Здравейте колеги. Искам да попитам как точно стоят нещата с повишителните изпити. При явяване на такъв, в новата оценка, която се изкара от него, взима ли се под внимание и оценките от упражненията? Говоря специално за общата и неорганична химия(като предмет, не като специалност). Защото на редовната сесия крайната оценка се сформира от сумата на оценката от изпита + оценките от упражненията. Работата е там, че на изпита изкарах доволна оценка, но не бях симпатичен на асистентката, която ни водеше упражненията и това си каза думата в крайната оценка.
На мен ми казаха, че каквото си изкараш на повишителния, това ти се пише. Тоест оценката от упражненията не се взима под внимание?
Повишителен изпит. Малко разяснение, моля.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Kaze no Hime
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: първи
Повишителен изпит. Малко разяснение, моля.
Биотехнологии 1 курс
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: трети
Re: Повишителен изпит. Малко разяснение, моля.
Тя оценката от упражненията официално никъде не фигурира. Каква роля ще има при формирането на крайната оценка, определя преподавателя. Най-често 30%, но може и да не е толкова строго определено...зависи от преподавателя. 
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
То е и "Изпит, за промяна на оценката" - квото изкараш, толкова ти се пише. До колкото знам може да си изкараш и по-ниска оценка : )

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Kaze no Hime
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: първи
Благодаря. А относно това, че може да се превърне в понижителен - да, съгласен съм. Но в моя случай това е почти невъзможно.
А всъщност, каква е процедурата за да се явя на такъв изпит? Знам, че молбата се поддава в срок до август месец, но какви точно неща ми трябват освен молба?
А всъщност, каква е процедурата за да се явя на такъв изпит? Знам, че молбата се поддава в срок до август месец, но какви точно неща ми трябват освен молба?
Биотехнологии 1 курс
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Най-добре иди при инспекторките и попитай. Иначе плащаш там 20 лева мисля че бяха на касата и с квитанцията отиваш при инспекторките и те ти изкарват протокол за повишителния. Не помня да се пише молба... Обаче като цяло не си спомням цялата процедура, един път ми се е налагало да се явя втори път на взет изпит ... Най-добре да си попиташ на място за да е всичко точно.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63