Йовков написа:Подадох молба до ректора за еднократна социална помощ, защото само майка ми работи в момента, баща ми е инвалид с 68% нетрудоспособност. Приложих копие на ТЕЛК-а и уверение, че имам висок успех (библиотекарката от ФМИ ме посъветва така). Трябваше ли към въпросната молба да сложа и бележки, че доходът ни на член от семейството е доста под минимума? И изобщо има ли шанс да ме отрежат и тоя път?
Стипендии (2010-2011)
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Стипендии (2010-2011)
nqma kak da ti se kaje dali 6te si odobren ili ne tova e ednokratna socialna pomo6t v razmer na 200 lv , spored men e hubavo da si podade6 i molba za uspeh s koeficient tai kato ba6ta ti e s TELK tova bih te posavetvala az , za6toto ima variant da ne te odobrqt za ednokratnata pomo6
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Пише се на кирилица!
-
mnp
- В началото бе словото
а като подаваме без коефициент трябва ли въобще да имаме попълнено полето Преизчислено с коефициент ?Victoria написа:Ще подавам молба без коефициент. При въвеждането на успеха числото се изисква числото да се изпише с точка, а не както е по СТАНДАРТ В БЪЛГАРИЯ със ЗАПЕТАЯ (разбира се, никъде не е указано и че във формата трябва да се използва точка) и съответно на "Преизчислен с коефициент" ми пише NaN. Както повечето, нямам принтер под ръка и ново разпечатване ще ми коства доста излишни усилия.
Ще бъде ли проблем, ако молбата остане по този начин?
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ми то, ако не напишеш нищо на коефициент, просто ти го преизчислява, умножено по 1ца 
Аз подадох молба за умножаване с 1,01 и за еднократна социална помощ точно защото се опасявам, че бройките за стипендиите на приложната математика просто няма да стигнат до мен.
- Marietcheto
- В началото бе словото
А успеха се изчислява като се съберат всички оценки от предходните 2 семестъра и се разделят на броя на изпитите, нали? Понеже ми казаха, че се взимала средната оценка от двата семестъра и се дели на две.. пък то има разлика, ако изчисляваш по този начин

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Да, това е правилният начин.Marietcheto написа:А успеха се изчислява като се съберат всички оценки от предходните 2 семестъра и се разделят на броя на изпитите, нали?
- tender disaster
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Искам да попитам само... може ли някой друг да подаде и моите документи, тъй като се налага да отсъствам от София?
Или трябва лично присъствие? Мога ли да дам молбата на някоя колежка, която да я занесе в Ректората?
Или трябва лично присъствие? Мога ли да дам молбата на някоя колежка, която да я занесе в Ректората?
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Няма никакъв проблем друг човек да Ви подаде молбата, щом се налага. Документите ще Ви бъдат приети и обработени, единствено е необходимо да е попълнено всичко точно, защото в противен случай ще трябва да върнем молбата за дооформяне!tender disaster написа:Искам да попитам само... може ли някой друг да подаде и моите документи, тъй като се налага да отсъствам от София?
- tender disaster
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Благодаря много 
- Nadir
- Пишете, о, братя
- Специалност: Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: първи
Мили колеги, макар всеобщият смут да е на тема държавни стипендии, бих искала да попитам какво се случва с евростипендиите? Може би съм нетърпелива, но преди две седмици казаха, че кампанията би трябвало да стартира скоро. Още колко ще се разтяга във времето понятието "скоро"?
Поздрави и успех!
Поздрави и успех!
I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed.
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: трети
Сигурно се водите като едно домакинство. “ние нито сме семейство, нито живеем заедно, нито аз се ползвамmebbeth написа:Моите графи за доходи и членове на семейството са абсолютно
неотговарящи на реалността. Хората и доходите са си верни, но
ние нито сме семейство, нито живеем заедно, нито аз се ползвам
от въпросните доходи. И за толкова години не разбрах, ако тези
данни не се вземат предвид, защо изобщо ги попълваме, че и
отговорност носим, ако са неверни?
от въпросните доходи“ Разбери как това може да се декларира официално (административно). Дано да има начин, че иначе ще е е*аси дискриминацията за студентите, които не се издържат от родителите.
Иначе аз като ходих в петък в копирния център в УАСГ (ТОВА Е АНТИРЕКЛАМА), там първо докато загреят каква е работата, трябваше да им обяснявам, обяснявам, и накрая завъртяха компютъра на една страна, така че едва стигах мишката и трябваше едва ли не да легна на бюрото, за да мога да попълвам
- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
Следете сайта на МОН - първо там ще излезе информация. СУ е просто изпълнител - от него не зависи нищо. Но най-вероятно след средата на април ще има някакво раздвижване относто евростопендиитеNadir написа:Мили колеги, макар всеобщият смут да е на тема държавни стипендии, бих искала да попитам какво се случва с евростипендиите? Може би съм нетърпелива, но преди две седмици казаха, че кампанията би трябвало да стартира скоро. Още колко ще се разтяга във времето понятието "скоро"?![]()
Поздрави и успех!
-
didi_
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
Petya.B написа:Da
Jackie написа:Периодът за приходите е септември- февруари, нали така?
здравейте, аз само да попитам..нали пише,че трябва да се гледа дохода 6 месеца преди започването на семестъра, тоест от миналия месец- и така стажа август-януари (или аз поне така го разбрах)....не изключвам да съм в грешка,но просто да си питам
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: трети
Да, август-януари трябва да е.didi_ написа:Petya.B написа:Da
Jackie написа:Периодът за приходите е септември- февруари, нали така?
здравейте, аз само да попитам..нали пише,че трябва да се гледа дохода 6 месеца преди започването на семестъра, тоест от миналия месец- и така стажа август-януари (или аз поне така го разбрах)....не изключвам да съм в грешка,но просто да си питаммерси предварително за отговора
Последно промяна от Elitsa Abstract на 20 Мар 2011, 18:28, променено общо 1 път.