Избори за декан 2011

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Re: Избори за декан 2011

Мнение от Митре_Влаха »

Hunterszone написа:
Митре_Влаха написа:Къде изобщо някой прочете, че ще се избира ,,Избирателна комисия'' ще има избори за попълване на свободните места за студенти и докторанти в ОС на ЮФ.
Ми даден е линк в първия пост още...
Аз чета ,,създаде'' , а не ,,избере'' - пък може и аз да греша.
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
Аватар
Hunterszone
От дъжд на вятър
Специалност: Право, 7-ма група
Обратна връзка:

Мнение от Hunterszone »

Митре_Влаха написа:
Hunterszone написа:
Митре_Влаха написа:Къде изобщо някой прочете, че ще се избира ,,Избирателна комисия'' ще има избори за попълване на свободните места за студенти и докторанти в ОС на ЮФ.
Ми даден е линк в първия пост още...
Аз чета ,,създаде'' , а не ,,избере'' - пък може и аз да греша.
,,(...)провеждане на нарочни избори за излъчване представители на студентите и докторантите.''

Иначе това, че ще се избере Избирателна комисия, са твои думи. Ако прочетеш, ще видиш, че аз съм написал: ,,А къде наистина трябва да се подаде молба за кандидатстване за представители на студентите и членове на Избирателната комисия? И има ли изготвен окончателен проект за провеждане на изборите?''. :wink:
Право, 2-ри курс, 7-ма група
,,Слабостта на позицията се превръща в слабост на характера.''
http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=476&LangID=1
http://konstantindrenski.wordpress.com/
http://www.book.store.bg/p51879/gradyt- ... enski.html
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Напълно уместно е уточнението ти. След няколко случая на "обаждания по телефона" и "поканване" на колеги да присъстват на общото събрание като студентски представители без да са легитимно избрани провокира колегите от моя курс да започнат сондажи за избирането на представители на курса и в избирателната комисия, за да се осигури прозрачност и демократичност на вота. Така че ако желаеш да бъдеш в изборната комисия, отговорът е същият - обърни се към Студетски съвет, които приемат кандидатурите за представители на студентите. Ако не получиш съдействие, тогава търси подкрепа в твоя курс. Ако колегите ти те определят за представител на курса в Избирателната комисия, а всеки курс има право на минимум двама представители. След като изрично не е определен реда за избирането им, това може да стане чрез гласуване на колегите ти кои да са представители на курса ви (най-удобно е това да стане преди някоя обща за целия курс лекция, където се събирате повече хора), удостоверено с протокол или чрез подписка. На легитимиран по този начин представител на курса не може да му бъде отказано място в избирателната комисия.
Facebook
Изображение
Аватар
Гуньо Простия
Пишете, о, братя

Мнение от Гуньо Простия »

А какъв е този мистериозен сюжет със среднощните обаждания по телефона?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Трябва да компрометирам преподаватели и колеги, за да ти отговоря. Мисля, че беше достатъчно описателно това, което казах, за да схване човек идеята. Но мисля, че си наясно, след като никъде в поста си не съм казал, че са били "среднощни" :D
Facebook
Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

И аз чух подобни неща и май името на въпросната персона с обажданията го има на стената към един от входовете към факултета :mrgreen:
Kiskinov
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: завършил

Мнение от Kiskinov »

Уважаеми колеги,

Тази вечер около 21 ч. госпожа, представяща се за Лиляна Петрова от бТВ по телефона ме уведоми за постъпил сигнал, че се опитвам да манипулирам изборите на студентски представители в Общото събрание на Юридическия факултет на 19.04.2011 г.

Поисках, ако организират предаване на тази тема, да участвам в него.
Обърнах се към всички колеги и служители, присъствали на срещите ми с представители на Студентския съвет, да изразят впечатленията си от тези срещи. Досега срещам съдействие и подкрепа.
Възнамерявам да свикам пресконференция по темата в близките дни.

Знаете, че на 10.03.2011 г. публикувах в сайта на факултета препоръки за провеждане на честни и открити избори.
На 22.03.2011 г. запознах Факултетния съвет с подготовката на изборите. Решението на ФС съвпада с публикуваните препоръки.

Обръщам се и към всички вас с желание да изразите мнението си по въпроса –

има ли данни за въздействие и манипулация на студентските избори от моя страна?

Всяко ваше честно съдействие в този момент е важно за факултета и за мен.

