Стипендии (2010-2011)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Petya.B
В началото бе словото

Re: Стипендии (2010-2011)

Мнение от Petya.B »

nqma kak da ti se kaje dali 6te si odobren ili ne tova e ednokratna socialna pomo6t v razmer na 200 lv , spored men e hubavo da si podade6 i molba za uspeh s koeficient tai kato ba6ta ti e s TELK tova bih te posavetvala az , za6toto ima variant da ne te odobrqt za ednokratnata pomo6

Йовков написа:Подадох молба до ректора за еднократна социална помощ, защото само майка ми работи в момента, баща ми е инвалид с 68% нетрудоспособност. Приложих копие на ТЕЛК-а и уверение, че имам висок успех (библиотекарката от ФМИ ме посъветва така). Трябваше ли към въпросната молба да сложа и бележки, че доходът ни на член от семейството е доста под минимума? И изобщо има ли шанс да ме отрежат и тоя път?
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Пише се на кирилица!
mnp
В началото бе словото

Мнение от mnp »

Victoria написа:Ще подавам молба без коефициент. При въвеждането на успеха числото се изисква числото да се изпише с точка, а не както е по СТАНДАРТ В БЪЛГАРИЯ със ЗАПЕТАЯ (разбира се, никъде не е указано и че във формата трябва да се използва точка :cheers: ) и съответно на "Преизчислен с коефициент" ми пише NaN. Както повечето, нямам принтер под ръка и ново разпечатване ще ми коства доста излишни усилия.
Ще бъде ли проблем, ако молбата остане по този начин?
а като подаваме без коефициент трябва ли въобще да имаме попълнено полето Преизчислено с коефициент ?
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Ми то, ако не напишеш нищо на коефициент, просто ти го преизчислява, умножено по 1ца ;)
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Аз подадох молба за умножаване с 1,01 и за еднократна социална помощ точно защото се опасявам, че бройките за стипендиите на приложната математика просто няма да стигнат до мен.
Аватар
Marietcheto
В началото бе словото

Мнение от Marietcheto »

А успеха се изчислява като се съберат всички оценки от предходните 2 семестъра и се разделят на броя на изпитите, нали? Понеже ми казаха, че се взимала средната оценка от двата семестъра и се дели на две.. пък то има разлика, ако изчисляваш по този начин :shock: :)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Marietcheto написа:А успеха се изчислява като се съберат всички оценки от предходните 2 семестъра и се разделят на броя на изпитите, нали?
Да, това е правилният начин.
Facebook
Изображение
Аватар
tender disaster
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от tender disaster »

Искам да попитам само... може ли някой друг да подаде и моите документи, тъй като се налага да отсъствам от София?
Или трябва лично присъствие? Мога ли да дам молбата на някоя колежка, която да я занесе в Ректората?
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

tender disaster написа:Искам да попитам само... може ли някой друг да подаде и моите документи, тъй като се налага да отсъствам от София?
Или трябва лично присъствие? Мога ли да дам молбата на някоя колежка, която да я занесе в Ректората?
Няма никакъв проблем друг човек да Ви подаде молбата, щом се налага. Документите ще Ви бъдат приети и обработени, единствено е необходимо да е попълнено всичко точно, защото в противен случай ще трябва да върнем молбата за дооформяне!
Аватар
tender disaster
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от tender disaster »

Благодаря много :D
Аватар
Nadir
Пишете, о, братя
Специалност: Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: първи

Мнение от Nadir »

Мили колеги, макар всеобщият смут да е на тема държавни стипендии, бих искала да попитам какво се случва с евростипендиите? Може би съм нетърпелива, но преди две седмици казаха, че кампанията би трябвало да стартира скоро. Още колко ще се разтяга във времето понятието "скоро"? :)

Поздрави и успех!
I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed.
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

mebbeth написа:Моите графи за доходи и членове на семейството са абсолютно
неотговарящи на реалността. Хората и доходите са си верни, но
ние нито сме семейство, нито живеем заедно, нито аз се ползвам
от въпросните доходи. И за толкова години не разбрах, ако тези
данни не се вземат предвид, защо изобщо ги попълваме, че и
отговорност носим, ако са неверни?
Сигурно се водите като едно домакинство. “ние нито сме семейство, нито живеем заедно, нито аз се ползвам
от въпросните доходи“ Разбери как това може да се декларира официално (административно). Дано да има начин, че иначе ще е е*аси дискриминацията за студентите, които не се издържат от родителите.

Иначе аз като ходих в петък в копирния център в УАСГ (ТОВА Е АНТИРЕКЛАМА), там първо докато загреят каква е работата, трябваше да им обяснявам, обяснявам, и накрая завъртяха компютъра на една страна, така че едва стигах мишката и трябваше едва ли не да легна на бюрото, за да мога да попълвам :lol: Абе някакви пълни кретени са там... Та, не можа да ми излезе "Месечен доход на член от семейството:", въпреки че имаше общия доход и броя на членовете, т.е. всъщност всички данни са написани, а това може да си се пресметне, така че мисля че това няма да е проблем.
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър

Мнение от Митре_Влаха »

Nadir написа:Мили колеги, макар всеобщият смут да е на тема държавни стипендии, бих искала да попитам какво се случва с евростипендиите? Може би съм нетърпелива, но преди две седмици казаха, че кампанията би трябвало да стартира скоро. Още колко ще се разтяга във времето понятието "скоро"? :)

Поздрави и успех!
Следете сайта на МОН - първо там ще излезе информация. СУ е просто изпълнител - от него не зависи нищо. Но най-вероятно след средата на април ще има някакво раздвижване относто евростопендиите :)
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
didi_
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от didi_ »

Petya.B написа:Da
Jackie написа:Периодът за приходите е септември- февруари, нали така? :roll:

здравейте, аз само да попитам..нали пише,че трябва да се гледа дохода 6 месеца преди започването на семестъра, тоест от миналия месец- и така стажа август-януари (или аз поне така го разбрах)....не изключвам да съм в грешка,но просто да си питам :) мерси предварително за отговора :)
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

didi_ написа:
Petya.B написа:Da
Jackie написа:Периодът за приходите е септември- февруари, нали така? :roll:

здравейте, аз само да попитам..нали пише,че трябва да се гледа дохода 6 месеца преди започването на семестъра, тоест от миналия месец- и така стажа август-януари (или аз поне така го разбрах)....не изключвам да съм в грешка,но просто да си питам :) мерси предварително за отговора :)
Да, август-януари трябва да е. :scratch:
Последно промяна от Elitsa Abstract на 20 Мар 2011, 18:28, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”