попаднала ни информация от национално и световно ниво може да се справим доста собре на изпита. Естествено стига да го изложим в интересно становище : ))
КАЗВАТ , ЧЕ НЕЩО ТОЛКОВА ДРЕБНО КАТО ПЪРХАНЕТО НА КРИЛОТО НА ПЕПЕРУДА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ТАЙФУН В ДРУГАТА ПОЛОВИНА НА СВЕТА
- Silviiiiii
- В началото бе словото
Старая се да следя какво се случва
Упражнявате ли се да пишете есета примерно? И горе-долу в какъв обем се вмествате при писането? По-малък, по-голям ?
Всъщност имаше ли минимален обем, определен за есето ?
Всъщност имаше ли минимален обем, определен за есето ?
-
яворов
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
старая се всеки ден да пиша по някоя тема
препоръчвам 'пирамиди,фараони..' и 'бомби' ! Успех !
- Seniorita
- В началото бе словото
- Курс: първи
И аз следя извънредните емисии, обаче днес цял ден по БТВ се търкаля един арабист и един военен в т.нар "виртуално студио"... А и една българка, останала в Либия, която днес я препотиха поне три пъти по телефона само в ефир. Иначе се стараят хората. Само НоваТВ се изглага доста с международната редакторка, която едвам връза две изречения и два репортажа в централната емисия с почти идентична информация. И все пак мисля, че Либия и Япония са твърде предвидими за изпита.
...лудата, която цял живот събира възглавници... и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...
Връзки с обществеността - I курс ; )
Връзки с обществеността - I курс ; )
- sugar_geri
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
" Всъщност имаше ли минимален обем, определен за есето ? "
Аз също бих искала да попитам има ли определен обем за есето и ако някой може да ми даде конкретна информация, ще съм много благодарна.
Аз също бих искала да попитам има ли определен обем за есето и ако някой може да ми даде конкретна информация, ще съм много благодарна.
"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everywhere." - Tim McGraw
Журналистика - I курс, редовно
Журналистика - I курс, редовно
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Няма минимален обем, няма максимален.
Пишете докато се изчерпате - оттам нататък няма смисъл за повече.
Залагам на тема "(Р)еволюция".

Пишете докато се изчерпате - оттам нататък няма смисъл за повече.
Залагам на тема "(Р)еволюция".
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Или "Колко стотин ракети Томахоук са ти нужни, за да затвориш въздушното пространство над държава без авиация"Borisg написа:Залагам на тема "(Р)еволюция".![]()
-
cerbera
- От дъжд на вятър
Темата трябва да бъде по-обширна, едва ли ще е "Цунами", "Япония", "Либия" или нещо такова... ако ще засягат тези новини, логично би било да е "Природата", "Бедствието", "Апокалипсис", "Ние и те", "Лудост и хуманност" и т.н., и т.н. Да ме питат, да им кажа как да се сформира темата ;Рр
А колкото до обема - може да няма ясно фиксирани минимални и максимални граници, но все пак трябва да има една златна среда, три-четири страници примерно, които да ти гарантират спокойствие, че поне работата ти ще бъде проверена със сигурност, а не захвърлена в кошчето...
И тук да изряза мнението си, въпреки че никой не ми го иска, отново преувеличенията за "Третата световна война". Не може целия цивилизован свят (изключая Япония поради разбираеми причини) да се изправи срещу един луд диктатор и да не може да се справи с него. Ради бога, в 21-ви век сме, глупаво е дори да си помислим, че Кадафи ще ни унищожи всичките с химическо оръжие... То ако било толкова лесно... А колкото до непрякото участие на България във военните действия съм изключително разочарован, защото като най-засегнатата страна, спрямо Либия, ние трябваше да бъдем най-активни във военните действия. Егати и подлезурковците, дето сме. Кадафи успя да орезели цяла България и да окепази живота на пет български жени, а ние сега вместо да възстанем срещу неправдата, отново чакаме някой друг да свърши работата вместо нас. Евалата на Саркузи, който само заради негативните коментари от страна на семейството на Кадафи по либийските ТВ канали реши да покаже кой ръководи парада. Поклон, О Мон Дьо! ;Рр
А колкото до обема - може да няма ясно фиксирани минимални и максимални граници, но все пак трябва да има една златна среда, три-четири страници примерно, които да ти гарантират спокойствие, че поне работата ти ще бъде проверена със сигурност, а не захвърлена в кошчето...
И тук да изряза мнението си, въпреки че никой не ми го иска, отново преувеличенията за "Третата световна война". Не може целия цивилизован свят (изключая Япония поради разбираеми причини) да се изправи срещу един луд диктатор и да не може да се справи с него. Ради бога, в 21-ви век сме, глупаво е дори да си помислим, че Кадафи ще ни унищожи всичките с химическо оръжие... То ако било толкова лесно... А колкото до непрякото участие на България във военните действия съм изключително разочарован, защото като най-засегнатата страна, спрямо Либия, ние трябваше да бъдем най-активни във военните действия. Егати и подлезурковците, дето сме. Кадафи успя да орезели цяла България и да окепази живота на пет български жени, а ние сега вместо да възстанем срещу неправдата, отново чакаме някой друг да свърши работата вместо нас. Евалата на Саркузи, който само заради негативните коментари от страна на семейството на Кадафи по либийските ТВ канали реши да покаже кой ръководи парада. Поклон, О Мон Дьо! ;Рр

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Спокойно, и ние ще ударим. Чух по Новините, че единственият ни боен кораб фрегатата "Дръзки" ще отплава за бреговете на Либия до няколко дни. Аз лично очаквам обаче освен по море, да атакуваме и по въздух - доколкото знам разполагаме с 3 учебно-тренировъчни самолета, 4 транспортни хеликоптера и 1 учебен вертолет и май имаме гориво за минимум 3 полета до Триполи на шестте ни истински изтребители, освен ако докато влезем в бойните действия цената на горивото не скочи прекалено много и войната не стане прекалено неренабилна за нас или не ги бракуват дотогава.cerbera написа:А колкото до непрякото участие на България във военните действия съм изключително разочарован, защото като най-засегнатата страна, спрямо Либия, ние трябваше да бъдем най-активни във военните действия. Егати и подлезурковците, дето сме.
Иначе за мнението ти за Саркози съм напълно съгласен
-
cerbera
- От дъжд на вятър
Нали Николай Младенов (ако не греша) се беше изказал, че българските самолети били стари, по подобие на самолетите от Близкия изток, тоест ако се изпратели, разбираш ли, щеши да бъдат отчетени като вражески от съюза "Одисея - зора"...svetlio.varna написа: Спокойно, и ние ще ударим. Чух по Новините, че единственият ни боен кораб фрегатата "Дръзки" ще отплава за бреговете на Либия до няколко дни. Аз лично очаквам обаче освен по море, да атакуваме и по въздух - доколкото знам разполагаме с 3 учебно-тренировъчни самолета, 4 транспортни хеликоптера и 1 учебен вертолет и май имаме гориво за минимум 3 полета до Триполи на шестте ни истински изтребители, освен ако докато влезем в бойните действия цената на горивото не скочи прекалено много и войната не стане прекалено неренабилна за нас или не ги бракуват дотогава.
Току-що разбрах за името на операцията - "Одисея - зора" - това определено трябва да влезе освен в учебниците по история и в учебниците по литература...
А колкото до цената на петрола също би било много глупаво да се качва отново, при все че Либия не е важен фактор в нефтодобиването. Нефт има на много места и ме съмнява другите арабски държавици да се опълчат на циливизования свят, заради Кадафи...