Председател на Общото събрание на Юридическия факултет: проф.В.Кискинов
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Съжалявам за малко късното включване, но предполагам, вече може и да сте видели обявата за изборите и списъците с всички кандидати: http://students.uni-sofia.bg/?page_id=1720

Малко важна информация: Изборите ще се проведат от 9:30 до 16:00 часа, ще се гласува, най-вероятно на 1 етаж пред стълбището на ЮФ. След 16:00 всички кандидати имат право да присъстват на преброяването на бюлетините. Кога и къде ще бъде то, ще ви кажат хората от избирателната комисия, които ще седят на масичките зад урните. Преброяването ще се извърши почти веднага след края на изборите. Резултатите ще бъдат публикувани на сайта на Студентски съвет.
Facebook
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Facebook
Изображение
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Изборите за втори курс бяха напълно манипулирани от първи поток, които поеха инициативата за организирането им и избраха за изборен ден, такъв в който няма лекции на втори поток, за да влязат само кандидати на първи поток. Искам касиране на изборите!
В името на потока! Втория!
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Kолега, това са пълни глупости.

Изборите не се организират от първи поток, а от ЦИСК на Студентски съвет, а самата дата е определена от деканата, ако не се лъжа. Датата е известна от един месец, защо не поде жалба преди изборите (btw ако наистина мислиш, че има някакъв проблем, можeш все още да го направиш тук: http://students.uni-sofia.bg/?page_id=983). Всеки можеше да се включи в работата на ЦИСК, при добро желание. Някои колеги го направиха и мисля, че това допринесе много, за да се проведат едни обективни избори без констатирани нарушения до този момент.

Да не говорим, че само 4 групи от общо 16 нямат нищо по програма в сряда.

А и изборите не са само за нашия курс, а за целия факултет. Няма ден от седмицата, в който абсолютно всички да имат лекции :wink:
Facebook
Изображение
Kiskinov
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: завършил

Мнение от Kiskinov »

До Студентския съвет
на СУ „Св. Климент Охридски“
students@admin.uni-sofia.bg

Уважаеми колеги,

Като се запознахме с Протокола от заседанието на Централната студентска избирателна комисия към Студентски съвет на СУ „Св. Климент Охридски” от 30.03.2011 г., публикуван в сайта на Студентския съвет на адрес http://students.uni-sofia.bg/wp/wp-cont ... 011-UF.pdf,

като имаме предвид останалите незапълнени места от студентската квота в Общото събрание на Юридическия факултет,

както и предстоящия балотаж за едно от студентските места,

предлагаме заедно с балотажа да проведете избори за свободните места, като включите редовните студенти от магистърските програми в специалност „Право“, както и евентуално всички кандидати от всички курсове – редовно обучение.

Смятаме, че изборът на всеки един представител от тази квота е единственият легитимен начин за образуване на студентското участие в Общото събрание на факултета и вземане на решения, съобразно разпоредбите на Правилника на СУ и решението на Факултетния съвет на ЮФ от 22 март 2011 г. по този повод.

Предлагаме протоколите от проведения избор да бъдат предоставени не по-късно от 15 април 2011 г.

Председател на Общото събрание на Юридическия факултет:
проф. дюн В.Кискинов

Председател на Мандатната комисия на Общото събрание на Юридическия факултет:
проф. дюн О.Борисов

31 март 2011 г.
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър

Мнение от Митре_Влаха »

Kiskinov написа:

като имаме предвид останалите незапълнени места от студентската квота в Общото събрание на Юридическия факултет,

както и предстоящия балотаж за едно от студентските места,

предлагаме заедно с балотажа да проведете избори за свободните места, като включите редовните студенти от магистърските програми в специалност „Право“, както и евентуално всички кандидати от всички курсове – редовно обучение.

.
Аз не мога да схвана логиката и смисъла на това предложение. Бих се радвал някой да го разясни. Кои свободни места?! 3 свободни места от 1 курс право ли? И какво се има предвид под ,,всички кандидати от всички курсове'' ?

Изображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Изглежда свободните места в първи курс да се запълнят от кандидати от който и да е курс... :scratch:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър

Мнение от Митре_Влаха »

И аз го схващам по този начин и мисля, че това решение е меко казано малоумно, но съм сигурен, че проф.Кискинов и проф.Борисов имат нещо друг предвид - и бих се радвал да разяснят какво точно, аджеба, искат да кажат.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”